123 456 7890

Valmentajanvaihdoksen jälkeen uudessa komennossa oleva SJK, kohtaa maanantaina klo 18:30 RoPS:n Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja vielä maanantaina klo 9:00 alkaen SJK Shopista. Paikalle tuleville RoPS-kannattajille on oma lippulinkkinsä omaan katsomonosaan. Portit ja palvelut aukeaa klo 16:30. Voit lukea lisää ottelun järjestelyistä, tämän ennakon loppuosasta.

SJK joutui tekemään vaikean ratkaisun viime perjantaina, kun seuran urheilupuolen johtaja Richard Dorman ja liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki kertoivat yhteisessä lausunnossaan päävalmentajan vaihdoksesta. Päävalmentajan tehtävät otti vastaan SJK Akatemian johtajana juuri aloittanut Brian Page. Hänelle pesti ei ole uusi, sillä Page on toiminut SJK:ssa valmennustehtävissä jo kaudesta 2016 alkaen ja kaudella 2017 hän toimi edustusjoukkueen vastuuvalmentajana kauden lopussa. Hän tuntee koko seuran läpikotaisin ja pelaajat sekä muut valmennnusryhmän jäsenet ovat hänelle ennestään tuttuja.

Kerroin pelaajille juuri, että sain ensin mahtavan tilaisuuden toimia SJK Akatemian johtajana. Minä todella tykkään auttaa nuoria pelaajia kehittymään sekä auttaa tätä seuraa kehittymään sitä kautta pitkällä tähtäimelllä. Mutta kun tulee mahdollisuus ottaa vastaan tämän seuran päävalmentajan tehtävät, en todellakaan sano sille mahdollisuudelle ei. On minulle suuri kunnia ottaa tämä rooli vastaan, kertoo SJK:n päävalmentajana nyt aloittanut Brian Page.

Se mitä työtä täällä on tehty taustalla, miten tätä seuraa on rakennettu aivan sen perustuksista alkaen, on aivan uskomatonta. Ja olen varma, että ihmiset ulkopuolella eivät edes tajua sitä kaikkea mitä täällä taustalla tälläkin hetkellä tehdään. Se, että minä saan olla mukana tässä, olla mukana rakentamassa seuraa ja joukkuetta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, on minulle etuoikeus. Vakuutan, että tulen tekemään kaikkeni ja työskentelemään väsymättömästi tässä tehtävässä sekä autan seuraa voittamaan ja kasvamaan entisestään, Page jatkaa.

Minulle on myös tärkeää, että kaikki ymmärtää, niin pelaajat, staffi, taustajoukot ja kannattajat, että olemme kaikki tässä yhdessä. Tämä on yhteistyötä ja yhdessä me menemme oikeaan suuntaan, päättää Page.

Maanantain RoPS-peliin Page on hyvin valmistautunut ja tuntee sekä vastustajan, että oman ryhmän.

Olen katsonut kaikki tämän kauden SJK:n edustusjoukkueen pelit ja useita muita Veikkausliigan otteluita. Tiedän siis hyvin mihin meidän joukkue pystyy ja millainen vastustaja tulee maanantaina vastaan. RoPS:lla on myös ollut valmentajavaihdos tällä kaudella. Heillä on hyvä ryhmä ja se on hyvä varsinkin hyökkäyssuuntaan. Meidän täytyy olla sen kanssa varuillaan, kertoo Page.

Mutta suurin tehtävä itselleni ennen maanantain peliä on kuitenkin, saada meidän joukkueeseen lisää energisyyttä ja halua esiintyä kentällä siten, että viihdytämme yleisöä sekä kannattajiamme. Haluan luoda joukkueeseen ja seuraan ilmapiirin, joka auttaa meitä olemaan menestyksekkäitä myös kentällä. Luonnollisestikaan en paljasta meidän pelisuunnitelmia tai taktisia asioita tässä, mutta tärkeintä on nyt ensin muuttaa ilmapiiri ja saada pelaajat luottamaan itseensä sekä siihen mitä me teemme, Page sanoo.

Ja me teemme kaikkemme, että nousemme vielä mukaan taistelemaan mestaruudesta, mitaleista sekä europaikoista, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK tulee vielä tiedottamaan lisää valmentajakuvioista ja Pagen ajatuksiakin tullaan kuulemaan lisää, mutta nyt valmennus ja joukkue saa rauhassa keskittyä maanantain otteluun.

