123 456 7890

SJK:n ja Andorran maajoukkueen puolustaja Marc Vales ovat solmineet uuden kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa kaudet 2017 ja 2018.

Marc osoitti tasonsa jo viime kaudella ja on erittäin hienoa että hän jatkaa täällä, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ennen SJK:ta, 26-vuotias keskuspuolustaja pelasi Espanjan kolmannella sarjatasolla, L›Hospitaletin paidassa. Hän siirtyi Seinäjoelle elokuussa 2016 ja oli mukana voittamassa Suomen Cupin mestaruutta, sekä pronssimitaleja. Vales on maansa a-maajoukkueen vakiopelaaja ja on parhaillaan valmistautumassa joukkueen kanssa MM-karsintoihin, joissa Andorra kohtaa 13.11. vierasottelussa Unkarin.

On mahtavaa jatkaa kaksi seuraavaa kautta tässä suuressa seurassa. Täällä on menossa kiinostava projekti ja täällä on uskomattoman hieno ympäristö, jossa voi saavuttaa mahtavia asioita, sanoo Marc Vales

Uskoisin, että viime kauden alkupuolen hankaluudet olivat melko merkityksetöntä isossa kuvassa, sillä tärkeimmässä vaiheessa kautta tämä ryhmä oli todellinen joukkue. Näytimme, että olimme myös paras joukkue voittamalla Suomen Cupin ja taistelemalla aivan loppuun saakka sarjan voitosta. Ensi kaudella tarvitsemme kuitenkin myös hyvän alun näyttääksemme, että haluamme olla Suomen paras joukkue ja se mitä alkukaudella tapahtui, oli vain sattumaa, jatkaa Vales.

Kaiken kaikkiaan olen ollut otettu siitä kuinka minut on otettu täällä vastaan, niin seuran, staffin, pelikavereiden ja kannattajien toimesta. Nyt toivon että pystyn lunastamaan tuon luottamuksen mitä he ovat minuun asettaneet, sanoo Marc Vales lopuksi.

SJK aloittaa harjoitukset joulukuun alussa ja Vales on silloin mukana joukkueessa. Ensimmäinen virallinen ottelu pelataan jo tammikuussa, kun SJK aloittaa Suomen Cupin lohkovaiheen. Lohkovaiheen otteluohjelman löydät tästä linkistä. Otteluiden ennakkoliput ja kausikortit kaudelle 2017, ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Marc Vales

Marc Vales Gonzalez, on syntynyt Andorran Les Escaldesissa 4. huhtikuuta vuonna 1990. Hän on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta on pelannut monesti keskikentän pohjalla, myös maajoukkueessa. Pituutta Valesilla on 184 senttiä.

Vales aloitti ammattilaisuran vuonna 2006 FC Andorran paidassa, vain 16-vuotiaana. Jo yhden kauden jälkeen matka jatkui kotimaasta 80 kilometrin päässä sijaitsevaan Espanjan Barcelonan kaupunkiin ja siellä Sabadellin joukkueeseen. Vuonna 2008 hän pääsi Andorran U21-maajoukkueeseen ja vielä myöhemmin samana vuonna maansa A-maajoukkueeseen, kuukausi ennen kun hän täytti 18 vuotta.

Kausilla 2009 – 2011 hän pelasi Atletico Monz�nin riveissä, Espanjan Tercera divisionissa, missä pelejä kertyi lähes 60 ja maaleja seitsemän. Seuraavalla kaudella koitti debyytti Espanjan kolmannella sarjatasolla Atletico Balearesin riveissä. Kausi 2012-2013 alkoi siirrolla suurseura Real Madridin organisaatioon, missä pelejä tuli heidän kolmosjoukkueessaan. Yhden kauden jälkeen Real Zaragoza värväsi miehen organisaatioonsa ja lopulta lähes kolmenkymmenen reservijoukkueessa pelatun ottelun jälkeen hän palasi takaisin Barcelonaan, L�Hospitaletin riveihin. Kausi alkoi kuitenkin ikävästi, sillä Vales mursi sääriluunsa ottelussa ja joutui sivuun lähes puoleksi vuodeksi.

Keväällä 2016 hän oli taas täydessä pelikunnossa ja pelasi Espanjan kolmannella sarjatasolla viisi ottelua. SJK:n paitaan hän siirtyi elokuussa 2016 ja pelasi loppukaudesta 13 ottelua. Hänet valittiin Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen heti ensimmäisellä kuukaudellaan ja hän sai myös ääniä kannattajien kauden pelaajaäänestyksessä kauden päätteeksi. Hän oli mukana voittamassa Suomen Cupin mestaruutta, sekä Veikkausliigan pronssimitaleita.

Andorran maajoukkueessa hän on pelannut 21 MM-karsintaottelua ja 13 EM-karsintaottelua. Parhaillaan käynnissä olevissa MM-karsinnoissa, hän on pelannut täydet minuutit kaikissa kolmessa pelatussa ottelussa ja kohdannut Latvian, Portugalin ja Sveitsin.

Marc Valesin sopimus kattaa SJK:n kanssa kauden 2018 loppuun.