123 456 7890

SJK on solminut kahden vuoden pelaajasopimuksen Suomen maajoukkuepuolustaja Jarkko Hurmeen kanssa. 29-vuotias Hurme pelasi päättyneissä EM-karsinnoissa Suomen A-maajoukkueessa ja onnistui maalinteossa Kreikkaa vastaan. Hurme siirtyy SJK-paitaan Norjan pääsarjasta, Odds BK:n joukkueesta.

Oululaislähtöinen Hurme on urallaan pelannut Veikkausliigaa AC Oulun, RoPS:n ja viimeksi TPS:n paidassa, yhteensä 125 ottelun verran. Hän on pelannut ammattilaisena Italiassa, Udinesen ja Hellas Veronan joukkueissa ja Suomen A-maajoukkueessa pelejä on kasassa 11.

Todella hyvä hankinta. Hurme on pelaaja, joka on hyvässä iässä ja omaa kansainvälistä kokemusta. Hän halusi tulla tähän meidän matkaan mukaan ja tuoda siihen oman panoksensa. Hän tuo paljon lisäarvoa meidän joukkueellemme. Hurme on monipuolinen pelaaja, jota voi käyttää usealla eri pelipaikalla puolustuslinjassa, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK esittelee Jarkko Hurmeen medialle tiedotustilaisuudessa Seinäjoella tiistaina 17.11. ja tilaisuudesta on tulossa kooste SJK TV:n toimesta myöhemmin tänään.

Jarkko Hurmeen sopimuksen myötä SJK:lla on koossa 18 pelaajasopimusta kaudelle 2016.

SJK TV oli paikalla kun Jarkko Hurme esiteltiin medialle. Alla kooste lehdistötilaisuuden annista:

Jarkko Hurme

Oulussa 4. kesäkuuta 1986 syntynyt ja 177-senttinen Jarkko Hurme, on pelipaikaltaan puolustaja. Pelipaikka on yleensä puolustuksen oikeassa laidassa, mutta hän on pelannut myös vasemmalla laidalla, topparina keskellä ja keskikentän pohjalla. Suomen maajoukkueessa hän on pelannut oikealla laitapakkina.

Hurmeen kasvattajaseura on oululainen OLS. 2000-luvun puolivälissä hän siirtyi AC Oulun kautta Rovaniemen Palloseuraan, jossa syntyi Veikkausliigadebyytti kaudella 2005. RoPS:ssa hän nousi joukkueen tärkeimpiin pelaajiin ja siirtyi Italiaan Udinesen riveihin, vain yhden Veikkausliigassa vietetyn kauden jälkeen. Serie A:ssa pelanneessa Udinesessa ei peliaikaa kuitenkaan edustusjoukkueessa tullut ja seura vuokrasi hänet seuraavaksi kaudeksi Hellas Veronaan, missä pelejä kertyi vyölle kymmenen.

Kolmen Italiassa vietetyn vuoden jälkeen, Hurme palasi kotikaupunkiinsa Ouluun ja Ykkösessä pelanneen AC Oulun paitaan. Joukkue nousi kauden päätteeksi Veikkausliigaan. Hurme pelasi yhden liigakauden AC Oulussa ja siirtyi sen jälkeen TPS:ään. Hurme pelasi TPS:ssä kolme kautta, tullen valituksi mm. kaudella 2012 Vuoden Puolustajaksi. Hurme myös voitti TPS:n kanssa pronssia kauden 2012 päätteeksi. Norjan pääsarjaan ja Odds BK:n riveihin, hän siirtyi kaudelle 2014.

Kaiken kaikkiaan Suomessa pääsarjapelejä on kasassa 125 kappaletta ja otteluita ulkomailla 34. Suomea hän on edustanut jo U15-maajoukkueesta alkaen, kaikissa ikäluokissa ja vuonna 2003 hän oli Suomen mukana alle 17-vuotiaiden MM-lopputurnauksessa. Hurme debytoi Suomen A-maajoukkueessa 1. kesäkuuta 2012 ja pelejä maajoukkueessa on kasassa yhteensä 11. Näissä Hurme on onnistunut maalinteossa kahdesti, ystävyysottelussa Meksikoa vastaan vuonna 2013 ja juuri päättyneissä EM-karsinnoissa Kreikkaa vastaan 11.10.2014.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017 loppuun.

Jarkko Hurme maajoukkueessa. Kuva Juha Tamminen.