123 456 7890

SJK saa maanantaina klo 18:30 vieraakseen OmaSp Stadionille Veikkausliigassa toisena olevan Rovaniemen Palloseuran. Portit ja pavelut aukeavat klo 16:30 ja ennakkolippuja saa SJK:n verkkokaupasta sekä vielä maanantaina SJK Shopista klo 9-16. Ottelutapahtuman järjestelyistä voi lukea lisää tämän ennakon loppuosasta.

Edellinen kotiottelu viime keskiviikkona päättyi SJK:n voittoon FC Lahdesta. Muutenkin kotipelit ovat sujuneet viime aikoina mainiosti, sillä neljän viime pelin saldo on kaksi voittoa, tasapeli ja yksi tappio. Maaliero näistä on 8-4 SJK:n hyväksi. Nyt vastaan tulee Veikkausliigan ensimmäisen puolikkaan mainiosti pelannut RoPS, jota SJK ei ole vielä ehtinyt kohtaamaan tällä kaudella.

Heillä on uusi HJK-taustan omaava päävalmentaja Toni Koskela, joka oli pelaajana hyvä. Vaikka RoPS onkin kärkijoukkue tällä hetkellä, he eivät ole lyömättömiä mielestäni. Eivät missään tapauksessa. Ja mielestäni me olemme nyt oikealla tiellä, ainakin mentaalisella puolella. Olemme tällä hetkellä paremmin balanssissa. Uskon, että pelaajat ovat valmiita ottamaan kolme pistettä tästä ottelusta, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Viime kaudella SJK ja RoPS kohtasivat kolme kertaa, ja SJK voitti jokaisen kohtaamisen, päästäen ainoastaan yhden maalin. Kahdesti SJK voitti 3-0-luvuin ja kerran 2-1. Lisäksi SJK pudotti RoPS:n Suomen cupissa. Parhaiten näissä otteluissa onnistui Aristote Mboma, joka teki kaksi osumaa ensimmäisessä kohtaamisessa. RoPS on kuitenkin hyvin erilainen joukkue kuin aiempina vuosina, Juha Malisen siirryttyä maajoukkuevalmennukseen ja Toni Koskelan otettua RoPS:n valmennusvastuu.

RoPS on itselleni vielä aika iso kysymysmerkki, koska emme ole vielä tällä kaudella kohdanneet heitä. Enkä ole nähnyt vielä yhtään heidän peliä. Toni Koskela on kuitenkin siellä nyt valmentajana, ja hän on ollut Mika Lehkosuon opeissa HJK:ssa, joten varmaan aika samanlaista peliä uskoisin heidän pelaavan. Pallohallinnan kautta. Mielenkiinnolla odotan peliä. Heillä on ollut tosi hyvä kausi ja meillä taas vähän vaikea kausi, niin meillä ei mielestäni ole mitään hävittävää. Sarjasijoitus sen sanoo, että kaikki paineet on heillä. Voidaan lähteä rennolla pelillä, hyvällä ilmapiirillä ja joukkuehengellä pelaamaan, kuten KuPS- ja Lahti-peleissäkin. Kaikki paineet on heillä, sanoo SJK:n kapteenistoon kuuluva keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Mielestäni kaikki meidän pelit Eremenkon alaisuudessa, on ollut kontrollissa. Siellä on ollut epäonnea ja joissain peleissä olemme tehneet henkilökohtaisia virheitä, mutta mielestäni semmoinen kontrolli on ollut kaikissa peleissä, vieraspeleistä lähtien. Kotipelit on meillä mennyt nyt hyvin ja se on tärkeää. Katsojat ovat aina löytäneet hyvin peleihin ja kannustaneet hienosti paikanpäällä. Ja se on aina meille tärkeää. Toivottavasti nyt maanantaina tulisi vielä enemmän ihmisiä. Se sytyttää ja me tarvitsemme kaikkien tuet, päättää Hetemaj lopuksi.

