123 456 7890

Löytyykö asenne?
Seinäjoen Jalkapallokerho lähtee pyyhkimään mielistään viime viikonlopun surkeaa vieraskamppailua Jyväskylässä. Siellä tuli pataan FC Jyväskylä Blackbirdiltä täysin ansaitusti heikon esityksen jälkeen.

Lauantaina vastaan asettuva FC OPA on huomattavasti kovempi vastustaja, joten luvassa on helteinen iltapäivä, oli sää sitten millainen tahansa.

Nyt kaivataan jokaiselta pelaajalta taistelua ja asennetta, sillä loukkaantumisten takia sivussa olevien pelaajien lisäksi katsomossa on myös pelikieltoaan sovittava Ville Pajula. Hyvältä ei siis vaikuta.

“Kyllä tässä on viikko asioita puitu ja juteltu pelaajien kanssa. Ehkä siinä purkautui pettymys edellisen kotitappion jälkeen, joka käytännössä tarkoitti sitä, että nousuhaaveet saatiin haudata”, kertoi joukkueen vastuuvalmentaja, Esa Haanpää.

Kotijoukkue lähtee kamppailuun ilman loukkaantuneina olevia Henri Saranpäätä, Miika Asunmaata, Petri Huttua ja mahdollisesti myös Mikko Väänästä, Juha Etelä-Ahoa, Jaakko Lampea ja Johannes Saranpäätä, eli siinä mielessä vitsikirjaa tarvitaan hymyn aikaan saamiseksi.

“Toivottavasti nyt saadaan muutama kaveri lisää kokoonpanoon, vaikka varmuushan saadaan vasta ottelun alla”, vahvistaa Haanpää tilanteen.

Se on ainakin selvää, että Jyväskylässä kokeiltu peliryhmitys nakataan romukoppaan. Nyt palataan vanhaan, tuttuun ja alkukaudesta toimivaksi osoittautuneeseen systeemiin.

FC OPA on toinen lohkon kahdesta tappiottomasta oululaisjoukkueesta, eikä paljonkaan poikkea OPS-jp:sta muilta osin kuin siinä, että kaikki palkkasoturit eivät suinkaan ole vieraan passin omaavia pelimiehiä. Viime kaudella FC OPA:n leirissä vedettiin palkokasveja sieraimiin kun todettiin, että joukkueessa on paljon ulkomaalaisia pelaajia. Se on kuulemma rasismia. Jep jep. Tulkintahan se tuokin on.

Joka tapauksessa FC OPA panostaa vain edustusjoukkueen ja reserviensä toimintaan ilman minkäänlaista juniorityötä. Luonnollisestikin jokaisella on oikeus toimia niin kuin haluaa, mutta tällainen ei suomalaista jalkapalloa edistä millään tavalla. Tämä puolestaan ei tarkoita sitä, etteikö seura toimisi omalla laillaan esimerkillisesti. Tavoitteena FC OPA:lla on nousta Ykköseen hinnalla millä tahansa.

Eikä se hinta takuulla ole kovin edullinen, sillä joukkueeseen hankittiin liigasta pelaajia tälle kaudelle aikaisemmin TP-Seinäjokea edustaneen maalivahti Jani Luukkosen ja vielä viime kaudella FC Hakassa pelanneen Janne Mahlakaarron muodossa. Lisäksi tulivat ryhmään viime kaudella Ykkösessä maaleja takonut Mamadou Konate ja OPS-jp:ssä ansiokkaasti seinäjokelaiskannattajia kohtaan kansainvälisiä signaaleja esitellyt brasilialainen Leonardo.

Kun listalle lisätään tunnetusti oman arvonsa uroissa loistavasti aina ymmärtänyt Ville Väisänen, voi jokainen miettiä, millaisilla budjeteilla nousua oikeasti haetaan.

Ei siis ole mikään yllätys, että Kerho lähtee kamppailuun selvänä altavastaajana. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että valkoinen lippu liehuisi jo Keskuskentän tangossa. All Stars teamin lähdetään toki haastamaan ja tähän mennessä nähtyjen tulosten valossa kokoonpano-ongelmat huomioiden voisi ajatella, että pistekin olisi kotijoukkueelle erinomainen suoritus.

On varmasti aivan kristallin kirkasta, että tällaisessa ottelussa onnistuminen vaatii paitsi timantin kovaa asennetta, myös kaikkien taivaankappaleiden olemista oikeissa asennoissa. Se, mitenkä nuo sakaraiset ovat kohdillaan, nähdään huomenna klo 16.00 Keskuskentän hyvällä viheriöllä. Tietenkin yksi pieni jokerikortti kotijoukkueelle on se, että ottelu pelataan nurmella. FC OPA kun on muovin ystävä, eli pelaa kotiottelunsa Castrnin tekonurmella muiden oululaisten tavoin.

Videoteaser