123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden seitsemäs kotiottelu Kakkosen Lohko C:ssä lupaa ennakkoon varsin suoraviivaista ja fyysistä menoa pari viikkoa sitten kohdatun FC YPA:n tullessa Keskuskentälle kyläilemään.

Kalajokilaakson ylpeys, FC YPA, on perinteisesti ollut Kerholle ihan vallan hirvittävän hankala vastustaja. Vuosien saatossa on Palloliiton virallisissa kamppailuissa kohdattu yhteensä viisi kertaa ja peräti neljä kertaa on FC YPA voittanut. Ensimmäisen pisteensä kelta-mustissa pelaavalta vierailijalta Kerho nappasi pari viikkoa sitten vieraissa.

Vaikka piste lähtikin mukaan PPO Areenalta numeroin 1-1 (0-0), jäi se silti kaivelemaan Kerhon leirissä. Sinällään lopputulos oli varmasti ihan oikeutettu, sillä molemmilla joukkueilla oli ottelunsa paikkansa ja hetkensä. Se, mikä kismitti, oli tietenkin tasoituksen syntyminen ottelun lisäajalla Ville Pajulan vietyä Kerhon pilkulta johtoon.

Tähän otteluun tultaessa Kerho on pelannut kolme ottelua ilman voittoa. Alla on perjantailta harmittava tappio vaasalaiselle FC Kiistolle vieraskentällä. Vaikka Mikael Muurimäki veikin Kaarlen Kentällä Kerhon johtoon puolen tunnin pelin jälkeen kauden neljännellä osumallaan, iski isäntäjoukkue toisen jakson alkupuolella parin minuutin sisään kahdesti Ilkka Laihon osumilla kääntäen näin pelin edukseen.

Kiisto-peliä edelsi tasapelit kotona FC Vaajakosken ja vieraissa juuri FC YPA:n kanssa. Ennen Vaasan vierailua Kerho oli pelannut kuusi ottelua ilman tappiota.

Tasapelit ovat kuitenkin osoittaneet sen, miten raadollinen ja raaka sarja on, sillä jo haarukassa ollut kolmossija on Kerhon kohdalla vaihtunut kahdeksanteen sijaan, mikä ei todellakaan tyydytä sen enempää pelaajia, valmennusjohtoa, seurajohtoa kuin kannattajiakaan. Se ei ole sitä mitä on tavoiteltu. Toisaalta kuuden tappiottoman pelin putki myös nosti Kerhon kymmenenneltä sijalta kolmanneksi, eli muutokset tapahtuvat kyllä voittojen myötä erittäin nopeasti.

Ennen kauden alkua tavoitteena olivat sijat 1.-3. Jos noille sijoille mielitään, on voittojakin pikku hiljaa pakko tulla. Oikeastaan kaksi seuraavaa ottelua ovat varmasti eräänlainen vedenjakaja Kerhon kaudelle. Kahdella voitolla ollaan edelleen hyvin mukana tulostavoitteen hakemisessa. Kahdella tappiolla tai tasapeleillä homma hankaloituu merkittävästi.

Kokonaisuutena Kerhon alkukausi on ollut vuoristorataa, jolle vivahteensa ovat antaneet lukuisat loukkaantumiset avainpelaajien kohdalla.

Vuoristorataa on mennyt myös yksi suurimmista nousijasuosikeista, FC YPA, joka on satsauksia säästelemättä hakenut piikkipaikkaa Kakkosen Lohko C:ssä jo useamman vuoden ajan. FC YPA on voittanut viimeisistä seitsemästä ottelustaan vain JBK:n häviten neljä ja pelaten kaksi tasan. Tilastoihin ja numeroihin on kuitenkin turha tukeutua sen enempää, sillä FC YPA on aina aiheuttanut pelillisiä painajaisia Kerholle. On turha kuvitella, että keskiviikon kohtaaminenkaan mikään poikkeus olisi, ellei Kerho sitten pysty pelaamaan yhtä kauden parhaista otteluistaan ja viemään peliä maata pitkin.

Kakkosen Lohko C on ollut jopa poikkeuksellisen kummallinen tällä kaudella. Harva piti FC Santa Clausia näin ylivoimaisena kuin mitä joukkue on tähän mennessä ollut. Kerho pystyi kaatamaan pukit vieraissa hyvällä pelillä, mutta kun muiden kanssa on kontattu, valui tuokin suoritus tavallaan hiekkaan. Vastaavasti myös suurimpien suosikkien ja eniten vahvistuksia hankkineiden joukkoon kuuluva VIFK on rämpinyt vielä Kerhoa ja FC YPA:akin pahemmin. Tasaisuus on kuitenkin ollut varsin silmiin pistävää, mikä tietenkin on hyvä asia ja pitää jännitystä sarjassa yllä.