Ottelu on samalla viimeinen heinäkuussa pelattava kotiottelu, sillä tiistaista eteenpäin OmaSp Stadion on varattuna UEFA:n käyttöön ja alle 19-vuotiaiden EM-lopputurnaus alkaa ensi viikolla. Kannattaa käydä katsomassa tulevaisuuden huipputähtiä Seinäjoella ja Vaasassa. Mukana on todennäköisesti myös SJK:n Ville Tikkanen. Maanantaina kuitenkin kannustetaan yhdessä SJK voittoon ja kohti sarjan parempaa puoliskoa!

SJK – RoPS maanantaina 9.7. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Tervetuloa!

Napapiirin sankarit

Pitkään Rovaniemen Palloseuraa valmentanut Juha Malinen lähti viime kauden jälkeen Palloliiton tehtäviin nuorisomaajoukkueiden valmentajaksi ja hänet korvatiin HJK:ssa Mika Lehkosuon apuna olleella Toni Koskelalla. Koskela vannoo aivan erityylisen jalkapallon nimeen kuin Malinen ja joukkuekin oli monien mielestä kovin nuori Veikkausliigaan. Median ennakkokaavailuissa RoPS povattiin näistä syistä lähes poikkeuksetta sarjan häntäpäähän. Koskela ja RoPS ovat kuitenkin osoittaneet epäilijöiden aavistukset vääriksi ja RoPS saapuu Seinäjoelle Veikkausliigan huippujoukkueena. Sijoitus on toisena HJK:n takana ja se on hävinnyt pelaamistaan 18 ottelusta vain kolme. RoPS:n puolustus ja maalivahtipeli Antonio Regueron johdolla, on ollut täyttä timanttia ja RoPS on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa. Espanjalaisella Reguerolla on jo peräti 12 nollapeliä ja vain 11 päästettyä maalia tilillään. Se on huikea suoritus. RoPS on tällä hetkellä myös kuntopuntarissa kolmantena ja viimeisestä viidestä pelistä se on voittanut kolme ja pelannut kaksi tasapeliä.

Joukkue on rakennettu nuorista pelaajista, mutta mukana on muutamia kokeneita pelaajia, kuten juuri yllä mainittu Reguero, joka on 36-vuotias Real Madridin kasvatti. Mukana on myös kapteeni Antti Okkonen, Eetu Muinonen, Taye Taiwo ja Filip Ivanovski, jotka kaikki ovat jo reilusti yli 30-vuotiaita
Lisäksi RoPS ehti jo vahvistaa joukkuetta sopimuksetta olleella Aleksandr ”Boris” Kokolla, joka on Rovaniemellä legendan asemassa oleva hyökkääjä. Vielä puolikuntoinen 31-vuotias Kokko pelasi jo viime viikolla ensimmäiset minuutit paluunsa jälkeen.

Nuoria lupauksia on HJK:sta lainalla oleva Lassi Lappalainen, puolustaja Leo Väisänen, Lucas Lingman, Lassi Järvenpää ja Juho Hyvärinen. Näistä loukkaantuneena oleva Hyvärinen on pohjoisen oma kasvatti, muut pelaajat ovat HJK:n akatemian tuotoksia, jotka valmentaja Koskela tuntee hyvin. Olihan Koskela aiemmin juuri HJK:ssa nuorten kasvattajana Klubi 04:n vastuuvalmentajana.

Ivanovski on joukkueen paras maalintekijä kuudella maalillaan, mutta RoPS-leirissä odotetaan Boris Kokon tuovan lisää tehoja hyökkäyspäähän. Taiwo on äärimmäisen tärkeä pelaaja puolustuksen johtajana ja pelin avaajana. Ikävä takaisku tuli reilu viikko sitten pelatussa Honka-vieraspelissä, kun joukkueen tehokkain pelaaja Lassi Lappalainen loukkaantui ja joutui sivuun olkapään mentyä sijoiltaan. Lappalainen on tehnyt neljä maalia ja syöttänyt viisi. Hän on myös laukonut eniten kohti maalia tällä kaudella RoPS:n joukkueesta. Viime keskiviikkona Ilvestä vastaan otetussa 2-0-kotivoitossa RoPS:lta puuttui lisäksi Muinonen ja Väisänen. Toistaiseksi ei ole tiedossa tekeekö loukkaantuneista joku paluun jo maanantain kokoonpanoon.

