123 456 7890

Teppo Marttinen (vas.) ja Jesse Öst (oik.) kuvattuna Veikkausliigassa. Kaikki kuvat Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.

Maalivahti Jesse Öst on tehnyt kahden vuoden sopimuksen SJK:n kanssa. Sopimuksessa on optiot kahdesta seuraavasta kaudesta. Teppo Marttinen ja SJK ovat allekirjoittaneet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on optio kaudesta 2019.

Pietarsaaressa syntynyt 27-vuotias ja 192-senttinen Öst siirtyy Seinäjoelle Ruotsin Superettanin Degerfors IF:sta, jossa hän on pelannut viimeiset kaksi kautta. Sitä ennen hän on edustanut koko uransa Pietarsaaren Jaroa. Jyväskylässä syntynyt 20-vuotias ja 188-senttinen Marttinen on JJK:n kasvatti ja edustanut seuraa Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Hän pelasi viime kaudella JJK paidassa 26 ottelua ja piti niissä nollan viidesti.

Molemmat maalivahdit olivat tutustumassa seuraan jo joulukuussa ja Marttinen pelasi yhden harjoitusottelunkin Hakaa vastaan. Molemmat liittyvät harjoitusvahvuuteen heti.

Valitsin SJK:n koska heillä oli niin hyvä suunnitelma minun kanssani tulevaisuudelle. Haluan olla seurassa joka pyrkii voittamaan mestaruuksia ja pidän SJK:n pelityylistä. Tunnen lisäksi valmentajat entuudestaan, niin sekin auttoi valinnassani, kertoo Ruotsista Suomeen paluun tekevä Jesse Öst.

Olin täällä joulukuussa tutustumassa seuraan ja fasiliteetteihin ja voin kyllä sanoa että OmaSp Stadion on erittäin kaunis. Minulla on erittäin hyvät fiilikset alkavasta kaudesta ja odotan jo että se alkaisi todenteolla, Öst jatkaa.

Minulla itselläni ja koko joukkueella on korkeat tavoitteet haluan olla auttamassa SJK:ta mestaruuksiin, Öst sanoo lopuksi.

Viime kausi ei mennyt JJK:n kanssa joukkueena ihan niin kuin olimme suunnitelleet, mutta sain pelata paljon, mikä oli henkilökohtaisesti kauden isoimpia tavoitteita. Samalla sitä huomasi, että Veikkausliiga on itselleni jo sopiva taso. Ja kun sitä pelaajana haluaa mennä kuitenkin koko ajan eteenpäin, niin aloin etsimään uutta seuraa. SJK oli heti kiinnostunut ja pyysi testiin joulukuun ajaksi. Testi meni hyvin ja sain hyvää palautetta, joten päätin tarttua seuran sopimustarjoukseen, kertoo viime kaudella JJK:ssa pelannut Teppo Marttinen.

Kuten kaikki jalkapalloa vähänkään seuraavat tietävät, Seinäjoella on olosuhteet kunnossa. Täällä ei kyllä tarvi muuhun keskittyä kuin jalkapallon pelaamiseen ja omaan tekemiseen. Jokapäiväinen arki on todella laadukasta ja pääsee varmasti kehittymään. Lopulta se on täällä oikeastaan vain itsestä kiinni miten sitten kehittyy. Jokapäiväinen kilpailu kehittää ja kun sitä on laadukkaiden pelaajien kanssa koko ajan, sitä itsekin haluaa ylittää itsensä joka päivä, päättää Marttinen lopuksi.

SJK:n valmennusjohto on tyytyväinen, että joukkueen kasaaminen on näin hyvässä vaiheessa jo tässä vaiheessa talvea.

Maalivahtiosasto on nyt erinomaisessa kunnossa. Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin sekä Teppo että Jesse täydentämään se erinomaiseen kuntoon, iloitsee SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

SJK:lla on ennestään sopimukset Viron maajoukkuemaalivahti Mihkel Aksalun ja nuoren Paavo Valakarin kanssa.

Täytyy muistaa, että meillä on myös akatemiajoukkue Kakkosessa ja näillä neljällä maalivahdilla täytyy hoitaa molemmat joukkueet. Ei maalivahdit ole kenttäpelaajiin nähden yhtään erilaisessa asemassa, vaan kilpailu on kovaa ja tiukkaa, ja niin se pitää tässä seurassa ollakin, muistuttaa Kautonen.

Samoilla linjoilla on maalivahtivalmentaja Luis Fernando da Silva.

Meillä on nyt neljä maalivahtia kahteen joukkueeseen, neljä hyvää maalivahtia. Tottakai kilpailu tulee olemaan kova, kun neljä huippumaalivahtia kilpailee edustuksen ja akatemian paikoista. Suunnitelma on kuitenkin että kaikki saa peliaikaa ja kaikilla on mahdollisuudet näyttää, kertoo SJK:n maalivahtivalmentaja Luis Fernando suojateistaan.

Tässä on nyt koossa hyvä ryhmä. Kaksi kokeneempaa maalivahtia ja vaikka Teppokin on vasta 20-vuotias, on hänkin jo pelannut Veikkausliigaa. Paavo ei ole vielä pelannut niin paljoa Veikkausliigaa, mutta hän on myös vasta 20-vuotias ja lupaava hyvä maalivahti, jatkaa Luis Fernando lopuksi.

SJK aloittaa tammikuussa Suomen Cupin lohkovaiheen, ja avausottelu SJK – PKKU pelataan sunnuntaina 21. tammikuuta, Seinäjoen Wallsport Areenalla klo 17.00. Ottelun liput tulevat myyntiin SJK:n verkkokauppaan. Kauden 2018 voimassaolevilla kausikorteilla sisään ilmaiseksi. Kausikortit ovat myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa. SJK Shop palvelee kaikkina arkipäivinä klo 9-16 OmaSp Stadionin kivijalassa. SJK pelaa tammikuussa myös harjoitusottelun VIFK:ta vastaan lauantaina 27.1. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 15:30.

Jesse Öst

Pietarsaaressa 20. lokakuuta vuonna 1990 syntynyt Jesse Öst on 192-senttinen maalivahti.

Hän on edustanut Pietarsaaren Jaroa juniorista alkaen ja nousi seuran edustusjoukkueen rinkiin jo nuorena. Sitä ennen hän pelasi Jaron reservijoukkueena toimivan JBK:n paidassa Kakkosessa. JBK:ssa hänellä on kaikkiaan 67 ottelua.

Debyyttinsä Jaron paidasssa Veikkausliigassa, hän teki kaudella 2010. Ensimmäinen avauspaikka tuli kaudella 2011. Kausina 2010-2012 hän pelasi yhteensä 17 liigaottelua ja kaudella 2013 hänestä tuli Jaron ykkösmaalivahti, pelaten kaikkiaan 32 ottelua.

Öst nousi Veikkausliigan maalivahtieliittiin ja Suomen maajoukkuepooliin pelaamalla yli 100 ottelua Jaron paidassa. Debyytti Suomen U21-maajoukkueessa tuli harjoitusottelussa Azerbaidzhania vastaan. Hän kuului tuolloin myös Suomen karsintapelien ryhmään, mutta ykkösmaalivahdin paikasta hänen kanssaan kamppaili Saku-Pekka Sahlgren, Walter Viitala ja Jesse Joronen, eikä minuutteja tullut karsintaotteluissa. Öst oli mukana myös Veikkausliigapelaajista koostuvassa Suomen B-maajoukkueessa vuonna 2013, joka kohtasi Yhdysvaltain San Diegossa Meksikon.

Veikkausliigassa Öst pelasi SJK:ta vastaan SJK:n mestaruuden ratkaisseessa ottelussa Seinäjoen Keskuskentällä kaudella 2015 ja piti joukkuettaan pystyssä SJK:n kovassa painostuksessa. SJK kuitenkin voitti ottelun ja samalla Jarolle tappio tarkoitti tippumista Veikkausliigasta.

Jaron tiputtua hän teki sopimuksen Ruotsin Superettanissa, toisella sarjatasolla, pelaavan Degerfors IF:n kanssa. Kaikkiaan hän pelasi kahdessa kaudessa Superettanissa 49 ottelua. Viime kaudella hän pelasi 24 ottelua. Degerforsissa hän onnistui myös maalinteossa kaudella 2016 tekemällä joukkueensa tasoitusmaalin nousemalla mukaan kulmatilanteeseen ottelun loppuhetkillä. Sopimus Degerforsin kanssa päättyi tähän kauteen. Seura tarjosi Östille sopimusta, mutta sitä ei syntynyt. Kauden jälkeen hän kävi tutustumassa SJK:n toimintaan ja lisäksi Norjan toisella sarjatasolla pelaavaan Kongsvingeriin.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kaudet vuoden 2019 loppuun ja siinä on optiot kausista 2020 ja 2021.

Teppo Marttinen

Jyväskylässä 6. toukokuuta vuonna 1997 syntynyt ja 188-senttinen Teppo Marttinen on JJK:n kasvatti. Hän aloitti nuorena maalivahtina ensin Jyvsäkylän Nousun riveissä, mutta siirtyi pian JJK-paitaan.

Hän pelasi alku-urallaan JJK:n juniorijoukkueissa ja reservijoukkue Villiketuissa.

Kaudella 2013 Marttinen teki debyyttnsä Veikkausliigassa FC Interiä vastaan ja oli 16 vuoden ja viiden kuukauden ikäisenä kaikkien aikojen nuorin Veikkausliigassa pelannut maalivahti. Samalla hän oli joukkueensa nuorin liigapelaaja. Samalla kaudella tuli myös toinen täysi 90-minuuttinen Veikkausliigassa. Joukkue kuitenkin putosi Ykköseen.

Kaudella 2014 hän pelasi alkukaudesta JJK:n junioreissa ja reserveissä, mutta kesällä vastuuta tuli myös edustuksessa ja hän nousi hetkeksi myös avaavaksi maalivahdiksi, kun JJK:n maalilla yleensä nähty kokenut Janne Korhonen oli sivussa. Koko kaudella pelejä tuli kasaan seitsemän. JJK jatkoi Ykkösessä myös kaudella 2015 ja Marttinen pelasi jälleen seitsemän ottelua. Marttinen pelasi kuudessa ottelussa, kun JJK nousi Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi.

Viime kaudella hän nousi JJK:n Veikkausliigajoukkueessa isoon rooliin, ja pelasi koko kaudella 26 ottelua. Hän pelasi JJK:n maalilla kaikissa kolmessa SJK:ta vastaan pelatussa ottelussa, ja piti nollan SJK:ta vastaan elokuussa. Yhteensä kauden aikana hänelle kertyi liigassa viisi nollapeliä.

Yhteensä hän on pelannut JJK:n edustusjoukkueessa 48 sarjaottelua ja näistä Veikkausliigassa 28 ottelua. Hän on kuulunut myös Suomen eri ikäluokkien poikamaajoukkueisiin ja oli mukana vuonna 2013 Pohjoismaiden mestaruuden voittaneessa U17-maajoukkueessa. Kaikkiaan pelejä eri ikäluokkien maajoukkueissa on toistakymmentä.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2018 ja siinä on optio kaudesta 2019.