123 456 7890

SJK pelasi hyvän harjoitusottelun Valkeakoskella, ja kaatoi kotijoukkueen 1-2 tuloksella. Molemmat SJK:n maalit teki kulmapotkuista puolustaja Matias Vainionpää. Maalit olivat Vainionpäälle uran ensimmäiset SJK:n edustujoukkueessa. Varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta hyvää peliä. Pallo pysyi omalla joukkueella ja sitä liikuteltiin kohti vastustajan maalia. Tauolle mentiin SJK:n johdossa. Toisen puoliajan alussa Haka sai oman hetkensä, ja tasoitti pelin. Loppua kohden SJK kuitenkin otti jälleen pelin haltuun, teki voittomaalin ja oli myös lisätä johtoa. SJK kohtaa seuraavaksi lauantaina 17.4. klo 17:00 harjoitusottelussa KPV:n OmaSp Stadionilla. Veikkausliigan kausi alkaa SJK:n osalta 3.5. klo 18:30, kun sarjanousija KTP saapuu OmaSp Stadionille.

FC Haka – SJK 1-2 (0-1)
0-1 37 min Matias Vainionpää
1-1 53 min Antto Hilska
1-2 83 min Matias Vainionpää

Ottelun ensimmäinen puolittainen tilanne tuli Hakalle 8 minuutin pelin jälkeen, kun ylösnoussut Murilo pelasi hieman kevyesti Hakan Ishmael Yarteyta vastaan. Yartey sai riiston jälkeen pallon toiselle laidalle, ja sieltä tuli vaarallinen, matala keskitys SJK:n maalin edustalle. Onneksi paikalle ei Haka-hyökkääjiä ehtinyt, vaan pallo meni läpi koko puolustuksen.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen, SJK otti pallokontrollin itselleen ja lähes kolmen minuutin pallorallin jälkeen, SJK sai myös ensimmäisen puolittaisen tilanteen. Denys Oliinyk pääsi ensin vetämään, mutta se blokattiin. Pyry Hannola riisti pallon kuitenkin heti takaisin, ja toiselta laidalta Jake Jervis hommasi siitä kulman. Kulman jälkeen Nikko Boxall koitti sijoittaa Emmanuel Ledesman keskityksen takakulmaan puskemalla selkä maaliin päin. Pallo kuitenkin pomppasi hieman yli maalin. Lähes välittömästi SJK:n painostuksen jälkeen, Haka sai vedon kuudentoista kulmalta kohti SJK:n maalia, mutta testimaalivahtina mukana ollut, 20-vuotias, Atlantiksen, PK-35:n ja Gnistanin kasvatti Salifu Senghore, torjui vedon varmasti.

Matias Vainionpää 12.4.2021. Kuva Jukka Jaskara / FC Haka.

SJK otti kuitenkin pelin selvästi haltuunsa, ja alkoi vyöryttämään tilanteita kohti Hakan maalia. Ensimmäinen hyvä tilanne painostuksen aikana syntyi, kun Denys Oliinyk leikkasi sisään boksiin, pelasi seinän Hannolan kanssa ja jatkoi sen maalin eteen kohti Jake Jervisiä. Haka-puolustaja ehti kuitenkin hieman väliin ja sai pallon kulmaksi. Kulmasta pääsi jälleen Boxall puskemaan, ja nyt pallo meni kohti maalia, taka-alalkulmaan. Hakan maalissa Mika Hilander kuitenkin teki hienon torjunnan ja esti maalin synnyn. Matias Vainionpää oli päästä vielä jatkamaan, mutta Hakan puolustus ehti siivoamaan tilanteen kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin, Daniel Håkans nousi lähes samasta kohtaa Hakan boksiin kuin Oliinyk aiemmin, mutta puolustaja pääsi katkaisemaan syötön. Puolen tunnin kohdilla Jervis pääsi pystyjuoksuun pallon kanssa, ja voitti kaksinkamppailussa Hakan puolustajan. Jervisin veto kohti etukulmaa oli hyvä, mutta Hilander torjui.

