123 456 7890

Mahdollisuus ennätykseen elää
Seinäjoen Jalkapallokerholla on täydet mahdollisuudet rikkoa nykymuotoisen Kakkosen piste-ennätys, jota pitää hallussaan nykyisin Ykkösessä pelaava OPS, joka OPS-jp:n nimellä keräsi 66 pistettä noustessaan.

Kerholla on jäljellä viisi matsia ennen kuin karsinnat Ykköseen alkavat ja niistä pitäisi siis raapia kasaan kahdeksan pinnaa. Ei mikään varsinainen “mission impossible”, joten kai olisi hyvä lähteä siitä, että tuo ennätys rikotaan.

Ensimmäisen kerran Kerho pääsee yrittämään lisäpisteitä huomenna Iisalmen Sankarniemen varsin viihtyisällä kentällä, missä on vierailtu kolmen edellisenkin kauden aikana. Isäntäjoukkue PK-37 on kohdattu tähän mennessä yhteensä seitsemän kertaa, joista kolmasti juuri Sankarniemellä.

Seitsemästä ottelusta Kerho on ottanut viisi voittoa, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kerran. Tuo viime vuoden elokuun 15. päivän tappio on muuten Kerhon viimeisin tappio sarjapeleissä ja se kirjattiin numeroin 2-1.

Kaudella 2008 Kerho haki ensin pisteet Sankarniemeltä lukemin 4-2 Jani Asuintuvan iskettyä kahdesti tuossa kamppailussa. Nuo maalit jäivätkin nykyisin Kiffenissä pelaavan “Jankkerin” ainoiksi maaleiksi Kerhon sarjapeleissä. Syyskierroksella PK-37 hävisi Keskuskentällä 3-0.

Seuraavalla kaudella käytiin taas ensin Iisalmessa ja otettiin voitto mukaan 3-1. Syyskierroksella Tommi Haanpää upotti iisalmelaiset Keskarilla kahdella maalillaan 2-1. Viime kaudella pelattiin puolestaan ensin maalittomasti Provinssi-perjantaina ja hävittiin elokuussa.

Tämän kauden ensimmäisessä kohtaamisessa PK-37 meni KuPS-apu Aleksi Paanasen maalilla taukojohtoon, mutta toisella puoliajalla nähtiin siihen mennessä parasta Kerhoa. Kotijoukkue vyörytti hyökkäyksiään aktiivisesti onnistuen maalinteossa hulppeat viisi kertaa. Näin kotivoitto kirjattiin kärkikamppailussa lukemin 5-1 (0-1).

Kerhon historian sadas sarjaottelu näkee siis päivänvalon huomenna Iisalmessa. Tähän mennessä 99 ottelua ovat tuottaneet 54 voittoa, 19 tasapeliä ja 26 tappiota. Viimeiset 29 ottelua sarjassa ovat Kerhon osalta sujuneet tappioitta tämän kauden putken ollessa jo 21 ottelun mittainen.

Edellisessä ottelussa sarjakakkosena majailevaa GBK:ta vastaan Kerho rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä, joka oli seuran ensimmäiseltä kaudelta, vuodelta 2008. Silloin verkko heilui vastustajan päädyssä 57 kertaa, nyt tehtyjä maaleja on tilillä 60. Matkaa nykymuotoisen Kakkosen ennätykseen on kuitenkin melko tavoittamattomat 28 maalia PoPan iskettyä muutama kausi sitten peräti 88 maalia.

Tauottuaan pallon viidesti GBK:n verkkoon Kerho nousi vasta toisen kerran tällä kaudella sellaiseen tilanteeseen, missä tehtyjä maaleja on enemmän kuin pisteitä ja se, jos mikä, on aika epätavallista. Edellisen kerran oltiin samassa tilanteessa heinäkuisen Joensuun keikan jälkeen.

Kerho matkaa Iisalmeen yhdeksän peräkkäisen voiton myötä. Nyt siis haussa on kymmenes peräkkäinen voitto. Tehtävä on haastava, sillä joka tapauksessa riveistä on sivussa melkoinen joukko pelaajia.

Edellisessä ottelussa hieman loukkaantuneet Daniel Caumo ja Matti Lähitie ovat sivussa sen vuoksi, että mitään ei todellakaan haluta riskeerata. Myös kahden ottelun pelikiellon punaisen korttinsa myötä tienannut maalitykki Petter Meyer huilaa Iisalmen reissun yhdessä joukkosidontapaikkaa kansoittavien Toni Kujalan ja Jesse Jääskeläisen kanssa. Saku Koskinen puolestaan pelaa Jaakko Lammen tavoin loppukauden Karhussa.

Johannes Saranpään ja maalivahti Tomi Peltokankaan paperit siirrettiin vastaavasti reserveistä edustukseen loppukauden osalta. Myös Lee Brennan palaa lainapestinsä jälkeen JBK:sta Kerhon väreihin.

PK-37:n kausi on ollut tasainen. Pisteitä tuli ennen elokuun siirtoikkunan sulkeutumista todella muhkeasti onnistuneen farmiyhteistyön siivittämänä, sillä KuPS:n kanssa toimiva kombinaatio on ollut erittäin hedelmällinen yläsavolaisille. Neljäntenä taulukossa oleva joukkue lieneekin jo kuivilla, vaikka suoran putoajan paikkaan onkin vain seitsemän pistettä, sillä väliin mahtuu peräti seitsemän joukkuetta.

Kerhon kauden kolmanneksi viimeinen vierasottelu pelataan sunnuntai-iltapäivänä klo 15.00 Iisalmen Sankarniemellä.