Perjantaina Kerho joutui taisteluihin ilman pelikiellossa huilannutta Tiitus Lehtistä, pohjevammaa potenutta Ville Ylistä ja reittään parantelevaa Mikko Ylihärsilää, sekä polvivaivaista Johannes Saranpäätä ja selkäleikkausta odottelevaa Miika Asunmaata. Näistä mukaan tulee varmuudella toppari Lehtinen, joka Ylivieskassa sai tutustua todelliseen kyynärpäätaktiikkaan Dragan Pejicin, tuon armoitetun kaatujan, esittelemänä. Muista vain Ylisellä on hiuksen hienot saumat palata kehiin.

Huonompi uutinen sen sijaan on se, että myös Mikko Väänäsen polvi taitaa olla taas vaihteeksi siinä jamassa, että pelaaminen on, ellei nyt mahdotonta, niin ainakin vaikeaa. Näinpä puolustuslinja kokee pahimmillaan parikin muutosta edelliseen otteluun verrattaessa.

Koko kausi on ollut enemmän tai vähemmän painimista kolhujen kanssa. Semmoista profeettaa tuskin löytyy mistään, joka pystyy ennustamaan näin monen loukkaantumisen kasaantuvan Kerhon pelaajiston harteille. Harvan amatöörijoukkueen pelaajisto kestää moista määrää tällejä ilman näkyviä vaikutuksia. Jokainen voikin pohtia, mitä ne vaikutukset ovat Kerhon peliin olleet.

Puolustuksellisesti peli on numeroiden valossa sujunut, sillä vain FC Santa Claus ja PK-37 ovat päästäneet vähemmän maaleja omiinsa kuin Kerho. Sen sijaan maalintekopuolella on ollut selkeitä ongelmia. Mikael Muurimäen, Juha Etelä-Ahon, Miika Asunmaan ja Mikko Ylihärsilän loukkaantumiset milloin missäkin välissä ovat aiheuttaneet sen, että kärjessä on jouduttu kierrättämään kalustoa ihan B-junnuista saakka.

Tulivoimaa kaivattaisiin nyt liekkeihin syttyneen Mikael Muurimäen lisäksi myös muilta. Joukkueen paras maalintekijähän on tällä hetkellä vasempana pakkina pääosan kautta pelannut Ville Pajula, jolla on tilillään kuusi osumaa. “Mikillä” maaleja on neljä, Mikko Ylihärsilällä ja Juha Etelä-Aholla kummallakin kolme.

Vieraiden ruuti sen sijaan on ollut kuivaa, joskin myös omissa on helissyt kiivaaseen tahtiin, mistä kertoo sunnuntain ottelu GBK:ta vastaan, jonka kokkolalaiset voittivat peräti 6-3. Melkoisia kaatumisia Kerhoa vastaan Ylivieskassa esittänyt Dragan Pejic on hyvä myös maalintekijänä. Mies on viimeistellyt jo kymmenen kertaa tällä kaudella, joten hän on kaikin puolin vaarallinen kaveri. Yksi Kakkosen parhaista pelaajista, Joni Pakola, puolestaan on osunut seitsemän kertaa. Kaksikko onkin viimeistellyt reippaasti yli puolet ylivieskalaisten osumista, sillä nopea, Kennedy Owusu-Ansah on seuraavana listalla kolmella maalillaan.

Veikkausraadit palkitsevat hieman erilaisten kriteerien mukaan jokaisessa Kakkosenkin ottelussa ottelun heidän mielestään kolme parasta pelaajaa. Nämä raadit ovat jakaneet taivaankappaleita siten, että Lohko C:n kärjessä on 16 tähteä saalistanut PK-37:n KuPS-vahvistus Simo Rönkkö. TP-47:sta AC Oulun liigamiehistöön siirtynyt Ethie de Sousa on kerännyt 14 tähteä ja kolmossijan jakavat Kerhon Ville Pajula, sekä FC Vaajakosken Kalle Kautto 13 tähdellään.

FC YPA:n pelaajistoa on muistettu yhteensä 42 tähdellä, joista 12 on napannut Joni Pakola. Kennedy Owusu-Ansah on saanut yhdeksän ja Henri Heikkilä kahdeksan tähteä tililleen. Kerhon pelaajistolla tähtiä on yhteensä 47 kappaletta. Pajulan 13:n sakaraisen lisäksi Petri Tuomelalla on tilillään seitsemän taivaankappaletta ja Mikael Muurimäellä kuusi. Seuraavina listalla ovat neljä sakaraista saalistaneet Henri Saranpää, Miikka Tuovila, sekä Mikko Ylihärsilä.

Sarajataulukossa peräkkäin olevat joukkueet iskevät yhteen Seinäjoen Keskuskentällä keskiviikkona klo 18.30. Kerholla on mahdollisuus voitolla ohittaa vastustajansa taulukossa, sillä FC YPA:lla pinnoja on 21 ja Kerholla 20. Tervetuloa!