Pelaajille valmentajan erottaminen on tietenkin aina pettymys. Page on kuitenkin monelle joukkueen jäsenelle ennestään tuttu ja pelaajisto toivookin nyt koko kannattajiston tukea niin Pagelle kuin joukkueelle, että yhdessä tehdään loppukauden aikana vielä hienoja asioita.

Haluan kiittää kaikkien pelaajien puolesta Alexei Eremenkoa ja Umar Marhievia heidän työpanoksestaan. Ja ainakin itse opin henkilökohtaisesti paljon Jereltä. Uskon, että kaikki muutkin pelaajat yhtyy tähän näkemykseen. Valmentajan potkut tuntuu aina todella pahalta. Se on aina merkki siitä, että olemme kokonaisuutena epäonnistuneet. Se on helppo aina yhtä henkilöä syyttää, mutta kyllä meillä on kaikilla peiliin katsomisen paikka, että olemmeko tehneet kaikkemme, sanoo SJK:n kapteeni ja keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

Mutta se on nyt mennyttä ja siihen emme voi enää vaikuttaa, Hetemaj toteaa perään.

Nyt kun Brian Page aloittaa, niin ainakin viimeksi kun hän oli tehtävässä, meillä oli joukkueessa todella hyvä henki. Brian sekä Toni Lehtinen saivat meille sen aikaan. Kaikki rakasti heitä. Brian on todella energinen sekä hyvä ja ammattimainen valmentaja. Hänen energisyys tarttuu kaikkiin, Hetemaj kertoo.

Silloin tuntui todella pahalta, että he eivät voineet jatkaa täällä tehtävässään. Tämä ei ole vain minun mielipiteeni, vaan me kaikki silloin pidimme Pagesta niin valmentajana kuin ihmisenä. Toivottavasti kaikki antavat nyt kaikkensa, niin itselleen, seuralla ja samalla Brianille, että hänellä olisi myös mahdollisuus jatkaa täällä pidempäänkin, Hetemaj jatkaa.

Toivon myös, että maanantain peliin ihmiset tulevat isolla joukolla paikalle ja kannustavat kuten aina ennenkin, vaikka välillä meidän esitykset eivät ole sitä ansainneetkaan. Mutta nyt me tarvitsemme jokaisen tukea ja yhdessä me pääsemme tästä eteenpäin. Tämä maanantain peli on mielestäni kauden tärkein peli nyt, että siitä saadaan hyvä energia ja ilmapiiri. Me tarvitaan sitä ja tarvitaan tukea, esittää SJK-kapteeni Hetemaj toiveen yleisölle.

Ylipäätään, Klopeille ja kaikille muillekin faneille, ei voi antaa kuin kiitettävän arvosanan kaikesta. He ovat aina kannustaneet meitä, vaikka odotuksiin nähden ei ole mennyt niin hyvin nämä viime vuodet. Mutta nyt nyt tarvitaan vielä pieni loppupuristus tähän. Me pidämme huolta siitä, että kaikki pelaajat esiintyvät ammattimaisesti ja antavat kentällä kaikkensa, päättää Hetemaj.

Carlsberg Sports Bar aukeaa ennen ottelua klo 16:30 ja tutun pelaajahaastattelun sijasta, SJK:n liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki tulee haastatteluun. Kivimäki ja urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman, ovat myös ennen ottelun alkua Kannattajapäädyssä, Kloppien katsomonosassa tapaamassa kannattajia. Kannattajapääty ja siellä oleva anniskelukatsomo, aukeaa klo 17:30. Pelaajia on tuttuun tapaan jakamassa nimmareita ja tavattavissa ministadionilla sekä SJK Shopissa ennen ottelua.

SJK – RoPS maanantaina 19.8. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu-palvelusta.

Pasi Tuutin RoPS vieraaksi

Myös RoPS on kokenut tällä kaudella valmentajan vaihdoksen, kun HJK nappasi Toni Koskelan päävalmentajakseen kesken kauden. Koskelan tilalle tuli hänen kakkosvalmentajanaan ja seuran nuorisopuolesta vastannut Pasi Tuutti. Tuutti ei ollut ehtinyt vielä kauaa seurassa olemaan, kun hän liittyi mukaan vasta edellisellä kaudella. Myös Toni Koskela ehti olla seurassa vain reilun vuoden, mutta ehti valmentaa joukkueen hopealle kaudella 2018.

