123 456 7890

SJK ja VPS iskevät yhteen maanantaina OmaSp Stadionilla. Ottelu alkaa klo 19:30.

Maanantain ottelu on meille kaikille peli, joka ei ole meille kenellekään vain yksi normaali sarjapeli. Se on meille kuin Champions League-finaali. Se on peli omalla stadionilla, joka on niin meille pelaajille, kannattajillle kuin kaikille ihmisille Seinäjoella se kaikista tärkein ottelu, mikä pitää voittaa. Näissä peleissä heti aamusta alkaen on tiedossa, että Vepsu tulee vastaan, joten siihen laitetaan kaikki peliin ja otetaan yhdessä pisteet kotiin, sanoo SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu Pohjanmaan derbystä.

Kapteenina pyydänkin yleisöltä ja kannattajilta – tämä on se hetki, jolloin me tarvitsemme teidän apua. Kaikki te kenelle vain suinkin on mahdollista, niin tulkaa paikalle ja auttakaa meitä, kannustakaa meitä. Me tarvitsemme teidän kaikkien apua, Aksalu toivoo lopuksi. Aksalun mietteitä tulossa lisää sunnuntaina SJK-TV:n haastattelun muodossa.

Joukkueet ovat sarjassa edelleen mukana mitalikamppailussa ja lähes perätysten. SJK on viidentenä ja VPS takana seitsemäntenä. Pohjanmaan herruuden lisäksi ottelu on muutenkin molemmille joukkueille erittäin tärkeä. Kauden ensimmäisen derbyn SJK voitti Vaasassa 3-1-luvuin ja toisessa ottelussa Seinäjoella, VPS onnistui nappaamaan 1-0-voiton.

Molempien joukkueiden viimeiset ottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti, kun SJK hävisi ennen maajoukkuetauokoa kotikentällään JJK:lle ja nyt perjantaina tuli niukka tappio viime hetken maalilla KuPS:n vieraana. VPS puolestaan on peräti kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa, eikä se ole voittanut otteluakaan sitten heinäkuun europelien. Viimeisin tappio tuli perjantaina kotikentällä HJK:lle, joka vajaamiehisenäkin onnistui murskaamaan isännät 3-0-luvuin. Molemmat joukkueet janoavat voittoa maanantain kamppailusta.

Tunnelmaa OmaSp Stadionilta ei siten taatusti tule maanantaina puuttumaan, ja nyt tarvitaan kaikki mukaan sitä entisestään nostamaan. Lähtekää rohkeasti mukaan kannustamaan ja tukemaan omaa joukkuettanne, sitä todella tarvitaan!

Otteluun on jo mennyt etukäteen yli 3000 ennakkolippua, mutta tilaa on vielä runsaasti. Hanki oma ennakkolippusi SJK:n verkkokaupasta tai vielä maanantaina SJK Shopista klo 9-16 välillä. Paikalle tuleville VPS-kannattajille on oma lippulinkkinsä, jota he voivat tiedustella VPS:n toimistolta. VPS-kannattajat sijoitetaan Itäpäätyyn lohkoon 114. Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 17:30 ja se palvelee vielä pitkään ottelun jälkeen. Muut palvelut ja portit aukeaa klo 18:30. Tervetuloa!

VPS jäänyt voitoitta europelien jälkeen

Petri Vuorisen ja Jani Sarajärven valmentama VPS, oli alkukaudesta Veikkkausliigan puhutuin joukkue. Pelityyliä ihasteltiin kauttaaltaan ja kaikki pitivät juuri VPS:aa HJK:n suurimpana haastajana. VPS olikin pitkään hengittämässä HJK:n niskassa toisena, ja lisää vettä myllyyn saatiin erinomaisesti sujuneista euro-otteluista. Niissä VPS eteni toiselle kierrokselle, kaatamalla kovan Olimpija Ljubljanan kahdesti 1-0-tuloksella ja voittamalla vielä jälkimmäisen osaottelun kotikentällään Tanskan suurseura Bröndbya vastaan. Bröndby kuitenkin voitti ensimmäisen osan ja teki maalin vielä Vaasassakin ja VPS:n tie nousi pystyyn.

