123 456 7890

Puolustaja Martti Haukioja ja SJK ovat tehneet kaudet 2022 ja 2023 kattavan pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on lisäksi yhden vuoden jatko-optio. Haukioja (22) siirtyy Seinäjoelle Turun FC Interistä. Sitä ennen Haukioja on urallaan edustanut Veikkausliigassa Vaasan Palloseuraa sekä Tampereen Ilvestä, jossa hän teki pääsarjadebyyttinsä vuonna 2016 ollessaan 16-vuotias. Lisäksi hän on pelannut kaudella 2017-2018 Italian Serie A -seurojen U19-joukkueiden Primavera 1 -kilpailussa.

Viime aikoina pääosin topparin tontilta löytynyt Haukioja on pelannut historiassaan myös laitapakkina vasemmalla sekä keskikentän vasemmassa laidassa. Joustavuudesta pelipaikan suhteen onkin varmasti apua myös päävalmentaja Joaquin Gomezille.

–Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme joukkueeseen tämän kaliiberin pelaajan. Hän on erittäin kokenut, mutta silti nuori suomalainen pelaaja, joka voi pelata joustavasti eri pelipaikoilla. Myös hänen sitoutuneisuutensa, työmoraalinsa sekä ammattimaisuutensa on tiedossa erittäin hyvin, sillä hän on minulle tuttu pelaaja [nuorten] maajoukkueesta. Juuri hänen kaltaisista pelaajista pidämme tässä seurassa, kertoo Joaquin Gomez.

Haukioja oli sopimuksen kirjoittamisen jälkeen erittäin iloinen saadessaan pukea ylleen SJK-paidan.

–Todella hyvät tunnelmat tällä hetkellä. Kauden lopussa minulla oli montakin vaihtoehtoa, mutta SJK oli näistä minulle paras, toteaa Haukioja.

Haukioja esiintyi viime kaudella FC Interin paidassa vahvasti, kuuluen useissa peleissä avauskokoonpanoon ja keräten minuutteja kaikkiaan 21 Veikkausliigaottelussa.

–Viime kauden aikana otin ehdottomasti ison askeleen eteenpäin. En malta odottaa, että pääsen ensi kaudella ottamaan vielä uuden stepin. Täällä siihen on erinomaiset mahdollisuudet.

Kysyttäessä uudelta SJK-pelaajalta luonnehdintaa siitä millainen pelaaja kentällä tullaan ensi kaudella näkemään, antaa hän heti selkeän vastauksen.

–Kentällä nähdään toivottavasti viihdyttävä pelaaja, se on päivän sana. Lisäksi toivon olevani joukkueelle sellainen pelaaja, jonka kanssa pelatessa oma maali pysyy puhtaana!

Tervetuloa Kerhoon, Martti!