123 456 7890

SJK matkustaa sunnuntaina Helsinkiin, missä se kohtaa maanantaina Sonera Stadiumilla Helsingin IFK:n. Ottelu alkaa klo 18.30.

Veikkausliigan sarjatilanne on mielenkiintoinen, sillä SJK johtaa sarjaa vielä ennen sunnuntaina pelattavia otteluita, yhden pisteen erolla toisena olevaan Rovaniemen Palloseuraan. Eroa kolmantena olevaan HJK:hon on jo kuusi pistettä. Sekä RoPS että HJK pelaavat omat ottelunsa jo sunnuntaina. SJK:lla tilanne on hyvin yksinkertainen. Voittamalla loput neljä ottelua, SJK on Suomen mestari. Tasapisteissäkin SJK:lla olisi tällä hetkellä sarjan paras maaliero.

HIFK puolestaan on sarjassa yhdeksäntenä ja he kaipaavat pisteitä varmistaakseen sarjapaikan myös ensi kaudelle. Suurta hätää ei helsinkiläisillä kuitenkaan ole, sillä piste-ero suoran putoajan paikalle on kuusi pistettä ja karsijan paikallekin viisi. Lisäksi HIFK:llä on peli vähemmän pelattuna kuin takana tulevilla. Viime viikonloppuna HIFK kaatoi vieraissa FC Lahden peräti 5-0 luvuin.

IFK:lla on hyvä ja vaarallinen ryhmä, joka pelaa hyvin yhteen nimenomaan joukkueena. He pystyvät myös tekemään maaleja. He pelaavat omalla kotikentällään, omien faniensa edessä, joten he todella haluavat näyttää, että pystyvät pelaamaan hyvin myös meitä vastaan, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Siitä tulee kova peli ja se on kova paikka vierailla. Siellä on iso kenttä ja he tykkäävät levittää palloa koko sen leveydeltä. Meillä on toki hyvä tulos mukanamme viime ottelusta HJK:ta vastaan, mutta emme saa antaa sen nousta päähämme, vaan meidän täytyy keskittyä huolella tähän, kuten teimme HJK ottelussakin. Tiedämme että yksikin huono peli voi tiputtaa meidät ulos. Meillä on siten tavallaan neljä cup-finaalia jäljellä ja keskitymme niihin siten. Kaikki on omissa käsissämme ja kun hoidamme oman hommamme huolella, niin tulokset puhuvat puolestaan, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Wayne Brown.

Brown sai juuri sadannen Veikkausliigaottelunsa pelattua ja hänet palkittiin siitä ennen HJK ottelua.

– Olen ylpeä siitä saavutuksesta. Ja se oli muutenkin hieno päivä, sillä vanhempani olivat juuri täällä vierailulla, pojallani Orlandolla oli syntymäpäivä ja me vielä voitimme. Sata peliä on hieno saavutus ja olen siitä todellakin ylpeä, päättää Brown.

Paikanpäälle matkustaa myös SJK Kannattajat ja bussireissuun voi ilmoittautua mukaan sähköpostitse osoitteessa kannattajat@sjk2007.fi. Lisää tietoa reissusta voit lukea SJK:n nettisivujen uutisesta. Myös omilla kyydeillä paikalle tulevilla ja pääkaupunkiseudulla asuvilla SJK kannattajilla, on mahdollisuus liittyä samanhenkisten seuraan. SJK kannattajat sijoitetaan pääkatsomon blokkiin numero 101.

Seinäjoelle jäävät kannattajat voivat katsoa ottelua yhdessä Carlsberg Sports barissa ja ottelu näkyy normaaliin tapaan suorana myös ISTV:ssä, tästä linkistä.

HIFK – SJK maanantaina 28.9. klo 18.30 Sonera Stadiumilla.

Sonera Stadium on jo tullut SJK:lle hyvin tutuksi tällä kaudella.

HIFK tuonut väriä Veikkausliigaan

Helsingin IFK on tuonut Veikkausliigaan paljon lisää tunnetta sekä väriä ja tästä on suurelta osin kiittäminen joukkueen kannattajaryhmä Stadin Kingejä. Äänekkäät ja näkyvät kannattajat ovat Suomessa kenties suurin ryhmä ja heidän otteluistaan ei tunnelmaa ole koskaan puuttunut. Varsinkin Helsingissä IFK on nostanut jalkapalloinnostusta ja kolme loppuunmyytyä Stadin derbyä HJK:n kanssa, ovat olleet mahtavia tapahtumia sekä herättäneet kiinnostusta jopa maan rajojen ulkopuolella.

Pelillisesti HIFK on kuitenkin jäänyt keskikastin alapuolelle. Eikä tämä toisaalta yllätä ketään, onhan kyseessä nousijajoukkue, joka nousi jopa hiukan yllättäen viime kauden päätteeksi Ykkösestä Veikkausliigaan. Säilyminen sarjassa onkin IFK:n päätavoite ja kaikki näyttää siltä että HIFK on tullut jäädäkseen. Siihen toki vielä tarvitaan pisteitä, mutta homma on täysin joukkueen omissa käsissä.

Seinäjoella syntyneen ja jalkapallokasvatuksensa saaneen, päävalmentaja Jani Honkavaaran joukkue, on parhaimmillaan pelannut erinomaista jalkapalloa ja se pystyy hyvänä päivänä haastamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Viime viikonloppuna se osoitti FC Lahden vieraana hyvän esimerkin tästä, kun se kaatoi isäntänsä peräti 5-0 luvuin. Paikallisvastustaja HJK:n kanssa se on tasannut pisteet jokaisessa kolmesta kohtaamisessaan.

SJK on kuitenkin ollut HIFK:lle tällä kaudella ja historiassa ylitsepääsemätön vastus. SJK voitti molemmat tämän kauden kohtaamiset yhteismaalein 6-1 ja aikoinaan Ykkösessä kaudella 2012, SJK voitti kaikki kolme kohtaamista, yhteismaalein 8-1. Kertaalleen joukkueet ovat kohdanneet Suomen cupissa. Tämä tapahtui viime kaudella ja tuolloinkin SJK nappasi 1-0 voiton. Voitto tosin tuli vasta jatko-ottelussa.

HIFK:n paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Pekka Sihvola, jolla on kasassa kahdeksan maalia. Neljä maalia on iskenyt Ville Salmikivi ja kolmessa maalissa on Eero Peltonen sekä Esa Terävä. Kaikkiaan maalintekijöitä on peräti 15. Eniten maaliinjohtaneita syöttöjä löytyy Otto-Pekka Jurvaiselta, jolla niitä on kuusi.

Joukkueella ei ole pelikieltoja, eikä tiettävästi loukkaantumisiakaan rasitteena ja siten HIFK pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla otteluun.

Jani Honkavaara pelasi TP-Seinäjoen paidassa Veikkausliigaa kaudella 1997.

SJK matkaan rauhallisena ja luottavaisena

SJK leirin tunteet olivat lauantain valmistavissa treeneissä varsin rauhalliset ja rentoutuneet. Treeneissä mentiin kovaa, mutta treenien jälkeen koko joukkueesta huokui hyväntuulinen luottavaisuus omaan tekemiseen. Joukkue matkustaa jo sunnuntaina Helsinkiin ja valmistautuu jälleen huolellisesti otteluun. Sonera Stadion on myös tuttu alusta, sillä SJK on pelannut siellä Veikkausliigan lisäksi oman euro-ottelunsa. Lisäksi samantapainen tekonurmikenttä on myös Kotkassa, josta SJK haki voiton viimeksi viikko sitten. Treeneissä tuntumaa tekonurmeen on saatu kotihallissa Wallsportillla.

Yleensä SJK:n peli on parantunut, mitä pidemmälle kautta on menty. Ja niin on käynyt nytkin. SJK on kuntopuntarissa ykkösenä ja se on pelannut viimeiset seitsemän ottelua ilman tappiota. Koko syyskuu on sujunut tappioitta ja edellinen tappio onkin elokuun alkupuoliskolta.

Maalissa Mihkel Aksalu on jo nyt sivunnut omaa nollapeliennätystään, pelattuaan viime keskiviikkona jo kauden 14:sta puhtaan ottelun. SJK:n kaikkien aikojen nollapeliennätys on 16 ottelua ja tuo on Luis Fernandon nimissä Kakkosesta. SJK:n paras maalintekijä on Akseli Pelvas, jolla on 11 maalia kuluneelta kaudelta. Kuusi maalia mieheen on Roope Riskillä ja Toni Lehtisellä. Ariel Tuco Ngueukamilla on maaleja koossa viisi. Kaikkiaan maaleja on iskenyt 13 pelaajaa. Syöttöpörssiä johtaa Ariel Tuco Ngueukam viidelle syötöllä. Neljä syöttöä on Wayne Brownilla ja Jussi Vasaralla. viime ottelussa kaikissa kolmessa maalissa syöttäjäksi merkittiin Allan Souza ja hän onkin tekemässä kovaa vauhtia nousua SJK:n tehotilastoissa.

SJK:lla ei ole pelikieltoja ja vain Richie Dorman on loukkaantumisen vuoksi sivussa.

SJK:n ja HIFK:n historian kuusi keskinäistä kohtaamista on kaikki päättyneet SJK.n voittoon. Ja näistä yhteismaalit on SJK:lle 15-2. Jos SJK voittaa myös maanantaina, näyttää se samalla henkistä lujuutta, mitä mahdolliselta Suomen mestarilta vaaditaan.

Ottelu näkyy ISTV:llä suorana ja peliin lähtee myös kannattajabussi Seinäjoelta. Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon!

SJK:n Mehmet Hetemaj on ollut kahdessa viime ottelussa keskikentän päällikkö

Ottelu näkyy suorana ISTV:ssä


Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät kokonaisuudessaan suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaitahaastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen. ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra.