123 456 7890

SJK isännöi maanantaina Tampereen Ilvestä klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Ottelu on jälleen Veikkausliigan kärkikamppailu, sillä Ilves on vain kolmen pisteen päässä SJK:n takana. SJK puolestaan on sarjassa toisena, vain pisteen päässä HJK:sta, jolla on peli enemmän pelattuna. Voitolla SJK nousisi sarjan kärkeen ohi HJK:n ja tappio taas toisi Ilveksen SJK:n edelle paremmalla maalierolla.

Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Maanantai on toinen pääsiäispäivä, joten SJK Shop on suljettuna päivällä, mutta aukeaa pari tuntia ennen ottelua ja ennakkolippuja voi ostaa sieltä porttilipunmyynnin aukeamiseen asti. Voit lukea lisää ottelun järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

SJK pelasi viime torstaina erinomaisen ottelun HJK:ta vastaan OmaSp Stadionilla. SJK oli kuskin paikalla hallitsevaa mestaria vastaan ja jatkaa edelleen tappioitta, vaikka ottelussa tuli ensimmäiset pistemenetykset tasapelin muodossa. Myöskään Ilves ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella.

Tunnemme Ilveksen erittäin hyvin ja he tuntevat meidät hyvin. Minun aikanani olemme hävinneet heille kolme kertaa. Kahdesti 2-3 -tuloksella ja kerran 1-2 -tuloksella, muistelee SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Haluan nyt voiton. En siksi, että olemme hävinneet heille kolme edellistä kohtaamista, vaan koska meillä on nyt hyvä henki joukkueessa, hyvä ilmapiiri. Me teemme toistemme eteen töitä, pelaamme kurinalaista ja organisoitua jalkapalloa. Joten siksi on mielestäni tärkeää, että jatkamme tappioitta myös tämän ottelun jälkeen, Eremenko jatkaa.

Meillä oli hyvä peli HJK:ta vastaan ja kuten sanoin aiemmin sen ottelun jälkeen, mielestäni olisimme ansainneet siitä enemmän pisteitä. Mutta yksi pistekin on parempi kuin ei mitään. Nyt olemme sen jälkeen kolmen päivän palautumis- ja valmistautumisvaiheessa. Ja olemme valmiina maanantain peliin, sanoo Eremenko.

Haluamme jatkaa sitä mitä olemme saavuttaneet, haluamme edelleen kehittää peliämme ja mennä eteenpäin. Olemme hyvässä vaiheessa juuri nyt. Olemme näyttäneet millä tasolla pystymme pelaamaan, mutta haluamme edelleen parantaa peliämme ja kehittyä joukkueena. Ja haluamme jatkaa taistelua yhdessä jokaisessa pelissä, päättää Eremenko.

Talvella joukkueet kohtasivat Suomen Cupin karsinnoissa ja ottelussa Ilves otti niukan 2–1-kotivoiton. Siitä pelistä jäi kaikille paljon hampaankoloon.

Sen talven pelin jälkeen, lähdemme tähän otteluun erittäin innolla. Otamme tämän haasteena ja haluamme nyt hyvän tuloksen. Se oli silloin talvea ja kaikki on nyt toisin. Nyt me keskitymme jokaiseen pieneenkin asiaan kentällä ihan eri tavalla. Haluamme tehdä maaleja ja haluamme pitää nollan omissa. Taistelemme kaikki yhdessä joukkueen puolesta, sanoo SJK:n puolustaja Boris Kadio.

Kadio on muodostanut hyvän toppariparin brasilialaisen José Nadsonin kanssa.

Hän on hyvä ja kokenut pelaaja, hänen kanssa on helppo pelata. Mutta mielestäni, nyt ei ole niinkään merkitystä yhdellä tai kahdella pelaajalla, vaan kyse on joukkueesta. Meillä on täällä todella hyvä pelaajamateriaali ja kaikki pelaajat ovat tärkeitä. Me pelaamme joukkueena ja yhdessä, muistuttaa Kadio.

