123 456 7890

SJK:n Luis Fernandosta tuli viime lauantaina kaikkien aikojen vanhin edustusjoukkueessa esiintynyt pelaaja. Luffe lempinimellä kulkeva – brasialaislähtöinen, mutta Suomen passin omaava maalivahti, korvasi pikakomennuksella alkulämmöissä itseään loukanneen Mihkel Aksalun SJK – FC Lahti ottelun avauskokoonpanossa.

Luffella oli lauantaina ikää 35 vuotta, 99 päivää. Aiempi ennätys oli viime kauden lopussa Chris Cleaverillä, joka oli tuolloin pelatessaan 34 vuotta ja 195 päivää vanha.

Luis Fernandolla on myös hallussaan SJK:n yhden kauden sarjapelien nollapeliennätys kaudelta 2011, jolloin hän piti maalinsa koskemattomana 16 kertaa. Mihkel Aksalulla on tällä kaudella 14 nollapeliä. Lisää SJK:n ennätyksiä löydät Tilastot ja ennätykset -osiosta.

Luis Fernando loukkaantui vakavasti KOMIA-turnauksessa helmikuussa 2013, joutuen sivuun yli vuodeksi. Moni piti miehen uraa jo päättyneenä, mutta tämän kauden alussa hän oli täydessä pelikunnossa ja on pelannut Kerho 07:n mukana Kakkosessa yhteensä 11 ottelua.

Taustaa kun ajatellaan, on Luffe kyllä ollut erittäin kärsivällinen. Hän on odottanut tilaisuuttaan ja harjoitullut hyvällä asenteella koko kauden. Pelit Kakkosessa Kerhon paidassa on pitänyt pelituntumaa yllä. Olemmekin saaneet hyvin kierrätettyä maalivahteja ja kaikille peliaikaa Kerhon mukana. Liigapelit toki ovat kuitenkin hieman eri asia ja tämä oli vielä kärkikamppailu. Mutta Luffen kokemuksesta oli tässä hyötyä. Hän ei hätkähtänyt vaikka komennus maalille tuli kymmenen minuuttia ennen ottelun alkua, kertoo SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Itselläni ei ollut pienintäkään epäilystä etteikö hän pärjäisi ja loistavasti hän vastasi haasteeseen, pelatan hyvän ottelun. Uskoisin että hän myös nauttii pelaamisesta kovasti. Hän ei tykkää luovuttaa ja se kyllä näkyy kaikessa, Särkkä jatkaa.

Luis Fernando saapui Seinäjoelle Sepsi-78:n mukaan jo vuonna 2006 ja on sen jälkeen pelannut Veikkausliigaa FC Viikinkien mukana kaudella 2007. Hän palasi Seinäjoelle kaudella 2010 ja on ollut SJK:ssa siitä lähtien. Luffe lukeutuu myös niihin harvoihin maalivahteihin, jotka ovat onnistuneet maalinteossakin. Hän teki kaudella 2006 Sepsi-78:n paidassa yhdessä ottelussa maalin suoraan vapaapotkusta.

SJK kohtaa keskiviikkona 17.9. vierasottelussa IFK Mariehamnin ja tuo ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30. Seinäjoella ottelua pääsee katsomaan suorana uudessa Carlsberg Sport barissa, joka avattiin ravintola Casa Granden yhteyteen. Mihkel Aksalun pelikunto on toistaiseksi arvoitus, joten Luis Fernando saatetaan nähdä jälleen tositoimissa.

Luffe astelemassa kentälle viime lauantain SJK – FC Lahti kärkikamppailussa.