Tuo voitto Bröndbysta tuli heinäkuun 20. päivä. Sen jälkeen VPS ei ole voittanut ainuttakaan ottelua. Edellinen voitto Veikkausliigassa on 16.heinäkuuta. Viimeisistä viidestä ottelusta VPS on hävinnyt neljä ja pelannut elokuussa tasapelin kotonaan Ilveksen kanssa. Viimeisissä viidessä ottelussa se on onnistunut maalinteossakin vain kahdesti.

Isommassa kuvassa VPS pelaa edelleen uskollisesti omalla pelityylillään ja vannoo pallohallinnan nimeen. Se edelleen jakaa otteluissa enemmän onnistuneita syöttöjä kuin vastustajat, pitää palloa enemmän kuin vastustajat ja siten hallitsee ottelun tapahtumia. VPS laukoo todella vähän, mutta sitäkin tarkemmin ja jossain vaiheessa VPS:n osumaprosentti oli koko Euroopan kärkitasoa. Tämä selittyy pelityylillä. VPS ei lauo kuin niin sanotulta kultaiselta sektorilta, joka on rangaistusalueen sisällä ja sen keskellä. Se pyrkii murtamaan vastustajan puolustuslinjan pienillä syötöillä ja laukomaan vasta kun on tällä parhaalla sektorilla. VPS myös pitää pallon maassa omassa päässään ja pyrkii sielläkin rikkomaan vastustajan prässin lyhyillä syöttökombinaatioilla. Onnistuessaan se on erinomaista katseltavaa, mutta harhasyötön tullessa vastustajat pääsee kovin helposti rankaisemaan.

VPS:lle täytyy kuitenkin nostaa hattua, sillä tämä kaikki perustuu tarkkaan analyysiin pelin mahdollisuuksista. Virheet ja kaikki riskit pyritään minimoimaan ja perustellaan teot todennäköisyyksillä. Siten valmentajat pystyvät helposti osoittamaan missä virheet tulevat ja miten tämä koitetaan korjata. Katsojalle se ei kenties kuitenkaan aina ole sitä viihdyttävintä jalkapalloa, mutta monesti ketään ei haittaa kunhan tulosta tulee. Nyt sitä ei ole viime aikoina kuitenkaan tullut ja toivotaan, ettei VPS:n prosessi käynnisty uudelleen myöskään maanantain ottelussa.

Koska VPS:n peli perustuu enemmän taktiikkaan kuin yksilöihin, on ryhmästä vaikea nostaa esiin yksittäisiä pelaajia. Kokeneet Veli Lampi ja Sebastian Strandvall ovat suuressa roolissa joukkueen johtajina ja hahmoina, jotka luovat uskoa muihin kanssapelaajiin prosessin tärkeydestä. Keskikentällä myös entinen SJK-pelaaja Juho Lähde on pelaaja, joka ymmärtää valmentajiensa ajatukset. Nuori hyökkääjä Joonas Vahtera on puhjennut kukkaan tällä kaudella ja on joukkueensa paras maalintekijä kuudella maalilla.

Aatu Laatikainen ja Timi Lahti ovat loukkaantuneena, mutta molempien paluu lähestyy ja on aivan mahdollista että jompikumpi on mukana jo maanantaina, Laatikainen oli jo vaihdossa perjantaina mutta ei pelannut. Lisäksi VPS on kärsinyt flunssa-aallosta. Perjantain HJK-ottelusta puuttui ainakin Veli Lampi ja Juho Lähde. Pelikieltoja ei ole.