SJK:n kurssi on kääntymässä

SJK on ollut sarjassa väärässä päässä, jos mietitään ennakko-odotuksia, joilla kauteen lähdettiin. Vaikea kausi on kääntymässä puolivälin kohdalla jälleen parempaan ja Alexei Eremenkon otettua valmennusvastuun, on SJK hyvää vauhtia nousemassa mukaan keskikastin vääntöihin. Edelliset kotipelit ovat hänen alaisuudessaan ainakin sujuneet mainiosti, sillä ensin pelattiin 1-1-tasapeli IFK Mariehamnin kanssa ja sitten kaatui TPS peräti 4-0. Ainoa tappio tuli Ilvekselle 2-3-luvuin, erittäin kyseenalaisesti tuomitulla rangaistuspotkulla ottelun loppuhetkillä. Viime keskiviikkona kaatui sarjakolmosena ollut FC Lahti 1-0. Muutenkin viimeaikainen trendi on näyttänyt ylöspäin, kun SJK kävi hakemassa tärkeän vieraspisteen mestaruustaistossa olevalta KuPS:lta. Tämän ottelun jälkeen tiistaina 10.7. aukeaa Veikkausliigan siirtoikkuna ja SJK sekä Eremenko pääsee vahvistamaan joukkuetta halutunlaiseksi. Ainakin nopeutta on haussa lisää.

SJK on saanut viime aikoina myös pelaajiaan takaisin sairastuvalta. Kuitenkin vielä Dani Hatakka, Marc Vales ja Obed Malolo ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi. Ville Tikkanen oli viime viikon Suomen U19-maajoukkueen mukana ja pelasi kapteenina torstaina Turkkia vastaan OmaSp Stadionilla. Hänet vaihdettiin kuitenkin puoliajalla pois, hänen saatua iskun käteensä. Tarkemmat tutkimukset paljastivat pienen yläraajavamman. Se pitää hänet sivussa maanantaina, mutta vamman ei pitäisi olla niin vakava, että hän missaisi ensi viikolla alkavat koti-EM-kisat. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Tämän ottelun jälkeen SJK joutuu kolmen ottelun vieraspeliputkeen edellä mainittujen EM-kisojen vuoksi. SJK pääsee kuitenkin harjoittelemaan siellä tai stadion vieressä sijaitsevalla, uusitulla, Joupiskan tekonurmella. Maanantain jälkeen seuraava kotipeli päästään pelaamaan kuitenkin vasta elokuun alussa, kun SJK isännöi 3.8. Pohjanmaan Derbyssa VPS:aa. Välissä pelataan kolme vierasottelua.

Maanantain lipunmyynti ja järjestelyt

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa, joka löytyy OmaSp Stadionilta ja se on auki jokaisena arkipäivänä klo 9-16. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua.

Maanantaina OmaSp Stadionin portit ja palvelut aukeavat klo 16:30 ja Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour ennen ja jälkeen pelin sekä Konsolifutis-haaste, jota pitää SJK eSportsin väki. Haasteessa on palkintoina SJK:n fanituotteita ja muuta mukavaa. Osallistua voi ilmoittautumalla paikan päällä.

Kuntokeskus Fressin ylläpitämä, valvottu ja ilmainen Lapsiparkki löytyy Pääkatsomon alta ja siellä on pomppulinnoja ja kaikenlaista puuhaa perheen pienimmille. Lapsiparkki aukeaa aina tuntia ennen ottelun alkua ja tiistaina se on klo 17:30.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyvät Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on tulossa ennakkoilmoituksen perusteella paljon, avataan heille myös omat palvelut. Ilmoitus tehdään joko SJK:n toimistolle, SLO:lle tai turvapäällikölle.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!