Veikkausliigan ottelu SJK – Ilves maanantaina 22.4. klo 18.30 OmaSp Stadionilla. Ennakkoliput kätevästi SJK:n verkkokaupasta.

Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta ja se on myös Veikkauksen kohteena. Kaikki kertoimet tästä linkistä.

Tappioton Ilves vastassa

Jarkko Wissin valmentama Tampereen Ilves on pelannut kaikki tämän vuoden puolella pelatut ottelut ilman tappioita. Veikkausliigassa se on kuitenkin ehtinyt pelata vasta kaksi ottelua. Avausottelussa se voitti OmaSp Stadionilla KPV:n 2-0 ja kotiavauksessaan Ratinan nurmella se tasasi pisteen 0–0-tuloksella VPS:n kanssa. Suomen Cupissa se eteni ilman tappioita karsintalohkosta jatkoon lohkovoittajana ja on edelleen mukana Suomen Cupin välierässä, jossa se kohtaa vierasottelussa KPV:n 16. toukokuuta.

Ilves on siis päässyt jo pelaamaan Seinäjoen OmaSp Stadionilla kertaalleen tällä kaudella, kun se kohtasi KPV:n sarja-avauksessaan. Tuolloin pelissä loisti entinen SJK-pelaaja Emile Paul Tendeng, joka oli järjestelemässä molempia Ilveksen osumia ja luoden muutenkin vaaraa KPV-puolustukselle. Maalit tuossa ottelussa tekivät Ilari Mettälä ja Iiro Järvinen, mutta Ilveksen hyökkäyspelissä suurimman vastuun kantaa Tendengin lisäksi Lauri Ala-Myllymäki, jonka kanssa Ilves solmi kaksivuotisen sopimuksen helmikuussa. Kosiskeluja on tullut maan rajojen ulkopuolelta ja muualta Veikkausliigasta. Kenties miehestä maksettavaksi lankeava kova kasvattajaraha oli syynä siihen, että vielä ei ulkomaan kentät kutsuneet vapailla papereilla liikkuvaa pelaajaa. Suomen sisäisissä siirroissa kasvattajarahaa ei joutuisi maksamaan, mutta Ala-Myllymäki päätti pysyä uskollisena kasvattajaseuralleen, ja hyvä niin. Varmaa on kuitenkin, että jos miehen esitykset ovat tällä kaudella samaa luokkaa kuin edellisellä, ei hän kauaa Suomessa pysy.

Wiss on saanut operoida pitkälti samalla ryhmällä jo pitkään ja hän on itse ollut mukana kaudesta 2016 lähtien. Lähtijöiden tilalle on saatu aina hyvin samantyylisiä pelaajia korvaajiksi ja systeemit ovat selvät kaikille muille. Tulosta onkin tullut komeasti, vaikka Ilves ei isoilla pelimerkeillä pelaakaan. Varsinkin Wiss itse jaksaa aina muistuttaa seuran pienestä budjetista. Taustalla vaikuttaa kuitenkin Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Pohjoismaiden suurimpiin kuuluva junioriorganisaatio. Yleisseura Ilveksen jalkapallopuoleen kuuluu lähes 5000 jäsentä. Siten Ilves on seurana Suomen suurimpia ja kotipelit keräävät suuret yleisöt.

Ilveksellä on seurana myös perinteitä, Suomen mestaruus sekä kaksi cup-mestaruutta. Nykyisen edustusjoukkueen osalta menestystarina alkoi vuonna 2008 Kakkosesta. Samaan tapaan kuin SJK:nkin. SJK ja Ilves ovatkin muodostaneet hyvän kilpakumppanuuden, ensin Kakkosessa, sitten Ykkösessä ja nyt Veikkausliigassa.

