123 456 7890

Maustepurnukka aukesi kunnolla
SJK – TUS 8-1 (2-1)

15 min 1-0 Marko Huttu
20 min 1-1 Sanjay Gonsalves
37 min 2-1 Marko Huttu
64 min 3-1 Marko Huttu
66 min 4-1 Miika Asunmaa
70 min 5-1 Tommi Haanpää
77 min 6-1 Miika Asunmaa
86 min 7-1 Tommi Haanpää
93 min 8-1 Johannes Saranpää

Seinäjoen Jalkapallokerho ei ollut ennen perjantai-iltaa voittanut vielä kertaakaan Kakkosen Lohko C:ssä. Ei ollut voittanut TUS:kaan, sillä teerijärveläiset olivat hävinneet kaikki viisi otteluaan ennen illan kohtaamista.

Kerho pisti asiat kertaheitolla oikeaan järjestykseen ottaen kauden ensimmäisen voittonsa sarjapeleissä heikon TUS:n kustannuksella kurittaen kaksi punaista korttia ottelussa saalistanutta vierailijaa säälimättä. Pääarkkitehtinä hääräsi kotijoukkueen kolme ensimmäistä maalia viimeistellyt Marko Huttu. Siinä aukesi se legendaarinen maustepurnukka kertaheitolla apposen auki.

Kotijoukkueella oli paikkoja avata maalihanat jo huomattavasti aikaisemmin, sillä jo ottelun toisella minuutilla Johannes Saranpää tulitti yli maalin ja pari minuuttia myöhemmin Mikko Väänänen laukoi pallon sivuverkkoon läheltä.

Ottelun 12. minuutilla vieraiden maalivahti Andreas Kaitajärvi tuli maaliltaan ulos kaataen Marko Hutun rankkarialueen ulkopuolella ja ainoa oikea ratkaisu olisi ollut suora punainen, mutta syystä tai toisesta erotuomari Jouni Aapajärvi armahti Kaitajärven antaen vain varoituksen tempusta. Maalia ei tilanteesta tehty, mutta kolme minuuttia myöhemmin Huttu laukoi rankkualueen rajalta tarkasti alakulmaan Toni Kujalan syötöstä vieden isännät johtoon.

Jos joku kuvitteli tässä vaiheessa, että karkelot alkavat, niin pieleen meni. TUS iski nimittäin takaisin viisi minuuttia myöhemmin kun 18. minuutilla kentälle tullut Sanjay Gonsalves tempaisi unelmavedon aivan yläkulmaan. Maalin jälkeen Johannes Saranpää hätyytteli vieraiden maalivahtia pariin otteeseen hyvillä laukauksilla ja Jani Asuintupa tarjoili Hutulle tekopaikan 34. minuutilla, mutta “Maukan” veto painui auttamatta moukarihäkkiin hänen narutettuaan jo Kaitajärven tilanteesta ulos.

Kauan ei Huttu hukattua paikkaa surrut, sillä kolmisen minuuttia myöhemmin Petri Niemen antama vapari tavoitti “Maken” vapaana ja kotijoukkue siirtyi uudelleen johtoon. Ensimmäisen puoliajan vastatuuleen pelannut kotijoukkue pääsi näin tauolle maalin johdossa.

Toisella puoliajalla sitten ehtikin sattua ja tapahtua kaikenlaista. Kahden ensimmäisen minuutin aikana Miika Asunmaa ja Petri Niemi pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta “Millin” veto painui veskarille ja “Puuhan” pusku kimposi hirrestä maalin yli. Yksi ottelun taitekohdista oli Tuomo Känsäkosken todella typerä toinen varoitus miehen katseltua keltaista jo ensimmäisellä puoliajalla. Mies lähti kostomissiolle vetäen keskialueella sukille surutta, eikä erotuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin antaa tempusta toinen kortti. Näin Kerho pääsi pelaamaan miesylivoimalla peräti 38 minuuttia.

