123 456 7890

SJK:n maalivahti Luis Fernando ja joukkueenjohtaja Jari Kujala, siirtyvät juniorivalmennukseen.

Maalivahdiksi Suomeen ja Seinäjoelle jo vuonna 2006 saapunut Luis Fernando, lopettaa samalla peliuransa. Suomen kansalaisuudenkin saanut brasilialaismaalivahti siirtyy jatkossa vastuuvalmentajaksi SJK-junioreiden 03-syntyneiden ilkäluokkaan.

SJK:ssa lähes kaikkea tehnyt ja viime kaudella joukkueenjohtajana toiminut Jari Kujala, siirtyy niin ikään juniorivalmennuksen puolelle. Hän ottaa hommikseen SJK:n B-junioreiden valmennushommat, vastuuvalmentajana toimivan Jyri Hietarharjun apuna. SJK:ssa jopa päävalmentajana kaudella 2008 toiminut Kujala, jättää näin tehtävät edustusjoukkueessa.

SJK kiittää molempia tehdystä loistavasta työstä ja toivottaa onnea uusien pelimiesten kasvattamiseen.

Joukkueenjohtan tehtävät SJK:n edustusjoukkueessa ottaa hoidettavakseen jatkossa Jarmo Tervasmäki.

Lus Fernando

35-vuotias Lus Fernando da Silva, saapui Seinäjoella vuonna 2006. Tuolloin hän aloitti maalivahtina Kakkosessa pelaavan Sepsi-78:n paidassa. Seinäjoella hän tapasi myös tulevan vaimonsa Marian. Ura jatkui Sepsin jälkeen kuitenkin jo seuraavalla kaudella Helsingissä FC Viikinkien paidassa, Veikkausliigassa. Viikingeissä Luffe lempinimellä yleisesti tunnettu brasilialainen, nousi kannattajien suursuosikiksi ja pelasi neljän kauden ajan.

Paluu Seinäjoelle ja SJK:n paitaan tapahtui kaudelle 2011. Samalla perheeseen tuli lisäystä ja Luffe sai myös Suomen kansalaisuuden.

Talvella 2013 Luis Fernandon ura oli päättyä sääriluun katkeamiseen KOMIA-turnauksen harjoitusottelussa, mutta sitkeästi mies laittoi itsensä vielä pelikuntoon ja palasi vielä kauden päätteessä Kerho 07:n mukaan.

Pelejä tuli kaudella 2014 pääosin Kakkosessa Kerho 07:n kanssa, mutta Mihkel Aksalun loukkaannuttua, hän pelasi lopulta kolme täyttä ottelua myös Veikkausliigassa. Kausi ja ura päättyi Veikkausliigan hopeamitalijuhliin.

SJK:n mukana Luis Fernando oli nostamassa joukkuetta Kakkosesta Ykköseen ja Ykkösestä Veikkausliigaan. Luffe pitää hallussaan SJK:n kaikkien aikojen yhden kauden nollapeliennätystä, joka on 16 ottelua ja tuo syntyi kaudella 2012 Kakkosessa.

Täydellistä suomea nykyään puhuva Luffe on onnistunut urallaan maalivahdille harvinaisesti maalinteossa ja hänen avauspotkunsa on lähes legendaarisen tarkkoja.

Jari Kujala

Aikoinaan TP-Seinäjoen maalivahtina pelannut Jari Kujala, on toiminut urallaan lähes kaikissa muissa seuratehtävissä, paitsi huoltajana. SJK:ssa Kujala aloitti heti seuran perustamisesta alkaen, toimien kaudella 2008, tuolloisen päävalmentaja Thomas Dunnen apuvalmentajana. Kauden aikana Dunne kuitenkin irtisanottiin tehtävästä ja Kujala otti joukkueen päävalmentajan tehtävät. Lähes tippumiseen johtanut kausi päättyi kuitenkin Kujalan ansiosta hienosti ja jatkoa olisi ollut tehtävässä tarjolla.

Terveyshuolet kuitenkin pakottivat Kujalan keskittymään siviilityöhönsä Postissa. Jalkapallo pysyi silti mukana C-junioreiden valmennushommissa.

Paluu SJK:n edustusjoukkueen valmennustiimiin tapahtui kaudella 2011 ja tuolloin Kujala otti päävastuun SJK-reservien nostamisesta Kakkoseen. Kausi päättyi juhlaan ja sarjanousuun. Seuraavan kauden aikana Kujala vastasi myös edustusjoukkueen maalivahtivalmennuksesta ja oli siten jälleen mukana nousujuhlissa kauden päätteeksi.

Kerho 07 nimellä jatkossa kulkeneen SJK-reservijoukkueen valmennusvastuun 2012 otti Max Peltonen ja Jari Kujala siirtyi edustusjoukkueen päätoimiseksi maalivahtivalmentajaksi. Samalla Kujala toimi SJK-junioreiden puolella maalivahtivalmennuksen vastaavana. Kaudella 2013 Kujala hoiti maalivahtivalmennuksen ohella myös joukkueenjohtajan tehtäviä sekä toimi edelleen junioripuolella aktiivisesti.

Jälleen juhlittiin yhtä sarjanousua kun SJK edustus otti paikan Veikkausliigasta. Ensimmäiselle Veikkausliigakaudelle 2014, Kujala lähti joukkueen joukkueenjohtajana, jatkaen samalla siviilityössään sekä junioripuolen maalivahtivalmennuksen kehittäjänä.

Kausi 2014 päättyi hopeamitalijuhliin ja samalla myös sopimus SJK:ssa päättyi. Ura jatkuu SJK:n B-junioreiden valmentajana, yhdessä vastuuvalmentaja Jyri Hietaharjun kanssa.