Tällä kaudella RoPS ei aloittanut Koskelan alaisuudessa kovin hyvin ja joukkue oli toiseksi viimeisenä toukokuussa ennen Koskelan lähtöä HJK:n leipiin. Viimeisessä pelissään Koskela sai voiton ja joukkue oli yhdeksäs Tuutin astuessa ruoriin. Nyt RoPS on kymmenentenä, kuuden pisteen päässä karsijan paikalla olevasta KPV:sta. Siten RoPS kamppailee karsintaan joutumista vastaan. Se on jo käytännössä selvää, että RoPS tulee pelaamaan loppukauden alemmassa, Haastajasarjassa, sillä piste-ero juuri nyt kuudentena olevaan SJK:hon on kahdeksan pistettä. Vaikka RoPS voittaisi kaikki jäljellä olevat kolme peliään, se saisi kasaan yhdeksän pistettä. Samaan aikaan ei kuitenkaan edellä olevista joukkueista SJK, IFK Mariehamn, HIFK tai FC Lahti saisi saada pisteitä omista otteluistaan. Joukkueet kohtaavat lisäksi peleissä vielä toisiaan.

RoPS johto kertoi alkukaudesta tehneensä sopimukset neljän ghanalaispelurin kanssa myöhemmin kesän siirtoikkunan ollessa auki, myös nigerialaisen Gbolahan Salamin kanssa, joka teki aikoinaan paljon maaleja KuPS-paidassa. Ketään näistä ei ole kuitenkaan saatu Rovaniemelle asti paperivaikeuksien vuoksi. Siten heitä tuskin nähdään myöskään SJK:ta vastaan maanantaina.

Taye Taiwo on pelaaja, jonka CV kelpaa vertailun maailmallakin. Nigerian entinen maajoukkuepelaaja ja Englannin Valioliigassa pelannut Taiwo, on kotiutunut Suomeen ja nyt Rovaniemelle melko hyvin. Hän on RoPS:lle edelleen tärkeä johtaja ja pelaaja, vaikka jalka ei takavuosien tahtiin enää nousekaan. Suomessa hän on selvästi tähtipelaaja. Toinen tähti joukkueessa on kokenut espanjalaismaalivahti Antonio Reguero, joka on kenties yksi liigan parhaista maalivahdeista. Hyökkääjä Aleksandr ”Boris” Kokko, on tottakai hänkin tähtiluokan pelaaja Veikkausliigassa, mutta viime vuosina ikävät loukkaantumiset ovat vaivanneet hänen uraansa. Tälläkin hetkellä Kokko on vielä hieman puolikuntoisena, mutta mukana riveissä.

RoPS on tehnyt HJK:n kanssa yhteistyötä muutenkin kuin vain valmentajarintamalla ja se on saanut hyviä nuoria pelaajia lainasopimuksilla tai pysyvästi riveihinsä, jotka ovat jääneet HJK:n riveissä ilman peliaikaa. Tällä hetkellä keskikentällä Lucas Lingman on noussut jo tähdeksi ja puolustaja Kalle Katz on parantanut kokoajan peliään, mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Viime viikonloppuna RoPS otti sarjapaikan suhteen tärkeän voiton, kun se voitti VPS:n 2-1 lukemin kotikentällään. Sitä ennen se sai napattu tasapelin Ilvekseltä Tampereella. SJK.n ja RoPS:n ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa päättyi Rovaniemellä 1-1 lukemiin.

Tässä ottelussa avataan Itäpäädyn vieraskatsomo lohkossa 114. Sinne on oma ennakkolippulinkkinsä ja oma sisäänkäynti suoraan lohkon takaa. Siellä on myös kaikki omat palvelut anniskeluineen. Kaikki RoPS-henkiset katsojat voivat sijoittua sinne. Lippulinkki löytyy tästä.