Dani Hatakka pelikiellossa

SJK:ssa erinomaista kautta pelaava Dani Hatakka on pelikiellossa maanantain ottelussa. Pelikielto johtuu korttitilin täyttymisestä KuPS-ottelussa perjantaina. Hatakka puolusti maalivahti Mihkel Aksalua tilanteessa, jossa KuPS-hyökkääjä Gbolahan Salami ajoi törkeästi päin Aksalua. Hatakka tuuppasi Salamin tilanteesta sivuun ja nigerialainen kaatui näyttävästi maaliverkkoihin. Erotuomari ei voinut muuta kuin nostaa keltaista Hatakalle. Hetkeä myöhemmin Salami ja Hatakka törmäsivät uudelleen keskialueella ja Hatakka loukkasi silmäänsä tilanteessa. Vielä senkin jälkeen hän teki SJK:n tasoitusosuman 1-1:een, joutuen jälleen vastustajan kolhimaksi. Tällä kertaa maalivahti Otso Virtanen osui hänen kasvoihinsa puskutilanteessa. Hatakka pelasi ottelun kuitenkin loppuun ja hänet valittiin ottelun parhaaksi SJK-pelaajaksi. Hänet valittiin myös elokuussa SJK:n joukkueesta ainoana Veikkausliigan elokuun joukkueeseen ja palkinto tuosta lahjoitetaan tämän ottelun alkuseremonioissa.

SJK:n onneksi hyviä puolustajia SJK:lla riittää ja mukaan on kuntoutumassa myös Marc Vales, joka on missannut muutaman viime ottelun loukkaantumisen vuoksi, vielä ei ole kuitenkaan varmaa onko hän mukana. SJK:n pitkään sivussa olleista pelaajista Richie Dorman oli jo mukana kaavailuissa KuPS-ottelun miehistöön ja walesilainen on päässyt takaisin kuntoon pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Edelleen kysymysmerkillä on kapteenistoon kuuluva Mehmet Hetemaj ja hyökkääjä Sergi Arimany. Chema Antón ei vielä saa pelata maanantaina, mutta on jo mukana SJK:n harjoituksissa ja paluu nähtäneen lähiviikkoina.

Vaikka SJK:n kaksi viimeistä ottelua on päättynyt tappioon, on SJK edelleen hyvissä asemissa sarjatilanteen kannalta. Mitali on edelleen mahdollinen ja vähintään neljäs sija on täysin omissa käsissä. Jos SJK ei voittaisi syyskuun 23.päivä pelattavaa Suomen cupin finaalia, takaisi neljäskin sija euro-ottelut ensi kaudelle. Eurooppaan pääsy on kauden yksi tavoitteista. Yksi suuri tavoite on myös olla VPS:n edellä kauden päätteeksi.

SJK-kannattajien äänekkäin ja näkyvin ryhmä, eli Kannattajapäädyn keskellä seisova kannattajaryhmä Klopit, on ollutkin joukkueen takana ihailtavasti tämän kauden vaikeinakin hetkinä. Edellinen kotiottelu JJK:ta vastaan sai kuitenkin monen turhautumaan ja viime viikolla Kloppien edustajat tapasivat joukkueen kapteeniston heidän kutsumanaan. Tapaamisessa käytiin asioita läpi yhdessä hyvässä hengessä. Pelaajat haluavatkin osoittaa omille uskollisille kannattajilleen, että he todella arvostavat sitä tukea mitä ovat vuosien saatossa kannattajilta saaneet ja tuki on ollut todella tärkeää myös tällä kaudella. Sitä tarvitaan entistä enemmän vielä tämän loppukauden aikana. Klopit tapaa myös SJK:n seurajohtoa vielä tämän viikonlopun aikana ja kaikki ovat valmiita tekemään töitä yhdessä Meidän Kerhon parhaaksi. Tervetuloa kaikki mukaan kannattamaan SJK:ta maanantaina ja koko loppukaudella voittoihin!

Maanantain ottelun järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Maanantaina se aukeaa klo 17:30. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Ennakkolippuja on myyty jo yli 3000, joten paikalle on tulossa runsaasti yleisöä. Toivommekin, että katsojat ottavat tämän huomioon paikalle tullessa. Jonoja saattaa kertyä ja parkkipaikkoja on rajallisesti.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Paikalle tulevat VPS-kannattajat ajavat bussinsa suoraan Itäpäädyn taakse, missä heille on oma sisäänpääsynsä ja omat palvelunsa anniskeluineen. VPS-kannattajille on myös täysin oma lippulinkkinsä, jota he voivat tiedustella VPS:n toimistolta tai heidän omilta kanaviltaan. Itäpäätyä ei avata muulle yleisölle tässä ottelussa.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Ennakkolippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla. VPS-kannattajien lippulinkit löytyy heidän omista kanavistaan.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!