Ennen kuin kolmas maali nähtiin, pääsi Kerho kokeilemaan viiteen eri kertaan viimeistelyä. Kolmas maali, joka samalla täydensi Marko Hutun hattutempun, syntyi Jani Asuintuvan komeasta tarjoilusta 64. minuutilla ja sen jälkeen ralli oli valmis alkamaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin pääsi rajusti töitä läpi ottelun paiskonut Miika Asunmaa iskemään numeroiksi 4-1 ja 70. minuutilla minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle tullut Tommi Haanpää rokotti Toni Kujalan esityöstä käytännössä ensimmäisellä kosketuksellaan 5-1. Kun peliaikaa oli jäljellä 18 minuuttia, nousivat maalivahti Andreas Kaitajärvi ja Jere Jääskeläinen keskityspalloon yhtä aikaa. Epäselvän tilanteen jälkeen pilli soi ja erotuomari Jouni Aapajärvi nosti maalivahdille nyt suoran punaisen. Kukaan ei oikein tiennyt, mistä lappu tuli, mutta se nyt kuitenkin tuli ja näin TUS joutui pelaamaan loppuun kahden miehen vajauksella Jarkko Ojalan siirryttyä kentältä maaliin, koska kaikki vaihdot oli jo suoritettu.

Ojala ehti olla maalillaan vain viisi minuuttia ennen kuin hän sai kaivaa palloa verkosta ensimmäistä kertaa. Tommi Haanpää tarjoili epäitsekkäästi rankkualueella tekopaikan Miika Asunmaalle, joka niittasi illan toisen maalinsa vieden isännät johtoon numeroin 6-1.

Ottelun viimeisillä minuuteilla kotijoukkue iski vielä kahdesti. Ensin Mikko Väänänen rakensi paikan Tommi Haanpäälle, joka iski kauden kolmannen maalinsa ja kun pelattiin jo kolmatta minuuttia lisäaikaa, Haanpää tarjoili tekopaikan Johannes Saranpäälle, jolla oli helppo homma viimeistellä loppunumeroiksi peräti 8-1.

Autokauppiaat Jari Kankaanpää ja Kari Kiviluoma katselivat peliä sillä silmällä, että ottelun jälkeen he palkitsivat Veikkausraadin sakaraisilla kolme kotijoukkueen pelaajaa. Vieläpä täysin aiheellisesti. Yhden tähden sai Miika Asunmaa, kahden sakaraisen mies oli Jani Asuintupa ja illan kruunaamaton kuningas ja kentän sankari Marko Huttu vei kolme staraa nimiinsä.

Kerhon peli oli nyt sitä, mitä on toivottu. Tietenkin on huomioitava, että vastustaja ei pystynyt pistämään kummoisesti kampoihin, vaan romahti toisella puoliajalla totaalisesti. Siihen vaikuttivat ulosajot, sitä ei käy kieltäminen. Silti Kerho oli tänään vahva ja malttoi pelata luoden huikean määrän tekopaikkoja.

Vielä kun huomioidaan, että joukkueesta olivat sivussa sairaalaan joutunut Henri Saranpää, Tiitus Lehtinen, Juha Etelä-Aho ja JBK-otteluun pelikiellosta vapautuva Mikko Kärki voi hyvällä syyllä sanoa, että oikeaan suuntaan ollaan menossa. Myös se oli positiivista, että Jyri Nieminen pystyi palaamaan maalin suulle, eikä voi väheksyä sitä helpotuksen huokausta, mikä Kerhon leiristä kuului Tommi Haanpään polvivamman osoittauduttua vain kolhuksi.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa, Petri Niemi (69. Jere Jääskeläinen), Jukka Ahola, Petri Huttu, Mikko Väänänen (v), Jukka-Pekka Salminen, Johannes Saranpää, Toni Kujala (71. Ville Kukkanen), Miika Asunmaa, Marko Huttu (69. Tommi Haanpää)

Kuvagalleria op”