Muutama pelaaja tulossa takaisin riveihin

Edelliseen otteluun SJK lähti muutaman pelaajan puuttuessa, loukkaantumisten ja pelikieltojen vuoksi. Edelleen sivussa on varmuudella hyökkääjät Billy Ions ja Dion Acoff. Puolustajat Boris Kadio ja José Nadson ovat jo mukana harjoituksissa ainakin osittain, mutta maanantain ottelu saattaa tulla kaksikolle vielä liian aikaisin. Pitkään sivussa ollut Jarkko Hurme pelasi SJK Akatemian kanssa perjantaina 45 minuuttia ja mies on ollut jo mukana harjoituksissa kuluneella viikolla. Jude Arthur palaa joka tapauksessa pelikiellosta ja on siten taas käytettäviss varmuudella. Pelikieltoja ei SJK:lla ole.

Zakaria Beglarishvili pelasi hänkin jo puolituntia viime ottelussa ja alkaa lähestyä täyttä pelikuntoa. Beglarishvili oli vuoden alussa loukkaantuneena ja siksi oli pelaamatta alkuvuodesta. Kesällä hän etsi uutta seuraa, joten hän on pelannut vain harjoitusotteluita.

SJK:lla on parhaillaan sarjassa kuudentena, viimeisellä ylemmän loppusarjan, eli Mestaruussarjan paikalla, kun jäljellä on tämä mukaan luettuna enää kolme peliä runkosarjaa. Piste-ero takana tuleviin IFK Mariehamniin, HIFK:iin ja FC Lahteen on kaksi pistettä joten voitolla SJK ottaisi helpottavan viiden pisteen kaulan ennen kahta viimeistä ottelua. Eroa edellä viidentenä olevaan HJK:kin on vain kolme pistettä ja FC Honkaan neljä. Elokuun jälkeen sarja jaetaan kahteen loppusarjaan, jossa joukkueet kohtaavat yksinkertaisessa sarjassa muut loppusarjan joukkueet. Mestaruussarjassa pelataan mestaruudesta ja mitaleista, kun Haastajasarjassa taistellaan tippumista ja liigakarsintaan joutumista vastaan. Joka tapauksessa Mestaruussarjaan pääsemällä varmistuu myös paikka vähintään kauden jälkeen pelattavaan Europeliturnaukseen, jossa ratkotaan vielä yhden lisäpaikan kohtalo ensi kauden UEFA Eurooppa Liigan-karsintoihin.

Seuraava ottelu maanantain jälkeen on seuraavana sunnuntaina 25.8. klo 18:30 ja silloin SJK matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle. Tuo ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta, mutta poikkauksellisesti siitä ei ole Vierasmatsi Live -tapahtumaa, koska OmaSp Stadionilla puretaan silloin viikonlopun OmaSp Stadionfestin rakennelmia. Seuraava kotiottelu ja samalla runkosarjan päätösottelu, on lauantaina 31.8. klo 16:00. SJK isännöi silloin OmaSp Stadionilla KuPS:a. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja arkisin SJK Shopista.

Maanantain ottelun järjestelyt ja oheistapahtumat

SJK – RoPS potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 16.30. Lippukioski aukeaa klo 17.00, mutta SJK Shop palvelee jo klo 9.00 alkaen ja se on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vielä pitkään.

Tutun pelaajahaastattelun sijasta, SJK:n liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki tulee ennen ottelua Carlsberg Sports Barin haastatteluun. Kivimäki ja urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman, ovat myös ennen ottelun alkua Kannattajapäädyssä, Kloppien katsomonosassa tapaamassa kannattajia.

OmaSp Stadionin edessä olevalla ministadionilla, pelaa SJK-junioreiden nuorimmat ikäluokat näytösturnausta ja siellä on myös SJK:n pelaaja mukana klo 17.00 alkaen mukana. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia klo 17.30 – 18.00.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi, uusina alueina on Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 16.30 – 17.30 ja pelaajahaastatteluita ottelun jälkeen. Lisäksi ensimmäisen tunnin aikana ottelun jälkeen, voit osallistua Carlsberg Sports Barissa aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 21.45. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17.30 – 18.30.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Tässä ottelussa avataan Itäpäädyn vieraskatsomo lohkossa 114. Sinne on oma ennakkolippulinkkinsä ja oma sisäänkäynti suoraan lohkon takaa. Siellä on myös kaikki omat palvelut anniskeluineen. Kaikki RoPS-henkiset katsojat voivat sijoittua sinne. Lippulinkki löytyy tästä.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!