123 456 7890

SJK jäi hallinnasta huolimatta maalittomaan tasapeliin Tampereen Tammelassa. Ilves taisteli ja raastoi minkä pystyi ja onnistui pitämään maalinsa koskemattomana. Toki kotijoukkueellakin oli omat paikkansa vastaiskuista. Päivän suurin ilonaihe oli Jussi Vasaran 200. Veikkausliigaottelu, sekä mahtavasti omiaan tukenut SJK kannattajajoukko. Omiaan oli tullut tukemaan myös “SJK kuningattareksi nimetty” Paula Koivuniemi.

Ilves – SJK 0-0 (0-0)

SJK loi erinomaisen maalipaikan kahdeksannella minuutilla. Erinomaisia syöttöjä läpi ottelun jaellut Johannes Laaksonen syötti oikeaan laitaan Richard Dormanille. Dorman syötti vitosen viivalle Akseli Pelvakselle, jonka laukauksen Ilves-vahti Mika Hilander torjui upeasti. 13. minuutilla Akseli Pelvas keskitti takatolpalle ilman vartiointia jääneelle Bahrudin Atajicille. Atajicin laukaus hiukan epäonnistui ja Hilander selvitti tilanteen helposti.

Erittäin liukas kenttä oli pelaajien riesana. 23. minuutilla Richard Dorman liukastui ja Ilveksen Jonne Hjelm hiukan avitti kaatumista ja riisti pallon. Hjelmin syöttö vapautti Tomi Petrescun läpiajoon, mutta hänen sijoituksensa meni ohi maalin. Lauri Ala-Myllymäki pääsi pian Petrescun paikan jälkeen laukomaan paristakymmenestä metristä, mutta laukaus meni maalin ohi. Richard Dorman syötti 45. minuutilla Akseli Pelvakselle hyvän maalipaikan boksiin, mutta HIFK:ta vastaan neljä kertaa onnistuneen Pelvaksen laukaus meni yli maalin.

SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta maalipaikat menivät oikeastaan tasan.

Ilves aloitti toisen puoliajan erittäin vahvasti. 54. minuutilla Ilveksen vastahyökkäys oli tuottaa tulosta. Mika Lahtinen keskitti oikealta laidalta maalille Jonne Hjelmille, jonka laukauksen Richard Dorman kuitenkin blokkasi upeasti. Hiljalleen SJK otti hallinnan pelistä itselleen.

Reilun tunnin kohdalla Bahrudin Atajic syötti boksiin Jussi Vasaralle hyvään paikkaan, mutta Vasaran jatko meni yli maalin. Hallinnasta huolimatta SJK:n maalipaikat olivat vähissä. SJK sai pallon melko helposti boksin rajalle ja jopa boksiin, mutta laukaukset jäivät uupumaan.

Lopulta paras maalipaikka tuli Ilvekselle. Jonne Hjelm pääsi laukomaan hirvittävän flipperin päätteeksi erinomaisesta paikasta, mutta Mihkel Aksalun torjunta piti tilanteen edelleen maalittomana.

85. minuutilla nähtiin tilanne, joka jätti jossiteltavaa. Jussi Kujala taklasi Richard Dormania rankkarialueen rajalla vapaapotkun arvoisesti. Pallo kuitenkin pysyi SJK:lla ja Akseli Pelvaksella olisi ollut erinomainen maalipaikka, mutta peli ehdittiin jo viheltää poikki. Bahrudin Atajic laukoi hyvän vapaapotkun, mutta loistavan ottelun pelannut Mika Hilander torjui.

Se oli puolesta sekunnista kiinni, että tuomari olisi voinut nähdä sen. Asiat tapahtuvat niin nopeasti. Se oli selvä rike hyvässä paikassa. Varmasti ihan luonnollinen päätös tuomarilta viheltää peli poikki. Harva pystyy katsomaan loppuun, minne pallo menee. Tällä kerralla Pelvas olisi ollut yksinläpi. Tuomarit vetivät hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Tämä ottelu toimii esimerkkinä siitä, maalitonkin ottelu voi olla erittäin viihdyttävä. Sateen liukastama kenttä toi oman mausteensa. SJK:lla oli kenties enemmän maalipaikkoja, mutta parhaat paikat oli silti Ilveksellä.

Ei tarvitse ihmetellä, miksi Ilves on vaikea muille joukkueille täällä Tammelassa. Ilves pelaa isolla sydämellä ja hyvää futista. Oli tiedossa, että todennäköisesti hallitsemme palloa. Yritettiin rikkoa Ilveksen puolustus. Ekalla puoliajalla oli muutama paikka, oltais voitu tehdä maali. Tiedettiin myös, että jos menetetään pallo, Ilves on vaarallinen iskemään vastaan. Viimeisen kolmanneksen ratkaisut eivät olleet ihan parhaita. Ilveksen puolustus liukui, blokkasi ja voitti palloja. Oli viihdyttävä peli yleisölle. Muutkin joukkueet menettävät täällä pisteitä. Ilves on hyvä joukkue, kokemus näkyy. Cedric Gogoua oli pois avauksesta pienen nilkkavamman takia, sanoi Valakari.

SJK on tällä hetkellä paras joukkue Suomessa. SJK on pelannut todella vakuuttavasti viime aikoina. Meillä oli paremmat maalipaikat. Puolustimme uhrautuvasti, meillä oli aina joku liukumassa eteen. Samanlaista elixiiriä pitää löytyä myös vieraspeleissä, jotta voimme ottaa pisteitä vieraissakin, sanoi Ilveksen päävalmentaja Keith Armstrong.

Ottelun parhaana palkittiin SJK:n hyökkääjä Bahrudin Atajic, myös Akseli Pelvas sai palkinnon työstään. Kotijoukkueen parhaana palkittiin maalivahti Mika Hilander.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (84′ Wayne Brown), Jussi Vasara, Toni Lehtinen (58′ Ariel Tuco Ngueukam), Zeljko Savic, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic ja Mehmet Hetemaj.

SJK pelaa seuraavaksi ensi sunnuntaina 2.8. klo 15.00, kun se isännöi Seinäjoen Keskuskentällä Turun FC Interiä.