123 456 7890

Matej Hradecky palaa Seinäjoen Jalkapallokerhoon vietettyään viime kauden Helsingin IFK:ssa. Hradecky (26) on totuttu näkemään keskikentällä, mutta viime kauden aikana hän pelasi suurimmaksi osaksi topparina. Nyt tehty sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Matej Hradecky on Runosmäessä lapsuutensa viettänyt Turun Palloseuran kasvatti. TPS:stä hän siirtyi SJK:hon kauden 2015 jälkeen. Hän oli mukana voittamassa Suomen Cupia sekä Veikkausliigan pronssimitaleita kaudella 2016, mutta ikävä loukkaantuminen laittoi kevättalvella 2017 jarrua hänen uransa etenemiselle parin vuoden ajaksi. Kaudeksi 2019 hän siirtyi takaisin TPS:ään. Talvella 2020 Hradecky palasi Seinäjoelle, mutta jatkoi pelejään kauden 2021 ajan Helsingin IFK.ssa. Jokin vetää miestä kuitenkin lakeuksille.

–Mulla on aina ollut sellainen fiilis että tämä on kiva paikka olla ja kiva paikka pelata. Tavallaan olen viettänyt täällä jo niin paljon aikaa että tuntuu kuin tulisi… todella tuttuun paikkaan, jonne on helppo tulla. Ihmiset ovat mukavia täällä, ja se on itselleni tärkeä asia, sanoo Hradecky.

Viime kauden joukkueista HIFK voidaan varmasti lukea onnistujien joukkoon. Uudella pelipaikalla uudessa joukkueessa kulunut kausi oli myös henkilökohtaisesta näkökulmasta Matej’n mukaan onnistunut kokemus.

–Oli tärkeää että sain toisen ehjän kauden kaikkien niiden loukkaantumisten jälkeen. Pelasin myös paljon ihan uudella pelipaikalla, ja voi olla että sitä on tiedossa tulevallakin kaudella. Katsotaan mitä valmentaja sanoo. Opin tykkäämään myös topparin pelipaikasta, kertoo Hradecky.

SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez tuntee Hradeckyn todella hyvin.

–Olemme kaikki erittäin iloisia saadessamme näin kokeneen ja tutun pelaajan kuten Matej takaisin SJK-yhteisön pariin. Hän on jälleen yksi korkeatasoinen suomalainen pelaaja jonka olemme saaneet kiinnitettyä seuraamme pidemmäksi ajaksi. Hänellä on erityisiä ominaisuuksia joita harvoin nähdään samassa paketissa: järisyttävät fyysiset ominaisuudet, hyvä ja tasainen kyvykkyys pallonhallintaan sekä erinomainen pelinlukutaito ja työmoraali. Matej’lle on tuttua pelityylimme ja työskentelytapamme, ja viime kaudella hän on näyttänyt että kykenee pelaamaan monella eri pelipaikalla korkeatasoisesti. Näemme mahdollisuutenamme auttaa Matej’ta saavuttamaan seuraavan tason urallaan ja SJK on täydellinen paikka ponnistaa ja työskennellä tuota tavoitetta kohti, summaa päävalmentaja Gómez.

Matej Hradecky on tehnyt SJK-paidassa seitsemän maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Yksi ehkä ikimuistoisimmista maaleista lienee OmaSp Stadionin historian toinen SJK-maali, jonka Hradecky teki HJK:n verkkoon avausottelussa 18.6.2016. Tuo ottelu päättyi tappioon, mutta oli silti varmasti monelle kannattajalle ikimuistoinen tapahtuma. Ikimuistoisia hetkiä SJK:n matkassa on taatusti luvassa lisää tulevaisuudessa.

–Kolmas kerta toden sanoo, ja nyt voitetaan se mestaruus, vinkkaa Hradecky lopuksi hymyssä suin.