123 456 7890

Maalinteko maistuu abille
Anssi Syrjämäestä tuli ensimmäinen Seinäjoen Jalkapallokerhon pelaaja, joka onnistui maalinteossa kotiottelussa. Anssi iski tasoituksen VPS-junioreiden verkkoon viime sunnuntaina 1-1 päättyneessä ottelussa.

“Ilman muuta maalinteko maistuu. Olihan se mukavaa”, totesi tänä keväänä ylioppilaaksi kirjoittava Anssi.

Maaleja syntyi mukavasti myös TP-Seinäjoen Akatemian väreissä. Aikaisemmin pääasiassa laitalinkkinä pelannut pelimies on kuitenkin kokeillut myös kärkimiehen hommia nuorempana.

“Taisi olla C-junnuissa kun oltiin Pakkalan Villen kanssa yhdessä turnauksessa kärkiparina ja voitin siellä maalintekijäkuninkuuden yhdessä Eetu Parpalan kanssa. Se oli varmaan C-junnuissa ja koutsina oli Vierikon Jaice”, muistelee tänään abiristeilylle yhdessä Timo Rauhalan ja muiden opiskelijoiden kanssa suuntaava Anssi.

“Ainahan sitä mielellään hyökkää ja jalka nousee kun siihen suuntaan mennään. Sitten kun tullaan takaisin päin puolustamaan tuntuu jalka painavan”, naurahtaa Anssi, joka ehti pelata TUS:a vastaan jo kaudella 2006 maalittomassa tasapelissä Teerijärven hiekalla.

Tunnelmat SJK:n joukkueessa ovat Anssin mukaan todella loistavat.

“On todellakin hyvä meininki. Pelisysteemi on parempi kuin viime vuonna, vaihdosta pääsee sisään aiemmin, tunnelma on leppoisa, eikä ole sellaista voittamisen pakkoa koko ajan”, luettelee Anssi, joka ikänsä puolesta mahtuisi toki vielä A-junioreihinkin.

“Kyllä meillä on potentiaalia ja pelaajia on joka paikalle hyvin. Tuosta TUS:sta en kauheasti muuta muista kuin sen, että siellä oli kärjessä sellainen target-pelaaja. Taisi olla Sergei Panchenko”, lisää Anssi.

Tähän mennessä Anssi on kirjoittanut maantiedon ja englannin, mutta uusii molemmat. Äikkä tuntui menevän hyvin, mutta sekä englannin, että ruotsin kuuntelut olivat aika vaikeita. Maaliskuussa sitten kirjoitetaan”, jatkaa Anssi, jolla on edessä myös varusmiespalvelus.

Astma estää pääsyn laskuvarjojääkäriksi, mutta haku on edelleen päällä kansainvälisiin valmiusjoukkoihin. Jollei Anssi pääse sinnekään, ovat vaihtoehdot sitten Kauhava ja Kajaani.

“Katsotaan nyt ensin nuo valmiusjoukot ja pohditaan sitten. Kauhavalta olisi tietenkin helpompi käydä treenaamassa”, toteaa Anssi, jota jäi harmittamaan se, ettei pääse sunnuntain otteluun mukaan reissun takia.