123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntaina aikaisin aamusta Ouluun, missä se kohtaa Raatin komealla stadionilla Ykkösen ottelussa isäntäjoukkue AC Oulun.

AC Oulun ja SJK:n kohtaamisista on viime kauden ja tämän talven aikana muodostunut eräänlaisia klassikko-otteluita. Kohtaamisia on ollut monia, molemmat joukkueet pelaavat hyvää yleisöön menevää futista, molemmat hyökkäävät aktiivisesti ja pallokin liikkuu nopeasti.

Myös pelaajien sekä kannattajien kesken tuntuu olevan erityistä sähköä juuri näissä kohtaamisista, joten yleisö ei taatusti joudu poistumaan pettyneenä stadionilta.

Kauden aikana joukkueet kohtaavat kolmasti ja näistä ensimmäinen pelataan nyt sunnuntaina Oulun Raatissa, alkaen klo 16.00.

Myös Seinäjoella on mahdollista nähdä tuo ottelu suorana, sillä AC Oululla on tarjota hyvälaatuinen, maksullinen nettistriimi 8 euron hintaan, suoraan kaikkien kotitietokoneisiin.

Striimin voi tilata tästä linkistä.

SJK voitti maanantaina 13.5. pelatun Ilves – SJK ottelun 2-4 (1-3) luvuin (Kuva Leo Hynninen)

Nurmela edelleen kapellimestarina

Rauno Ojasen valmentama AC Oulu pelaa maestro Mika Nurmelan johdolla parhaimmillaan äärimmäisen kaunista jalkapalloa, jossa pallo liikkuu mieheltä miehelle nopeasti ja tehokkaasti. Joukkueessa on kokeneiden pelimiesten lisäksi useita nuoria lupauksia ja poikien maajoukkuemiehiä, joten jollei joukkue tällä kaudella vielä olekaan parhaimmillaan, saattaa tästä nipusta koossa pysyessään tulla tulevaisuudessa todella vahva.

Joukkueen haasteet löytyvät kuitenkin ailahtelevaisuudesta, sillä hienon jalkapallon lisäksi nuori joukkue saattaa unohtaa puolustamisen ja omissa soi liiankin usein. Myös kapeahko rinki saattaa aiheuttaa ongelmia, sillä joukkue tarvitsee ainakin vielä Mika Nurmelaa ja muita kokeneita pelimiehiään jokaiseen otteluun.

Joukkue vahvistui talven aikana muutamalla uudella pelaajalla ja näistä tärkeimpänä on kenties kärjessä targettina häärivä Tashan Adeyinka.

Parhaimmillaan englantilainen Adeyinka tuo fyysisenä ja hyvin palloa suojaavana pelaajana kovan pelotteen vastustajien hyökkääjille. Toisaalta miehellä tuntuu olevan taipumusta kuumentuakin puolustajien puristuksessa ja näin kävi juuri AC Oulun kauden ensimmäisessä voitto-ottelussa viime viikonloppuna Joensuussa, kun Adeyinka hölmöili itselleen turhan suoran punaisen kortin. Siten mies ei ole myöskään sunnuntaina Kerhon puolustuksen kiusana.

Muita uusia miehiä on lainasopimuksella FC Hongasta tullut nuorten maajoukkuepuolustaja Dani Hatakka ja keskikentän pohjalla pelaava ghanalainen Daniel Owusu??

SJK:lle AC Oulu on tullut todella tutuksi ja talvellakin kohdattiin kolme kertaa. Maaleja näissä otteluissa taottiinkin sitten ennätystahtiin, sillä yhteensä niitä syntyi 19 kolmessa pelissä. SJK voitti näistä yhden, kerran pelattiin tasan ja AC Oulu nappasi voiton kertaalleen. SJK teki maaleista 10 ja AC Oulu 9.

Nähdäänkö sunnuntaina jälleen keskikentän taisto, Aki Sipilä vs. Mika Nurmela?

?Kerholla loistava startti

SJK:n kausi on alkanut loistavasti. Kolmesta ottelusta saldona on kolme voittoa ja joukkue on nyt sarjan kärjessä. Maalejakin on tehty yhteensä kahdeksan. SJK:n takana niskaan hengittää FC Haka, joka on kuitenkin pelannut yhden ottelun enemmän ja on silti kahden pisteen päässä Kerhosta.

Kerhon parhaana maalintekijänä komeilee tuttu nimi, sillä Toni Lehtinen on onnistunut maalinteossa jokaisessa ottelussa.

Sunnuntain otteluun SJK joutunee kuitenkin tekemään muutoksia kokoonpanoonsa, sillä viime pelissä Tampereen Tammelassa, ainakin kolme pelaajaa koki kolhuja.

Onneksi SJK:lla on pelimiehiä, jotka ovat myös pelikunnossa, sillä tarvittaessa Kerho 07:n riveistä voisi nostaa useammankin miehen mukaan edustuksen peleihin, eikä taso paljoa siinä horju. Myös aiemmin loukkaantuneena olleet Richie Dorman ja Timo Tahvanainen ovat jälleen täydessä iskussa.

?AC Oulu – SJK sunnuntaina 19.5. klo 16.00, Raatin Stadion, Oulu.?Ottelu näkyy livenä AC Oulun tarjoamalta maksulliselta striimiltä.

Toni Lehtinen on tähän asti iskenyt jokaisessa ottelussa maalin

SJK Uutiset 17 / 2013

SJK Päävalmentaja Simo Valakari kommentoi perjantain treenien jälkeen SJK mediatiimille hyvää kauden avausta ja sunnuntaina pelattavaa AC Oulu – SJK kamppailua.

Tästä katsomaan Simon mietteet: