123 456 7890

SJK pelaa pitkästä aikaa Veikkausliigaa OmaSp Stadionilla, kun KuPS saapuu vieraaksi maanantaina. Ottelu alkaa klo 19:30 ja Carlsberg Sports Bar palvelee janoisia jo klo 17:30 alkaen. Muut palvelut stadionilla aukeavat klo 18.30.

Edellinen kotiottelu Veikkausliigassa pelattiin ennen euro-otteluita, lähes kuukausi sitten. Silloin SJK aloitti myös voittoputkensa liigassa kaatamalla PS Kemin 1-0-luvuin. SJK on nyt voittanut kolme ottelua putkeen ja havittelee neljättä maanantaina. Voitto KuPS:sta nostaisi SJK:n myös täysin rinnoin mitalitaisteluun, sillä piste-eroa toiseen sijaan on vain viisi pistettä ja kolmanteen voitosta irtoava kolme pistettä. KuPS on sarjassa neljäntenä kaksi pistettä enemmän keränneenä ja voitolla SJK menisi ainakin heistä ohi. Itseasiassa tällä hetkellä SJK:lla on vain yksi piste vähemmän kerättynä kuin viime kaudella tässä vaiheessa. Silloin SJK pelasi vielä viimeisellä kierroksella mestaruudesta yhdessä IFK Mariehamnin ja HJK:n kanssa. SJK on vahvistanyt rivejään jälleen merkittävästi ja kautta on noin puolet vielä pelaamatta. Kaikki on vielä mahdollista.

Emme ole tosiaan pelanneet hetkeen Veikkausliigaa kotona. Olemme nyt erittäin keskittyneitä nimenomaan sarjaan ja mielestäni meidän tulisi olla yksiä parhaita joukkueita tässä sarjassa. Tämä on se viesti mitä haluan painottaa pelaajille. Meidän täytyy parantaa ja nousta mukaan taisteluun hyvistä tuloksista ja jokaisesta pisteestä, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

– KuPS on kova joukkue, se on fyysinen ja heillä on hyviä pelaajia. Jokainen vaihe Veikkausliigassa on entistä kovempi ja nyt kun olemme menossa sarjan jälkimmäistä puolikasta, on entistä vaikeampaa saada pisteitä. Mutta me uskomme että meidän pelaajat ovat 100%:n valmiita taistelemaan, päättää Roca.

– Meidän pitäisi voittaa ottelu, jossa on tärkeät kolme pistettä tarjolla. Jos otamme voiton kotona, niin olemme jo lähellä kärkeä. Siinä mielessä se on tärkeä peli ja me lähdemme sitä kyllä voittamaan. Jostain syystä meillä on joka vuosi mennyt vähän tähän tapaan, että meidän on pitänyt alkaa ottamaan muita kiinni. Jos kaikki menee samalla tapaa kuin viime kaudella, niin sehän tarkoittaa että me olemme vielä viimeisellä kierroksella kamppailemassa mestaruudesta, sanoo SJK:n kapteeni Mihkel Aksalu hymyillen.

Stadionbussit kuljettavat ihmiset paikanpäälle ympäri Seinäjoen ja Carlsberg Sports Bar pysyy auki vielä pitkään ottelun jälkeenkin. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä otteluennakon loppuosiosta.

Maanantaina 31.7. klo 19:30 OmaSp Stadionilla, SJK vs. KuPS. Tervetuloa kannustamaan SJK mukaan mitalitaistoon. Ennakkoliput edullisimmin SJK:n verkkokaupasta.

Jani Honkavaaran KuPS vieraaksi

Seinäjoelta lähtöisin oleva Jani Honkavaara tuo joukkonsa Seinäjoelle ja taskussa miehellä on savolaisseuran kanssa tuore jatkosopimus, joka pitää hänet KuPS:n päävalmentajana kauden 2018 loppuun saakka. Seinäjoella pelaajana TP-Seinäjoen paidassa muistettava Honkavaara kotiutui myöhemmin Helsingin Vuosaareen, missä vietti muutaman vuoden pelaajana ja valmentajana FC Viikinkien ruorissa. Hän nosti Helsingin IFK:n Kakkosesta Veikkausliigaan, mutta sai potkut kesken viime kauden ja hänet korvattiin Antti Muurisella. Lähellä oli ettei Honkavaara tehnyt paluuta Seinäjoelle tälle kaudelle kakkosvalmentajan ominaisuudessa. Lopulta kuitenkin KuPS tarjosi hänelle päävalmentajan paikan ja yhteistyö siellä on sujunut mainiosti. Toukokuussa KuPS pelasi tappiottoman kuukauden ja Honkavaara valittiin kuukauden valmentajaksi.

Tällä hetkellä KuPS on Veikkausliigassa neljäntenä, kahden pisteen päässä SJK:sta. Viimeisen viiden pelatun ottelun saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Edellinen ottelu viime viikonloppuna päättyi kotitasuriin FC Lahtea vastaan.

KuPS saa tähän otteluun takaisin hyökkääjäkaksikkonsa Gbolahan Salamin ja Solomon Duahin, jotka hölmöilivät itsensä pitkille pelikielloille, rikottuaan erotuomarin fyysistä koskemattomuutta kesäkuun alussa IFK Mariehamnia vastaan. Palloliiton kurinpitovaliokunta lätkäisi molemmille myös lisäpelikieltoa jälkikäteen. Vaikka isokokoinen nigerialaishyökkääjä Salami on ollut kuukauden peleistä sivussa, on hän silti joukkueensa tehokkaimpia pelaajia. Neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä kertoo miehen tarpeellisuudesta. KuPS-pelaajista ainoastaan virolainen Ats Purje on onnistunut iskemään yhden maalin enemmän kuin Salami.

Parhaillaan auki olevan siirtoikkunan aikana KuPS sai joukkueeseensa myös erittäin kovan ja mieluisen vahvistuksen, kun keskikentän pelintekijä Petteri Pennannen palasi Puolasta savolaisjoukkueen riveihin. Pennanen on ehtinyt pelata jo kaksi otteluakin ja tehnyt maalin sekä antanut yhden maaliin johtaneen syötön.

KuPS on täynnä kovia pelaajavahvistuksia, puolustuksessa järkälemäinen nigerialainen Azubuike Egwuekwe on edustanut maataan MM-kisoissakin ja keskikentällä pelaa erinomaista kautta toinen nigerialainen Reuben Gabriel. Kokenut laitapuolustaja Sebastian Sorsa kantaa joukkueessa kapteeninauhaa, kannettuaan sitä vielä viime kaudella HJK:n paidassa. Ennen kauden alkua KuPS nappasi VPS:stä kovaa pelaavan uusiseelantilaisen Nikko Boxallin ja kun sekaan heitetään juuri loukkaantumisesta toipunut huippulupaus Urho Nissilä, on Honkavaaralla todella kova nippu käytettävissään.

KuPS ja SJK kohtaavat tällä kaudella vasta toista kertaa ja ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1-tasapeliin Kuopiossa. Tuolloin SJK johti ottelua ensimmäisen vartin jälkeen Johannes Laaksosen maalilla aina aivan ottelun yliajalle asti, kunnes lopulta 91. minuutilla KuPS onnistui tasoittamaan Joni Mäkelän maalilla.

Uusia SJK-pelaajia ensimmäistä kertaa kotikentälle

SJK on aloittanut joukkueen rakentamisen jo ensi kaudelle, mutta uusista tulokkaista on varmasti iloa vielä tämänkin kauden aikana. Onhan vielä lähes puolet kaudesta pelaamatta ja syksyllä SJK pelaa myös Suomen Cupin finaalissa.

Heinäkuussa auenneessa siirtoikkunassa Seinäjoelle saapui oma kasvatti Joonas Sundman, joka teki paluun vietettyään muutaman vuoden Englannissa Aston Villan akatemiassa. Suomen lupaavimpiin hyökkääjiin kuuluva Vahid Hambo palasi niin ikään Englannista Suomeen, kärsittyään pahasta loukkaantumisesta Valioliigaan nousseen Brightonin organisaatiossa. Puolustaja Joel Mero taas palasi kotisuomeen Saksan Borussia Mönchengladbachista. Kolmikko ei ole vielä esiintynyt SJK:n edustuksen paidassa, sillä kaikilla on takanaan pitkiä loukkaantumisia. Sundman ja Mero ovat jo hakeneet pelituntumaa Akatemian paidassa ja Hambokin treenaa joukkueen mukana jo normaalisti. Kaikkien kohdalla ensiesiintyminen SJK:n edustuksessa voi tapahtua jo maanantaina tai sitten myöhemmin lähiviikkoina.

SJK vahvisti joukkuetta myös espanjalaishyökkääjä Sergi Arimanylla ja australialais-englantilaishyökkäjä Kaine ”Dingle” Sheppardilla. Heistä Arimany on pelannut kahdessa edellisesä ottelussa, ja Sheppard debytoi viime ottelussa. Arimany iski jopa komean maalin JJK:ta vastaan pelatussa vierasottelussa. Sheppard puolestaan hankki RoPS-ottelussa vaparin, josta Obed Malolo täräytti todella upean voittomaalin. Kukaan uusista vahvistuksista ei ole kuitenkaan pelannut vielä edustusjoukkueessa SJK:n kotikentällä OmaSp Stadionilla.

Pelikieltoja SJK:lla ei ole tällä hetkellä, mutta loukkaantuneena on pitkäaikaisloukkaantuneet Matej Hradecky ja Richie Dorman. Johannes Laaksosella ja Billy Ionsilla on ollut myös pientä vaivaa, mutta molemmat ovat olleet mukana harjoituksissa enemmän tai vähemmän ja pelaaminen maanantaina on täysin mahdollista. RoPS-ottelusta kuumeen vuoksi pois ollut Aristote ”Totti” Mboma on jälleen mukana täydessä iskussa.

SJK:n joukkue kävi perjantaina vahvistamassa hyvää joukkuehenkeään entisestään Härmän Powerparkissa, Mika Salo Circuitilla, missä otettiin selvää, ketkä ovat joukkueen kovimmat karting-kuljettajat. Vahid Hambo kellotti päivän nopeimmat kierrosajat aika-ajoissa ja A-finaalissa, mutta joutui silti taipumaan toiseksi viimeisellä kierroksella häntä koko finaalin ajan hiostaneelle Arttu Aromaalle, joka ylitti lopulta maaliviivan ensimmäisenä. Kolmanneksi ajoi kahden lentävän suomalaisen takana, tuleva Andorran ensimmäinen Formula 1 -kuljettaja Marc Vales. Erittäin hauska päivä päättyi ruokailuun Powerparkin hotellilla, missä palkintoja SJK-pelaajille oli luovuttamassa koko Powerparkin omistaja ja luoja, Jorma Lillbacka. Videoa tulossa reissusta sunnuntain aikana SJK TV:n kanaville.

Maanantain ottelun lipunmyynti ja järjestelyt

OmaSp Stadionin toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar palvelee jo kaksi tuntia ennen avauspotkua ja se on auki myös pitkään ottelun jälkeen. Maanantaina se aukeaa klo 17:30. Jotta voimme palvella asiakkaita mahdollisimman hyvin, pelin aikana ja puoliajalla Carlsberg Sports Bar palvelee ainoastaan pääkatsomon asiakkaita. Anniskelupisteitä löytyy myös muualta stadionilta.

Muut portit ja palvelut aukeavat tuntia ennen avauspotkua ja Eteläkatsomon palvelupisteet puoli tuntia aiemmin. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar on jälleen auki kaikille asiakkaille ja siellä on luvassa pelaaja- ja valmentajahaastatteluita.

Otteluun kulkee ympäri Seinäjokea Stadionbussit, joilla pääset paikalle otteluun hyvissä ajoin ennen ottelua. Bussimatkan hinta on 3 euroa. Voit tutustua reitteihin ja aikatauluihin suoraan Komia-liikenteen nettisivuilta: www.komialiikenne.fi

Katsojat otetaan tähän otteluun sisään Kannattajapäädyn puoleisesta pääportista. Mahdollisesti paikalle tulevat KuPS -kannattajat voivat sijoittua Eteläkatsomon lohkoon 115 ja he voivat käyttää Eteläkatsomon palveluita. Itäpäätyä ei avata yleisölle tässä ottelussa, mutta KuPS -kannattajat voivat kulkea otteluun Itäpäädyn portin kautta.

Kaikille katsojille suoritetaan turvatarkastukset, ja otteluun ei saa tuoda kiellettyjä esineitä. Palloliiton ohjeistus kielletyistä esineistä sekä ottelutapahtuman säännöistä, löytyy tästä linkistä.

OmaSp Stadionin SJK Shop palvelee ottelupäivinä myös sisäpuolella, Pääkatsomon lohkon 103 alta löytyy toinen fanituotemyymälä. Tervetuloa ostoksille!

Parkkitilat ovat alueella rajalliset, joten kannattaa suosia julkisia kyytejä tai polkupyöriä. Pyöräparkit löytyvät OmaSp Stadionin tapahtumatorin laidalta. Parkkipaikkoina palvelevat Wallsportin ja jääurheilukeskuksen parkkipaikat, Joupiskan laskettelukeskuksen alue sekä Alaseinäjoenkadun varrella oleva lisäparkkipaikka. Parkkitiloja löytyy myös noin 300 metrin päästä Seinäjoki Areenan alueelta ja Framin parkkihallista.

Lippuja myydään Pääkatsomoon, Eteläkatsomoon sekä Kannattajapäätyyn. Liput ovat numeroituja istumapaikan mukaan, poislukien Kannattajapääty. Kannattajapäädyn keskiosan lohkot 125 ja 126 ovat varattu SJK:n epävirallisen kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoksi.

Ennakkoliput otteluun ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa OmaSp Stadionilla.

Tervetuloa viihtymään Seinäjoen OmaSp Stadionille!