123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jäi maalittomaan tasapeliin Veikkausliigan FF Jaron vieraana Pietarsaaren Tellushallissa. Sinänsä tasapeli liigajoukkueen vieraana on loistava suoritus, mutta tänään tasapeliin tyytyväisempi taitaa olla kuitenkin kotijoukkue.

FF Jaro – SJK 0-0

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen, joskin SJK piti palloa hieman enemmän. Kerho myös kokeili pelissä hieman uudenlaista kokoonpanoa, sillä yleensä laitapakkina pelaava Richard Dorman oli asetettu keskikentän pohjalle. Dorman tuntuikin sopeutuvan pelipaikkaan mainiosti, sillä mies oli koko ajan pelattavana ja myös puolustuksen apuna katkomassa Jaro hyökkäyksiä.

Pelikellon näyttäessä yhdeksää pelattua minuuttia, pääsi joukkueen kapteeni Chris Cleaver tykittämään n. 20 metristä, mutta hurja veto kilahti harmittavasti ylärimaan. Timo Tahvanainen oli hyvin mukana jälkitilanteessa, mutta Jaro maalivahti Jesse Öst nappasi pallon laiturin jaloista.

Kymmenisen minuuttia edellisestä, sai Jaro vapaapotkun niin ikään 20 metrin paikkeilta ja tällä kertaa SJK maalissa Mihkel Aksalu venyi pallon eteen ja torjunnasta pallo yläriman kautta ulos.
Aksalu hoiti muutenkin läpi ottelun tulleet tilanteet varmasti ilman ongelmia ja ohjasi peliä ammattimiehen ottein.

Noin puolen tunnin pelin jälkeen oli jälleen maalivahti pääosassa, kun Johannes Laaksonen pääsee tykittämään pallon rangaistusalueen sisältä kohti alakulmaa, mutta Öst pelastaa maaliviivalta jo varmalta näyttäneen maalin.

Näin ensimmäinen puolisko päättyy maalittomana ja toiselle puoliajalle tultaessa Jaro tekee kolme vaihtoa, vaihtaen samalla pelityylin hyökkäävämmäksi.

Toinen puoliaika alkoikin hieman sekavissa merkeissä ja Jaro koitti prässätä ylhäältä. SJK selvisi Jaron alkurynnistyksestä ja toisen puoliajan puoleen väliin tultaessa peli olikin jo lähes yhtä maalia, kun pallon hallinta oli selvästi SJK:lla.

Toisella puoliajalla peli myös kuumeni ja tunnin pelin jälkeen SJK saa kulman, joka pelataan hienolla kuviolla takatolpalla tyhjän maalin edessä olevalle Chris Cleaverille. Cleaver vedetään kaksin käsin nurin ja hän osuu palloon vain heikosti. Pallo ohi tolpan ja Jaro pelaaja makaa Cleaverin päällä maaliviivalla.

Tuomaristo ei tilanteessa kuitenkaan virhettä nähnyt ja Cleaver saaa varoituksen protestoinnista.

Maaleja tänään ei kuitenkaan hyvästä yrityksestä huolimatta nähdä, mutta punainen kortti nousee vielä viime minuuteilla kotijoukkueen Mike Bannerille. Banner kuumenee Aki Sipilän taklauksesta niin lujaa, että säntää nyrkit pystyssä Sipilän kimppuun. Tuomari ei epäröi hetkeäkään ja tilanne rauhoitttuu nopeasti kuumakallen suunnatessa suihkuun. Banner ei kuitenkaan ehdi edes koppiin asti, sillä lisäaikaa ei ottelussa nähdä ja tuomari viheltää pelin päättyneeksi.

– Tiukat pelit ratkeaa siinä kun saat sen puolittaisenkin paikan ja siitä maalin.
Vaikka maalia emme saaneet, olen silti erittäin tyytyväinen meidän esitykseen. Jaro on laadukas joukkue ja me pystyimme tänään pitämään palloa, pelaamaan keskeltä ja laidoilta. Onnistuimme myös koko joukkueena puolustuksessa mainiosti. Tähän vaiheeseen laadukas peli meiltä. Vielä viisi viikkoa aikaa hioa maalinteko kuntoon, kommentoi ottelu SJK päävalmentaja Simo Valakari.

– Ensimmäisellä puoliajalla harjoittelimme vähän erilaisella ryhmityksellä puolustamista. Olemme harjoitelleet talven aikana melko paljon hyökkäyspeliä ja nyt oli vuoro harjoitella puolustamista. Peli ei kokonaisuudessaan toiminut ehkä kovinkaan hyvin, mutta tärkeintä oli että Jonke, Brunell ja Sara tekivät paluut avaukseen pitkien poissaolojen jälkeen, kommentoi FF Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko ottelua seuran nettisivuilla.

SJK pelaajat saavat nyt kolmen päivän loman ja treenit jatkuu ensi tiistaina. Seuraava treeniottelu pelataan jo ensi viikon torstaina ja silloin Jyväskylän Vehkalammen ulkotekonurmellla.

SJK: Mihkel Aksalu, Kalle Taimi, Matti Lähitie (86′ Juuso Simpanen), Richard Dorman, Sami Viljanen (78′ Teemu Lukkari), Timo Rauhala, Timo Tahvanainen, Justin Moose, Chris Cleaver, Johannes Laaksonen (69′ Aki Sipilä) ja Daniel Caumo (56′ Toni Lehtinen)

Ottelun jälkeen videohaastattelussa SJK Pelaajat Toni Lehtinen ja Richard Dorman, sekä päävalmentaja Simo Valakari: