123 456 7890

VPS onnistui voittamaan SJK:n ensimmäisen kerran melkein kahteen vuoteen, kun se onnistui iskemään kahdesti avauspuolikkaalla. SJK tuli todella kovaa toiselle puoliskolle ja onnistui kaventamaan Toni Lehtisen osumalla. Painostuksesta huolimatta lisäosumia ei tullut ja siten psiteet jäi kotijoukkueelle. Ottelussa nähtiin VPS:n kaikkien aikojen suurin kotiyleisö, lähes 6000 katsojaa. Lisäksi paikalla oli Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö. SJK kannattajat kannustivat hienosti joukkuetta loppuun saakka ja heitä oli paikalla myös paljon. Tappiosta huolimatta Vaasassa koettiin hieno jalkapalloilta ja seuraaava vietetään Seinäjoella ensi lauantaina, kun SJK isännöi viime kauden hopeamitalisti RoPS:a. SJK ei luovuta koskaan ja silloin taistellaan kotiyleisön tuella voitto kotiin!

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty

VPS – SJK 2-1 (2-0)
1-0 21 min Steven Morrissey
2-0 43 min Steven Morrissey
2-1 75 min Toni Lehtinen

Ottelu alkoi SJK:n pallohallinnassa, mutta VPS:n vastahyökkäykset tuottivat ongelmia SJK:n puolustukselle. Kahdeksannella minuutilla Pyry Soiri käänsi hienosti maalin eteen Steven Morrisseylle, mutta jamaikalaiskärki ei aivan ehtinyt palloon. VPS siirtyi johtoon 22. minuutilla, kun Jonas Levänen keskitti oikealta laidalta ja Steven Morrissey viimeisteli maalin edestä.

SJK:lla oli hyvä tasoituspaikka jo seuraavalla minuutilla, kun Roope Riski karkasi läpiajoon, mutta Evgeni Kobozev nollasi Veikkausliigan maalipörssin kärkinimen yrityksen.

Lisää kylmää vettä SJK:n niskaan satoi ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Morrissey onnistui kulman jälkitilanteesta toistamiseen.

Toiselle puoliajalle SJK paransi peliään selvästi. Roope Riski ja Abdoulaye Meite jättivät kentän ja tilalle tulivat Tuco ja SJK-debyyttinsä tehnyt Marc Vales.

51. minuutilla Toni Lehtinen keskitti hyvin maalille Jussi Vasaralle, mutta hänen kosketuksensa oli turhan kova ja seurauksena oli vain kulmapotku. Tunnin kohdalla SJK pääsi hyviin paikkoihin, mutta tulosta ei tullut. Ensin Tuco rynnisti hienosti boksiin, mutta laukaus jäi hieman heikoksi. Hetkeä myöhemmin Teemu Penninkangas harhautteli itsensä maalipaikkaan, mutta Kobozev pystyi torjumaan VPS-puolustuksen avustuksella.

SJK:n kavennusmaali tuli vartti ennen pelin loppua, kun Jussi Vasara tarjoili ja Toni Lehtinen puski pallon maaliin.

SJK painosti rajusti lopussa, mutta tasoitusmaalia ei tullut. Aivan ottelun lopussa SJK sai vapaapotkun boksin rajalta, kun Tuco rikottiin. Vapaapotku kuitenkin kimpoili muurista yli päätyrajan, mutta kulmapotkua ei tullut, vaan ottelu päättyi siihen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Jussi Vasara, Roope Riski (45› Ariel Tuco Ngueukam), Toni Lehtinen, Matti Klinga (72› Richie Dorman), Matej Hradecky, Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite (45› Marc Vales) ja Mehmet Hetemaj