Viime kaudella Ilves ja SJK tasasivat pisteet kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Tampereen Ratinassa, mutta OmaSp Stadionilla pelatuissa kahdessa muussa ottelussa Ilves nappasi niukat voitot 2–3-tuloksella molemmista peleistä. SJK on viimeksi voittanut Ilveksen kaudella 2016, ottamalla komean 4–0-voiton OmaSp Stadionilla 20. elokuuta.

Ilvekseltä puuttuu maanantaina riveistä varmuudella loukkaantunut Matias Ojala ja kysymysmerkillä on loukkaantumisista toipuvat Samuel Afum ja Santeri Haarala.

Nähdäänkö Ions ja Batista kentällä maanantaina?

Vaikka SJK pelasi viime torstaina hyvän ottelun HJK:ta vastaan huippuottelussa, on SJK:lla ryhmässään vielä varaa kierrättää pelaajia. Varmuudella sivussa on vain loukkaantuneena olleet puolustajat Joonas Sundman ja Joel Mero. Hekin ovat todennäköisesti mukana taas seuraavassa ottelussa.

Vastustajat ovat myös erilaisia ja pelaavat eri pelityyleillä, joten joidenkin pelaajien avut sopivat parhaiten toista joukkuetta vastaan. Moni pelaaja, joka ei ollut mukana HJK:ta vastaan, saatetaan siten nähdä kentällä maanantaina. Tai ainakin kokoonpanossa. Yksi sellainen on SJK:n uusin hyökkäjähankinta, brasilialainen Batista, joka liittyi SJK:n harjoitusvahvuuteen reilu viikko sitten.

Hän oli meidän mukana jo viikolla, mutta pääosin harjoitukset ovat nyt olleet taktisia, peliin valmistavia, joten hän ei ole siinä mielessä päässyt vielä harjoittelemaan täysillä. Hänellä on myös kova aikaerorasitus, joka vaatii oman aikansa. Olemme pitäneet huolen, että hän on saanut riittävästi unta ja nukkunut yöaikaan, päästäkseen meidän aikarytmiin, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Nyt HJK-pelin jälkeen hän pääsee paremmin harjoittelemaan ja sisään meidän juttuihin. Pääsemme myös juttelemaan hänen kanssaan taktisista asioista, mitä haluamme häneltä. Hän myös näki pelimme HJK:ta vastaan, joten tietää vähän paremmin mitä odottaa. On siis mahdollista, että hän on mukana maanantaina, Eremenko jatkoi.

Viime kaudella paljon sivussa ollut Billy Ions kävi talvella operaatiossa, jonka tarkoitus on laittaa mies täyteen iskuun. Siitä ja edellisen kauden pelaamattomuudesta toipuminen ottaa tietenkin oman aikansa, mutta Ions on jo tehnyt paluun pelikentille sekä harjoituksiin. SJK:n fysiikan- ja suorituskyvyn osaston johtajana toimiva Mikko Kujala haluaa ottaa rauhassa Ionsin kanssa, jotta miestä ei kuormiteta puolikuntoisena liikaa.

Hän pelasi ja harjoitteli kovaa peliluvan saatuaan pari viikkoa, mutta nyt halusimme ottaa hänen kanssa kuormituksen kannalta kevyemmän jakson, jossa teemme kuntouttavia ja palauttavia asioita. Joskus kuntoutuminen on sellaista, että otamme pienen askeleen taakse, jotta voimme ottaa taas harppauksen eteenpäin, Kujala kertoo.

Ions on siis pelikunnossa ja saattaa olla mukana kokoonpanoa valittaessa maanantaina. Muuten joukkueessa ei ole poissaoloja ja aiemmin loukkaantuneena olevat ovat toipuneet kuntoon. Perjantaina Ville Tikkanen ja Jesse Sarajärvi hakivat myös pelituntumaa SJK Akatemian harjoitusottelussa Jaroa vastaan pelaamalla ensimmäisen puoliajan.

SJK pelaa maanantain pelin jälkeen Veikkausliigaa taas neljän päivän päästä perjantaina klo 18.30, kun se kohtaa Pohjanmaan vierasderbyssä VPS:n. Otteluun lähtee Seinäjoelta bussikuljetukset, joihin voit ilmoittautua keskiviikkoon mennessä, maksamalla 10 euron hintaisen matkalipun tästä linkistä. SJK on jakanut kausikorttilaisilleen otteluun ilmaisia lippuja jo yli 400 kappaletta ja vielä muutama kymmenen lippua on jäljellä jaettavaksi maanantain SJK – Ilves -ottelun yhteydessä. Voit noutaa lipun perjantain VPS – SJK -otteluun SJK Shopista ennen tai jälkeen ottelun kausikorttia näyttämällä. Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon Pohjanmaan PowerPark Liigassa.

Ensimmäinen Pohjanmaan kotiderby on taas neljän päivän päästä perjantain ottelusta, vappuaattona 30.4. klo 19.00. Silloin kohtaavat SJK ja KPV. Myös tuon ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Ottelutapahtuman järjestelyt ja palvelut OmaSp Stadionilla

SJK – Ilves potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 18.30. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Portilta ostetut liput ovat hieman kalliimmat, mutta tänä vuonna myös niissä on paikkanumero. Paikalle tuleville vieraskannattajille on oma lippulinkkinsä heidän omissa kanavissaan. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 16.30. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 17.30. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vähintään klo 22.30 asti.

Stadionbussit kiertävät jälleen tällä kaudella kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 17.30 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Carlsberg Sports Barissa tunnelmaa nostaa DJ Josio ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Barissa on myös happy hour klo 16.30 – 17.30 ja pelaajahaastatteluita kuullaan siellä ennen ja jälkeen ottelun. Pelin jälkeen Carlsberg Sports Bar palvelee vähintään kaksi tuntia tai niin kauan kuin väkeä riittää. Ottelun jälkeen, ensimmäisen tunnin aikana, voit osallistua siellä myös aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 21.30. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. Kannattajapäädyn anniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 17:30 – 18:30.

Tässä ottelussa on jaossa vielä muutamia ilmaislippuja kausikorttilaisille, perjantaina 26.4. klo 18.30 Vaasassa pelattavaan Pohjanmaan derbyyn VPS – SJK. Ilmaiset liput ovat olleet varattuna 500 ensimmäiselle kausikorttilaiselle. Voit noutaa lipun ennen ottelua päärakennuksessa sijaitsevasta SJK Shopista kausikorttia näyttämällä. Vain yksi lippu / kortti, joten kaveri ei voi hakea lippua puolestasi. Peliin saa liput myös rahalla, tästä linkistä. Bussimatkalle peliin voi ilmoittautua maksamalla matkansa keskiviikkoon mennessä, tästä linkistä (Huom! Bussilippu ei sisällä sisäänpääsyä otteluun).

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.
Tässä ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa.

Katsomoanniskelualueet löytyvät VIP-katsomosta, Pääkatsomosta, Kannattajapäädystä sekä vieraskannattajien osiosta. Anniskelu löytyy myös Kannattajapäädyn, Eteläkatsomon ja Itäpäädyssä olevan vieraskatsomon takana olevista kioskeista. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Tähän otteluun tuleville vieraskannattajille on varattu paikat Itäpäädyn katsomolohkoon 114. Siellä heille on oma sisäänkäynti, omat kioskipalvelut anniskeluineen ja WC-tiloineen Myös katsomoanniskelu on käytössä. Vieraskannattajille on toimitettu oma lippulinkki jaettavaksi heidän kanaviinsa, mistä liput voi ostaa ennakkoon. Pieni määrä lippuja on myynnissä myös heidän oman sisäänkäynnin yhteydessä.

OmaSp Stadionin VIP-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play- tai AppStore -sovelluskaupoista.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Myös Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla (kts.kartta).

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!