123 456 7890

SJK kaatoi 12 pelin tappiottomassa putkessa olleen FC Lahden kotonaan 1-0. Maali oli todella komea suoritus, jossa Billy Ions ja Aristote Mboma sahasi vastustajan puolustuksen riekaleiksi. Sen jälkeen SJK pelasi taktisesti hyvän pelin, puolustaen tiiviisti ja taistellen jokaisen miehen voimin. Lahti hakkasi päätään SJK:n puolustusmuuriin ja joutui varomaan nopeita vastahyökkäyksiä. Kaunista ei peli tänään ollut, mutta tärkeät pisteet kivikovalta FC Lahdelta, nostaa taatusti taisteluintoa entisestään. Seuraava ottelu on jo ensi maanantaina, kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla RoPS:a. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta tai SJK Shopista.

SJK – FC Lahti 1-0 (1-0)
1-0 31 min Aristote Mboma

SJK:n pelisuunnitelma oli hyvin samanlainen kuin Kuopion Palloseuraa. SJK pelasi viiden puolustuslinjalla, ja puolusti todella tiiviisti. SJK haki pitkillä avauksilla kärjessä pelannutta Billy Ionsia joko täyteen vauhtiin tai sitten niin, että Ions saisi pidettä pallon hyökkäysalueella. Mikäli mahdollisuus aukesi, SJK pystyi etenemään myös hitaiden hyökkäysten avulla. Jesse Sarajärvi sai kelvollisen maalipaikan Mehmet Hetemaj’n syötöstä, mutta pienestä kulmasta lähtenyt laukaus suuntautui sivuverkkoon.

FC Lahdella oli vaikeuksia murtaa SJK:n puolustusta, mutta muutaman kerran vierasjoukkue pääsi vaarallisiin paikkoihin ensimmäisellä puoliajalla. Henri Anier rynnisti kertaalleen vahvasti boksiin, mutta SJK:n puolustus pystyi häiritsemään niin, ettei Anier pystynyt ohittamaan maajoukkuekaveriaan Mihkel Aksalua. Myös Pavel Osipov pääsi yrittämään kertaalleen, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus ei tuottanut ongelmia Aksalulle.

Ottelun ainoa maali nähtiin 31. minuutilla, ja se olikin upeaa katseltavaa. SJK pelasi hienon syöttökombinaation, jossa pallo liikkui nopeasti. Joona Lautamaja ja Jesse Sarajärvi pelasivat pallon Aristote Mbomalle, joka pelasi vielä seinän Billy Ionsin kautta, ja laukoi pallon tolpan kautta maaliin. Maali oli Mbomalle liigakauden neljäs. Maalit ovat syntyneet kuudessa viime ottelussa.

Toisen puoliajan alussa SJK sai kulutettua aikaa todella hyvin, ja pallo oli hyvin pitkiä aikoja kentän ulkopuolella, mikä sopi kotijoukkueelle erinomaisesti. Hiljalleen Lahti alkoi saada painetta SJK:n maalille, ja edessä oli pitkä ja raskas puolustustaistelu. SJK pysyi kuitenkin todella tiiviinä ottelun loppuun saakka. Lahti hallitsi, mutta vetopaikkoihin pääseminen oli valtavan työn takana.

SJK oli muutaman kerran pääsemässä lupaaviin vastahyökkäyksiin, mutta jostain syystä peli puhallettiin usein poikki, kun lahtelaiset rikkoivat, vaikka pallo pysyi SJK:lla. SJK:n puolustus kesti loppuun saakka, ja vapauttava loppuvihellys kuulosti erityisen mukavalta. Viime kaudella SJK katkaisi FC Lahden 15 ottelun tappiottoman putken, ja tänään katkesi Lahden 12 ottelun tappioton putki.

Me tarvitsemme pisteitä. Me voimme tarvittaessa vaihtaa taktiikkaa, mutta tänään lähdimme iskemään vastahyökkäyksillä. Tämä oli meille tärkeä voitto sekä todella tärkeät kolme pistettä. Me tarvitsemme voittoja löytääksemme voittomentaliteetin ja sitä me nyt teimme. Seuraavassa pelissä me voimme taas pelata aivan toisella tavalla. Olen todella ylpeä joukkueestani, kiitteli SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Jalkapalloa voi pelata monella tavalla ja se on helpompi hajottaa kuin rakentaa. Tulosta pitää kuitenkin kunnioittaa. Mutta en ole nähnyt Seinäjoella koskaan tälläistä SJK:ta. Harmittaa poikien puolesta. Meillä oli riittävästä paikkoja, mutta tämmöistä se on välillä, sanoi pettynyt FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas, jonka joukkueen 12 pelin tappioton putki katkesi.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Jarkko Hurme, Anders Bååth, Joonas Sundman, Joona Lautamaja (77’ Richie Dorman), Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Aristote Mboma (80’ Matti Klinga), Jesse Sarajärvi (67’ Emile Paul Tendeng) ja Billy Ions.

Torstaina 5.7. Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelaa Suomen U19-maajoukkue, kun se kohtaa EM-kisoihin valmistautumisleirillä Turkin U19-maajoukkueen. Ottelu alkaa klo 17:00 ja liput myy Palloliitto. SJK:n seuraava ottelu pelataan maanantaina ja se on viimeinen kotiottelu ennen U19 EM-kisoja, jotka aiheuttavat noin kuukauden tauon kotimatseihin. SJK – RoPS alkaa 9.7. klo 18:30 ja ennakkoliput siihen myynnissä SJK:n verkkokauppassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. EM-kisojen liput myy Palloliitto, mutta niitä on myös SJK Shopissa. EM-kisojen aikana SJK pelaa kolme vierasottelua.

Kuvia ottelutapahtumasta SJK:n Facebook-sivuilla.