123 456 7890

SJK ja Matti Klinga ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimuksen. Alunperin Klingan pelaajasopimus kattoi kauden 2016 loppuun. Nyt solmittu uusi sopimus päättyy kauden 2018 jälkeen.

22-vuotta tämän vuoden joulukuussa täyttävä, Suomen U21-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Klinga teki SJK:n kanssa yhden vuoden pelaajasopimuksen viime maaliskuussa. Tällä kaudella hän on pelannut SJK-paidassa 19 Veikkausliigan ottelua ja saanut niissä tililleen kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi hän on edustanut SJK:ta Suomen Cupissa ja Mestareiden Liigan karsinnoissa.

Hienot fiilikset uudesta sopimuksesta! SJK on tosi hyvä joukkue ja seura. Täällä oma kehitykseni on lähtenyt hyvään suuntaan ja on hienoa että se prosessi nyt jatkuu täällä, kommentoi Klinga omaa jatkoaan.

Klinga teki paluun Suomen U21-maajoukkueen avauskokoonpanoon viime tiistaina, kun Suomi kohtasi EM-karsinnassa Saksan Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Klinga kuului ottelun suomalaisonnistujiin.

Klinga on pallovarma joukkuepelaaja, joka pystyy pelaamaan eri rooleissa keskikentällä. Tiedän, että Masa laittaa kaiken peliin aina ja nyt haluaisin vielä että hyvällä tasolla oleva peruspelaaminen pystytään myös muuttamaan tehoiksi, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tehoja Klinga pääsee hakemaan samantien, sillä SJK kohtaa tänään perjantaina FC Interin Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 18.30 ja portit sekä palvelut aukeavat klo 17.00.

Matti Klinga vauhdissa FC Lahtea vastaan OmaSp Stadionilla.

Matti Klinga

Tukholmassa 10. joulukuuta vuonna 1994 syntynyt Matti Klinga, on 173-senttinen pelintekijä. Pelipaikka on vaihdellut keskikentällä monessa eri roolissa, pohjapelaajan paikalta oikean laidan hyökkääjäksi. Veikkausliigassa pelejä on uralla kertynyt 109 ja niissä maaleja on syntynyt viisi. SJK:n paidassa liigapelejä on kertynyt 19.

Juniorikasvatuksensa Klinga sai Lahden Reippaassa, mutta hän on edustanut juniorina myös Helsingin IFK:ta ja PK-35:sta. FC Lahdessa hän teki debyyttinsä jo 16-vuotiaana kaudella 2011 ja oli mukana auttamassa joukkuetta nousussa Veikkausliigaan.

Kaudella 2012 syntyi Veikkausliigadebyytti ja Klingasta kasvoi yksi lahtelaisen jalkapalloilun suurimmista lupauksista. Liigaotteluita tuli kasaan 71 ja hänelle povattiin valoisaa tulevaisuutta ulkomailla. Kausi 2014 päättyi pronssijuhliin FC Lahden paidassa. HJK sai houkuteltua Klingan riveihinsä kaudelle 2015 ja pelejä HJK paidassa kertyi kaikkiaan 29. Hän oli mukana voittamassa HJK:ssa pronssimitalia ja mukana Mestareiden Liigan karsinnoissa.

Maaliskuussa 2016 hän purki sopimuksensa HJK:n kanssa ja siirtyi SJK:n riveihin vuoden pelaajasopimuksella.

Nyt solmittu jatkosopimus kattaa SJK:ssa kauden 2018 loppuun.

Matti Klinga Suomen U21-joukkueen paidassa OmaSp Stadionilla Saksaa vastaan