33. minuutilla nähtiin pientä draamaa, kun ensin Hussein Mohamed ajoi kovalla taklauksella Rodrigo Arcieron maahan laidassa. Tuomari vihelsi vaparin ja käveli taskuaan kaivellen kohti Mohamedia. Ennen sitä kuitenkin Ledesma kosketti päällään Mohamedia otsaan ja tämä kaatui näyttävästi maahan. Pienen tilanteen selvittelyn jälkeen Ledesmalle ja Mohamedille molemmille nostettiin keltainen. Ajattelematon jälkipelitilanne Ledesmalta tilanteessa.

Ottelun avausmaali syntyi SJK:n kulmasta, kun Oliinyk pelasi sen lyhyenä Håkansille. Håkans käytti palloa seinällä takaisin Oliinykillä ja leikkasi päätyviivaa pitkin maalille. Maalin edessä oli vapaana puolustaja Vainionpää, ja syöttö tuli hänelle pilkun kohdille. Peliä oli pelattu 37 minuuttia, kun Vainionpää teki maalin. Tilanteessa Boxall vei myös hyvin puolustajan pois omalla juoksullaan.

Toisen puoliajan alkupuolella Ledesma pääsi vetämään Oliinykin syötön jälkeen kuudentoista-alueen kaarelta. Veto meni kuitenkin metrin verran yli. Ja heti tuon tilanteen jälkeen, Haka sai nopean vastahyökkäyksen oikealta laidalta. Salomo Ojala toi pallon ylös ja syötti taka-alaviistoon boksin rajalle vapaana olleelle Antto Hilskalle. Hilska laittoi pallon etualakulmaan ja tilanteeksi 1-1, kun 53 minuuttia oli pelattu.

SJK:n 1-2 voittomaali 12.4.2021. Kuva Jukka Jaskara / FC Haka.

Sekavalta vaikuttanut toinen jakso kääntyi lopulta SJK:n hallinnaksi viimeisen vartin aikana. 83.minuutilla nähtiin 1-2 voittomaali, ja jälleen asialla oli SJK:n puolustaja Matias Vainionpää. Maali syntyi lyhyenä annetusta kulmasta. Pallo takaviistoon Murilolle ja tämän keskitys maalin takatolpalle, missä Vainionpää pääsi puskemaan SJK:n johtoon.

Hetkeä myöhemmin SJK sai vapaapotkun keskeltä hyviltä etäisyyksiltä, kun Hakan Jakobo Bushue ajoi Oliinykiä takaapäin jaloille. Bushue sai myös keltaisen tilanteesta. Ledesman suoran vedon torjui kuitenkin Haka-maalivahti Hilander.

Loppua kohden SJK painoi pelin täysin Hakan päätyyn, ja sai aikaan vielä muutaman tilanteen. Oliinyk pääsi vetämään kertaalleen kohti taka-alakulmaa, mutta Hilander torjui sen kulmaksi. Ottelu päättyi SJK:n ansaittuun voittoon.

Voittaminen on aina lopulta tärkeintä. Muutamissa asioissa pitää vielä parantaa, ja oma pää olisi ollut hyvä pitää puhtaana. Mutta joka tapauksessa hyvä voitto ja tästä on hyvä jatkaa viikon toiseen peliin ja kohti Veikkausliigaa, sanoi SJK:n kapteenina ottelussa toiminut puolustaja Nikko Boxall.

Huikea fiilis itsellä, kun tuli kaksi maalia. Ensimmäiset maalini SJK:n edustusjoukkueessa. Toisen maalin jälkeen piti oikein kysyä Tucolta, että mitä oikein tapahtuu, sillä vaikea oli itsekin uskoa. Kiva oli voittaa, ja lähdetään tästä katsomaan vielä mitä kehitettävää meillä on, sanoi leveästi pelin jälkeen hymyillyt SJK-puolustaja Matias Vainionpää.

SJK: Salifu Senghore MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Cristhian Valencia (87’ Joonas Sundman), Rodrigo Arciero, Murilo, Daniel Håkans (71’ Jude Arthur), Pyry Hannola (87’ Hope Akpan), Emmanuel Ledesma (87’ Robin Sid), Denys Oliinyk ja Jake Jervis (78’ Ariel Tuco Ngueukam).