123 456 7890

Kakkosen Pohjoislohkon kärkikamppailu Seinäjoen Jouppilanvuoren tekonurmella, päättyi maalittomaan tasapeliin, joskin ottelu muuten oli varsin viihdyttävä. Kerho 07 leirissä ollaan varmasti tyytyväisempiä pisteeseen, sillä varsinkin ensimmäisen puoliajan lopulla vaasalaiset hallitsivat peliä selvemmin.

Kerho 07 – VIFK 0-0

Kerho 07 kapteeni, Ville Ylinen keskikentän taistossa VIFK pelaajien kanssa

Ottelu alkoi Kerhon komennossa ja sai ensimmäisen 10 minuutin aikana pari hyvää hyökkäystäkin. Peli kuitenkin tasoittuu alkurynnistyksen jälkeen.

17 minuutilla Mikael Muurimäki pelattiin yksin läpi, mutta nosto alueen rajalta menee kuitenkin kohti maalivahtia.

Tämän jälkeen pelin hallinta muuttuu täysin ja komennon kentällä ottaa kokeneita pelimiehiä täynnä oleva Vasa IFK. Keskikentällä Christian Sund tasapainottaa peliä hyvin ja ottaa tilan haltuunsa.

Puolen tunnin kohdalla nähdään ottelun vaarallisin tilanne, kun VIFK saa pallon rangaistuspilkun kohdilla ja Kerho maalivahti Joakim Jans venyy ensin komeaan jalkatorjuntaan ja vielä perään torjuu kädellään maaliviivalta jatkotilanteessa tulleen vedon.

VIFK pelaa hyvin palloa laitoihin ja keskityksiä satelee sieltä kaiken aikaa Kerhon boksiin, mutta Jans ja puolustus nyrkkeilee tai puskee keskitykset kerta toisensa jälkeen väljemmille vesille.

Kerho 07:n ainoat tilanteet tuleekin vastaiskuista, joissa Daniel Caumo ja Muurimäki ovat vaarallisia.

Vähän ennen puoliajan alkua, saa Kerho vielä hyvän tilanteen, jossa pallo tuodaan oikealta laidalta hyvin alueelle, mutta tilanne menee liian pieneksi näpertelyksi ja VIFK puolustus pääsee korjaamaan tilanteen.

Vauhdikkaan ja melko hyvätasoisen Kakkosen ottelun, ensimmäinen puoliaika päättyy siten maalittomana.

Toinen puoliaika alkaa aivan eri merkeissä, sillä ottelun tempo hidastuu huomattavasti. Samoin pallo alkaa polttaa molempien joukkueiden jalassa ja syötöt menee vähän räiskimiseksi.

Peli jatkuu tämmöisen aina 60 minuutin paikkeille asti, kunnes tempo ja taso taas nousee molempien joukkueiden vaihtojen myötä.

62 minuutilla Daniel Caumo tarjoilee Muurimäen hienosti läpi ja rangaistusalueen sisään, mutta tämän veto suuntautuu kohti maalivahtia joka torjuu sen kulmaksi. Kulmasta ei sitten tilannetta aikaiseksi saada.

Kuitenkin 68 minuutilla Kerho jatkaa painostusta ja saa hyvästä paikasta, keskeltä noin 20 metristä vapaapotkun ja tätä menee juonimaan kaksikko Juuso Aalto ja Caumo. Caumon veto onkin kova ja se ylittää hienosti vastustajan muurin, mutta ei ohita VIFK:n hyvin torjunutta maalivahtia.

Otteetkin hiukan kuumenevat ja pienen ajan sisään sekä Ville Ylinen että maalivahti Joakim Jans saa keltaiset.

Ottelun kyseenalaisin tilanne tulee kun Mikael Muurimäki kaadetaan läpiajossa 75 minuutilla, mutta erotuomari Olli-Jussi Sariola levittää kätensä ja antaa pelin jatkua. Muurimäki jää kentän pintaan makaamaan ja 289 hengen kotiyleisö jää ihmettelemään tilannetta.

Hetkeä myöhemmin Muurimäki myös otetaan vaihtoon ja tilalle rynnistää Miika Asunmaa.

Asunmaakaan ei kuitenkaan maaleja otteluun tuo ja näin peli päättyy maalittomana. Kaiken kaikkiaan melko viihdyttävä ottelu, maalittomuudesta huolimatta ja ilman molempien maalivahtien hyviä torjuntoja, olisi maalejakin pelissä kenties nähty.

– Meillä jäi paljon parannettavaa peliin ja me pystytään parempaankin. Aloitettiin ihan hyvin, mutta oltiin tänään lopulta kyllä hiukan jäljessä vastustajaa. Kuitenkin pitää olla tyytyväinen pisteeseen, todennäköisesti yhtä sarjan kovinta joukkuetta vastaan. Tästä on edelleen hyvä jatkaa eteenpäin, kommentoi ottelua vastuuvalmentaja Max Peltonen

Ottelun parhaana palkittiin keskikentällä hurjasti töitä tehnyt kotijoukkueen Juuso Aalto, toisena Kerhon maalivahti ja ajoittain joukkuetta jopa torjuinnoillaan pystyssä pitänyt Joakim Jans. Yhden Veikkauspisteen sai vierailijoiden kapteeni, Artur Lemanowicz.

Seuraava ottelu Kerho 07:lla on vieraskentällä Kokkolassa, jossa vastaan tulee paikallinen GBK. Tuo ottelu pelataan vasta viikon päästä sunnuntaina, 19.5. klo 16.00.

Kerho 07: Joakim Jans, Teemu Lukkari, Joona Lautamaja, Teemu Penninkangas, Sami Viljanen, Juuso Simpanen, Juuso Aalto, VIlle Ylinen, Veli-Pekka Pajula (55′ Jesse Sarajärvi), Daniel Caumo ja Mikael Muurimäki (81′ Miika Asunmaa).

Joakim Jans esitti hyviä otteita Kerho 07:n maalilla.