123 456 7890

Hyisessä tuulisessa säässä pelattu Veikkausliigan avauspeli Seinäjoen Keskuskentällä jäi maalittomaksi, vaikka SJK:lla oli pelissä lukuisia paikkoja mistä olisi voittomaalin voinut tehdä. Parhaimmat paikat osuivat Justin Mooselle, mutta maaliin asti ei vedot tällä kertaa yltäneet. Varsinkin toisella puoliajalla Moose oli viedä SJK:n parikin kertaa johtoon, mutta maalivahti Daniel Kollar veti pidemmän korren. Erotuomarin antamalla lisäajalla jouduttiin vielä kantamaan SJK kapteeni Pavle Milosavljevic loukkaantuneena paareilla ulkopuolelle. Mies pystyi kuitenkin pelin päätyttyä kävelemään omin voimin pukukoppiin.

SJK – FC Honka 0-0 (0-0)

Kerho sai maalipaikan jo ottelun 3. minuutilla, kun pitkä rajaheitto yllätti Hongan puolustuksen ja Justin Moose pääsi hyvään maalipaikkaan. Kärkeen siirretty Moose pääsi laukomaan kaksi kertaa ja lopulta Hongan Lum Rexhepi pelasti tilanteen maaliviivalta. Reilun vartin kohdalla Moose pelasi Juho Lähteelle, joka oli lähellä päästä oivalliseen maalipaikkaan, mutta pallo kuitenkin karkasi. Marcus Heimonen ja Jussi Äijälä pelasivat hyvin yhteen vasemmalla laidalla ja Äijälä pääsi melko vapaasti nousemaan 16 alueelle. Äijälä yritti syöttää Veikkausliigan maalipörssiä johtavalle Roni Porokaralle, mutta Mihkel Aksalu pääsi väliin.

26. minuutilla Hongan puolustus ei onnistunut purkamaan ja Juho lähde pääsi loistavaan maalipaikkaan. Vitosen viivan tuntumasta lähtenyt laukaus kuitenkin epäonnistui ja peli pysyi maalittomana. SJK sai pian tämän jälkeen kulmapotkun, jonka Johannes Laaksonen antoi yllättäen Justin Mooselle. Moose pääsi vapaasti puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui reilusti yli maalin. Heimonen ja Äijälä pelasivat jälleen hyvin laidassa ja Äijälä pääsi keskittämään maalille. Roni Porokara ei kuitenkaan aivan yltänyt palloon ja tilanne kuihtui maalipotkuksi.

Toisen puoliajan 10. minuutilla Richard Dorman pelasi pallon laitaan Gert Kamsille, joka keskitti Justin Mooselle. Daniel Kollar kuitenkin torjui Moosen kovan vedon. Puolen tunnin kohdalla Honka-pelaajan keskitys kimposi Zeljko Savicista Joshua Pritchardille. Pritchard pääsi laukomaan täsin vapaasti loistavasta paikasta, mutta laukaus meni kuitenkin suoraan Aksalun syliin. Tämän jälkeen Pritchard näki tarpeelliseksi käydä potkaisemassa Aksalun juomapullo juoksuradalle. Pritchard esiintyi muutenkin varsin epäurheilijamaisesti. Pritchardin paikan jälkeen SJK pääsi hyvään maalipaikkaan Johannes Laaksosen syötettyä Justin Mooselle. Moosen laukaus kuitenkin epäonnistui ja pallo meni reilusti ohi maalin.

Vartti ennen loppua Gert Kams keskitti maalille ja Justin Moose pääsi palloon. Moosen laukaus kilpistyi Hongan puolustajiin, Toni Lehtinen pääsi irtopalloon, mutta jatkuvasti Lehtisessä roikkunut Rexhepi kaatoi hänet. Erotuomari Ville Nevalaisen mukaan tilanteessa ei kuitenkaan ollut rikettä. Ottelu pysyi maalittomana, vaikka molemmilla joukkueilla paikkoja olikin. Tasapeli ei tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta.

