123 456 7890

Maanantaina pelataan tärkeä ottelu SJK:n loppukautta ajatellen, kun joukkue matkaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Surkeasti tuloksellisesti sujunut kotiottelu HJK:a vastaan pitää saada pyyhityksi nopeasti mielistä, ottaa siitä hyvät asiat mukaan ja oppia virheistä. Turusta voitto ja edellisen matsin tappiolla ei olisi enää paljoakaan merkitystä. Helppoa ei pisteiden hakeminen Interiltä varmasti kuitenkaan ole.

On tietenkin ikävää että edellinen peli oli niin kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliskolla pelasimme hyvin ja meidän täytyykin ottaa siitä hyvät asiat mukaan. Toisella me sitten ikäänkuin luovutimme ja se ei ole hyvä asia. Meidän täytyy reagoida siihen nopeasti ja parantaa. Aivan ensimmäisenä meidän täytyy kuitenkin katsoa miten pelaajat ovat fyysisesti toipuneet. Johannes Laaksonen joutui tulemaan sivuun loukkaantumisen vuoksi, mutta toivomme että hän olisi kunnossa taas, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

FC Inter on uuden valmennuksen myötä muuttanut joitain juttuja. Me yritämme tietenkin analysoida muutokset parhaamme mukaan ja vastata niihin. Mutta lopulta jalkapallossa pelataan useita erilaisia joukkueita vastaan, jotka pelaavat täysin erityylistä jalkapalloa. Siksi en keskity liikaa heihin vaan meidän täytyy reagoida oman joukkueemme tekemisiin. Pitää keskittyä omaan pelitapaamme ja uskoa siihen, päättää Roca.

Ei ole helppo unohtaa 0-6 peliä. Onneksi tulee uusi peli kuitenkin nopeasti ja on kiva päästä maanantaina Turkuun pelaamaan. FC Interillä on hyviä pelaajia, joten jos heille antaa vähänkin saumaa, niin kyllä he osaavat pelata, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Tomas Hradecky.

HJK-matsi oli meille iso pettymys, sillä olimme lähteneet otteluun kostomentaliteetilla ja kaikki oli lähtenyt tekemään siihen kovasti töitä. Tulos oli raskas pettymys, mutta täytyy ottaa siitä se positiivinen asia, eli miten pelasimme ensimmäisellä puoliajalla. Pelillisesti pelasimme hyvin siinä joukkueena. Prässäsimme hyvin ja ainoa mikä siitä oikeastaan puuttui oli ne maalit. Toisella puoliajalla oli sitten monta asiaa mitkä meni pieleen. Itselläni oli kiva pelata siinä keskellä kymppipaikalla, se sopii minulle hyvin, kertoo SJK:n Matti Klinga.

On kyllä hyvä että tulee uusi peli nopeasti ja päästään nopeasti nollaamaan edellinen. Pääsemme purkamaan siihen sitä ketutusta, Klinga sanoo lopuksi.

Ottelu alkaa Turun Veritas Stadionilla maanantaina klo 18:30. Peli näkyy suorana ja ilmaiseksi Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, minne SJK-kannattajat kokoontuvat sitä yhdessä katsomaan. Kotikoneilta peli näkyy ISTV:n ja Ruutu+:n maksullisilta palveluilta.

FC Inter uudessa komennossa

Kauden Shefki Kuqin komennossa aloittanut ja pahasti materiaaliinsa nähden alisuorittanut FC Inter, on juuri nyt keskellä muutosprosessia. Kuqi sai tehtävästään potkut kaksi viikkoa sitten, yritettyään erottaa ilman seurajohdon lupaa apuvalmentajansa. Päävalmentajaksi hänen tilalleen nostettiin juuri hänen apuvalmentajanaan toiminut italialainen Fabrizio Piccareta.

Piccareta on kokenut valmentaja ja hän on ennen Interin pestiä valmentanut kotimaassaan Italiassa sekä Englannissa. Englannissa hän oli Paolo Di Canion apulaisena sekä Swindonissa että Sunderlandissa, ja ensin mainitussa hän toimi jopa yhdessä ottelussa virkaa tekevänä päävalmentajana. Tuo onkin hänen ensimmäinen päävalmentajapestinsä ennen nykyistä Interin virkaa. Nykyisen päävalmentajaestinsä hän aloitti kaatamalla Helsingin IFK:n 3-0 luvuin kotikentällä, vain päivä Kuqin potkujen jälkeen. Seuraavassa ottelussa Lahdessa, isäntäjoukkue FC Lahti oli 1-0-luvuin vahvempi. Maanantain ottelu on hänen kolmas ottelunsa päävalmentajana. Tehtävänsä vastaanottaessa, hän lupasi palauttaa peli-ilon joukkueelle ja lähteä otteluihin pallohallintaan perustuvan jalkapallon kautta.

Inter myös vahvisti rivejään merkittävästi kesän siirtoikkunassa, kun oma poika Mika Ojala palasi takaisin Turkuun, vietettyään viimeiset kaksi vuotta Saksan VfR Aalenissa. Ojala on valittu aiemmin kolmasti Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi ja hän muodosti kaudella 2009 vaarallisen tutkaparin hyökkääjä Timo Furuholmin kanssa. Furuholm palasi Turkuun jo tämän kauden alussa.

Lisää paluumuuttajia tuli myös puolustukseen, kun Seinäjoella syntynyt ja jalkapallokasvatuksensa saanut Tero Mäntylä liittyi joukkueeseen viime viikolla Norjan Aalesundista. Luonnollisesti myös SJK oli Mäntylästä kiinnostunut, mutta vielä ulkomaille urallaan haluavalle Mäntylälle, puolustajapulasta kärsivä Inter tarjosi näyttöpaikoiltaan paremman mahdollisuuden loppukauden mittaisella sopimuksella. Mäntylä on pelannut Interissä Veikkausliigaa kausilla 2010 ja 2011. Torstaina Mäntylä ei ollut vielä kokoonpanossa.

FC Interin paras maalintekijä on tällä kaudella ollut Njazi Kuqi seitsemällä maalillaan, mutta hän on veljensä potkujen jälkeen harjoitellut seuran akatemiajoukkueessa. Toiseksi tehokkaimpina ovat Furuholm ja nuori Benjamin Källman, joilla molemmilla on viisi maalia tilillään. SJK ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti, kerran Suomen Cupissa, kun SJK eteni jatkoon 3-2 voitolla ja toisen kerran Veikkausliigassa, kun Inter murjoi SJK:n OmaSp Stadionilla peräti 0-3 luvuin. Materiaalinsa puolesta Interin pitäisi olla HJK:n suurin haastaja, sillä niin monia nimimiehiä on joukkueen riveissä. Silti sijoitus on vasta seitsemäntenä, kaksi pistettä SJK:n takana.

Joukkueessa on Mäntylän lisäksi myös muita tuttuja, kun vielä viime kaudella SJK:ta edustanut Jere Koponen vaihtoi takaisin kasvattajaseuraansa. Pääosin maalilla on pelannut Henrik Moisander, mutta Koposellekin on tullut 7 ottelua Interin maalinsuulla.

Kurssinpalautus tähtäimessä

Ennen torstain tuloksellisesti surkeaa ottelua, SJK oli Veikkausliigan kuntopuntarin ykkösenä, voitettuaan viidestä ottelusta neljä ja pelannut yhden tasan. Se oli päästänyt noissa otteluissa vain yhden maalin ja tehnyt kuusi. Torstainakin SJK:n esitys ensimmäisellä jaksolla oli kenties parasta koko kaudella, mutta HJK oli yksinkertaisesti tappavan tehokas kaikista paikoistaan.

Ruma tulos oli myös seurausta joukkueen menetettyä toivonsa viimeistään 0-3 maalin jälkeen. Näin ei saisi kuitenkaan olla, ei varsinkaan kotiyleisön edessä. Siksi onkin nyt tärkeää palauttaa kurssi pikaisesti takaisin edellisten otteluiden hyvälle tielle.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole, mutta loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella Matej Hradecky, Richie Dorman ja Chema Antón. Muutamasta edellisestä ottelusta puuttuneiden Billy Ionsin, Sergi Arimanyn ja Timo Tahvanaisen kohdalla valmentaja tekee päätöksiä lähempänä ottelua. Myös Jesse Sarajärvi on joutunut jättämään muutaman ottelun väliin. Edellisessä ottelussa vaihtoon loukkaantumisen vuoksi tullut Johannes Laaksonen on mukana taas maanantaina.

Torstaina SJK:n paidassa teki debyyttinsä Vahid Hambo, joka tuntee maanantain vastustajan hyvin, pelattuaan FC Interissä kauden 2015 alun, ennen siirtoaan Englannin Brightoniin. Hambo pelasi Interin kanssa Veikkausliigaa kuudessa ottelussa ja teki niissä neljä maalia. Hambo on vielä toipumassa pitkästä loukkaantumisesta ja tuskin häntä nähdään vielä avauksessa, mutta kenties lisää minuutteja on luvassa vaihtopenkiltä käsin.

Myös puolustaja Joel Mero on jo pelikunnossa, niin ikään pitkän loukkaantumisensa jälkeen, mutta vielä ei ole debyyttiä SJK:n edustuksessa tullut. Mero on pelannut pari ottelua SJK Akatemian riveissä täysillä minuuteilla ja teki siellä jopa maalin toisessa ottelussa. Meron debyytti SJK-paidassa lähestyy kuitenkin vääjäämättä.

Muutaman vuoden Aston Villan akatemiassa viettänyt oma kasvatti Joonas Sundman, on nyt pelannut kaksi viimeistä ottelua avauksessa ja miehen otteet ovat keränneet kovasti kehuja. Joukkueen mukana treenaa myös nuoria pelaajia SJK Akatemiasta ja varsinkin Aatu Kujanpää ja Dominic McGiveron ovat olleet lähellä saada näyttöpaikkaa myös edustuksessa. McGiveron on tällä hetkellä harmillisesti loukkaantuneena, mutta Kujanpää on hirmuisessa iskussa Akatemiassa ja miestä saatetaan nähdä vielä tällä kaudella edustuksessa. Myös nuori Ville Tikkanen on loukkaantumisensa jälkeen taas pelikunnossa ja hän on ollut kymmenessä ottelussa jo vaihtopenkillä tällä kaudella. Akatemiassa hän on muodostanut kovan keskikentän yhdessä Kujanpään kanssa. SJK Akatemia johtaa omaa lohkoaan ja on nousemassa hyvää vauhtia Kakkoseen. Akatemia on myös edennyt Suomen Regions’ Cupissa välierään ja kohtaa siinä sunnuntaina 20.8. TuPS:n vieraskentällä. Regions’ Cupin finaali pelataan tänä vuonna Seinäjoen OmaSp Stadionilla, ennen Suomen Cupin finaalia. Siten sekä SJK Akatemia että SJK voitaisiin nähdä saman päivän cup-finaaleissa kotikentällään.