123 456 7890

Maalitykki Meyer Kerhoon
Kakkosen Lohko C:n kauteen valmistautuva Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen kahden viimeisen kauden ajan pietarsaarelaisen FF Jaron asussa Veikkausliigaa pelanneen Petter Meyerin kanssa.

Meyer on kotoisin Kauniaisista, mutta opiskelee Vaasassa Hankenilla. Grankulla IFK:n 24-vuotias ehti pelata kasvattajaseuransa väreissä 153 ottelua Kolmosessa, Kakkosessa ja Ykkösessä viimeistellen niistä huikeat 95 maalia.

Myös Pietarsaaressa Meyer onnistui heti ensimmäisellä kaudellaan. Nuorukainen pelasi itsensä punanuttujen kannattajien sydämiin olemalla joukkueensa paras maalintekijä kaudella 2009 viimeisteltyään kuudesti liigassa.

Viime kausi oli Meyerille pettymys. Jo talvella loukkaantumiset kiusasivat ja kauden mittaan alavatsaongelmat pilasivat pelit. Vaikka minuutteja tuli, maaleja ei tullut.

Meyerille Kerho oli oivallinen ja mielenkiintoinen vaihtoehto.

– Olin tullut yhdenlaiseen tienhaaraan, jossa piti pystyä yhdistämään opiskelu ja pelaaminen. SJK tarjosi minulle siihen hienon mahdollisuuden. Ilmapiiri seurassa on erittäin innostava ja tavoitteellisuus luo haastetta. Haluan olla mukana tässä hommassa, kertoo Meyer.

– Viime vuosi oli itselleni vaikea. Vatsalihasvamma pilasi kauden. Haluan tällä siirrolla hakea myös uutta potkua itselleni ja pelaamiseeni. Olen pelannut ennenkin Kakkosessa, eli tiedän jokseenkin mikä taso on. Se ei ole niin päätä huimaavan paljon erilainen kuin esimerkiksi Ykkönen, vaikka tietenkin siinä jonkin verran on eroa, painottaa GrIFK:n kanssa PoPan nenän edestä Ykköseen noussut Meyer.

– PoPalle oli silloin aika huikea nippu kasassa, mutta me tulimme hiukan kuin puskista ja nousimme. Se vaatii aina erittäin täydellistä onnistumista, jatkaa Meyer.

Kerho on julkisesti ilmoittanut tavoitteekseen nousun Ykköseen.

– Olen ollut mukana treeneissä nyt jo tovin ja täällä minut on otettu kyllä tosi hienosti ja lämpimästi vastaan, lisää Meyer, joka yhtä junnuissa muualla vietetty kautta lukuunottamatta on todellinen iki-granilainen.

– Grani tuntui itselleni aina kodilta. Siellä oli mukava pelata rennosti ja tulostakin tuli. Itse asiassa siellä pelasi pari kautta yhdessä täällä Seinäjoella aiemmin maaleja tulittaneen Toni Suutarin kanssa, paljastaa Meyer, josta epäilemättä odotetaan samanlaista maaliruiskua kuin Suutari oli aikoinaan.

Ennen saapumistaan Kerhoon Meyer ehti käydä jouluulla näytillä myös Aasiassa vietettyään omien sanojensa mukaan “viikon verran potkimassa palloa Intiassa”.

Meyerin sopimuksen myötä Kerholla on nyt kasassa 17 sopimusta. Seura on tälle kaudelle hankkinut Veikkausliigassa pelanneita pelaajia Chris Cleaverin, Luis Fernandon ja Christian Sundin muodossa. Meyer on Kerhon neljäs hankinta tälle kaudelle.

Joukkueen rakentaminen on vielä hieman kesken. Seura hakee edelleen pelaajia linkkikalustoonsa ja yhtä topparia alakertaansa.

Ensi viikonloppuna Kerhon vahvuuteen liittyy 19-vuotias englantilainen keskikenttäpelaaja Lee Brennan. Lisäksi tällä viikolla treeneissä nähdään 25-vuotias porilaislähtöinen Matti Lähitie, joka on viime kaudet edustanut Veikkausliigassa pelaavaa JJK:ta. Aiemmin Lähitie on pelannut kasvattajaseuransa FC Jazzin, Vaasan Palloseuran ja FC Lahden väreissä.

Petter Meyer
Syntynyt: 21.02.1985
Syntymäpaikka: Kauniainen
Pituus: 181 cm
Paino: 72 kg

Kasvattajaseura: GrIFK
Liigadebyytti:
23.4.2009 Tampere Utd-Jaro (0-2)
1. liigamaali:
23.4.2009 Tampere Utd-Jaro (0-2)

Kausi Seura O M
2001 GrIFK 20 4
2002 GrIFK 26 20
2003 GrIFK 27 30
2004 GrIFK 14 5
2005 GrIFK 7 5
2006 GrIFK 25 19
2007 GrIFK 24 12
2008 FF Jaro 25 6
2009 FF Jaro 15 –