Yleisö olisi ansainnut nähdä parempaa futista, kyllä kentän pitäisi tässä vaiheessa kautta olla paljon paremmassa kunnossa. Kenttä oli toki molemmille sama, eikä kumpikaan hyötynyt siitä. Haluaisin sanoa, että pelaisin mielummin tekonurmella, mutta jos tekonurmi on surkea niin pelaan mielummin luonnonnurmella. En halua kuitenkaan syyllistää ketään. SJK oli ensimmäisellä puoliajalla terävä ja vahva ja meillä oli omat paikkamme toisella puoliajalla, kommentoi FC Hongan Roni Porokara.

Kevään pelit on kevään pelejä, tuulikin vaikutti jonkin verran. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä tosi vahva. Olemme pettyneitä tasapeliin, sanoi SJK:n Toni Lehtinen.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK:lla oli yksi tai kaksi paikkaa. Välillä piti miettiä, olenko miesten vai naisten ottelussa. Jalkapallo on kuitenkin miesten laji. Otetaan taklauksia vastaan. Tultiin tosi pitkä matka bussilla, eikä päästy ensimmäisellä puoliajalla kunnolla pelaamaan. Tiesimme, miten SJK pelaa. Pitkä sivurajaheitto tosin pääsi yllättämään. Olen pettynyt, ettemme saaneet kolmea pistettä. Nollan pitäminen vieraissa on kuitenkin ihan ok. Olemme tehneet eniten maaleja ja olemme pelanneet hyvin, vaikka meitä veikattiin ihan häntäpäähän. Meillä on ollut joka pelissä ongelmia tuomareiden kanssa. Totuin Englannissa erilaiseen linjaan ja toimintaan, sanoi FC Hongan päävalmentaja Shefki Kuqi.

En kommentoi kenttää tai tuomarityöskentelyä. Emme voi vaikuttaa niihin. Murtauduimme monipuolisesti, pelasimme välillä linjan taakse ja välillä eteen. Oli taas pienestä kiinni. Toisella puoliajalla Honka pääsi pelaamaan myötatuuleen ja pelasivat pitkä palloja. Ne on aina pahoja. Peli oli kuitenkin koko ajan kontrollissa. Meidän pitää kääntää nämä tasapelit voitoiksi. Moose oli kärjessä, koska tiesimme heidän heikkoutensa. Ensimmäisellä puoliajalla se toimikin. Olen pettynyt tasapeliin, kotona pitää voittaa. Olemme pelanneet liikaa tasapelejä. Tiedämme kuitenkin, että kun jatkamme näin, voittojakin alkaa tulla. Honka on tehnyt eniten maaleja ja pidimme heidät nolllila. Puolustuspeli onnistui hyvin, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueen paljon töitä tehnyt Justin Moose ja kaksi tähteä menee SJK:n keskikentän toiselle työmyyrälle Johannes Laaksoselle. Myös vieraiden keskikentällä uurastanut Mehmet Hetemaj saa suorituksestaan yhden tähden.

SJK:n pelit jatkuu heti maanantaina 12.5. jolloin se kohtaa Turun Veritas Stadionilla isäntäjoukkue TPS:n. Tuo ottelu näkyy suorana TPS TV:n kautta maksullisena nettistriiminä, sekä Seinäjoella ravintola Casa Granden isolta skriiniltä. Seuraava kotiottelu on lauantaina 17.5. ja tuolloin Keskuskentällä klo 16.00 alkavassa pelissä vastaan tulee IFK Mariehamn.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic (90+1› Matti Lähitie), Zeljko Savic, Gert Kams, Timo Tahvanainen (64› Hectr Garca), Richie Dorman, Marco Matrone, Johannes Laaksonen, Justin Moose, Juho Lähde (46› Toni Lehtinen) ja Teemu Penninkangas.

Vaihdossa: Ville Viljala MV, Jyri Hietaharju, Josu ja Carlos Lpez.

Ei varoituksia SJK:lle.

Lisää kuvia ottelusta löytyy täältä.

Videokooste ottelusta: