123 456 7890

Veikkausliigan siirryttyä maaottelutauolle, on hyvä hetki käydä läpi joukkueen loukkaantumistilannetta. Alkukauden aikana SJK:lla on ollut jonkin verran poissaoloja pelaajistossaan. Osaltaan loukkaantumisia selittää alkukauden kova pelitahti, mutta osansa on myös huonolla onnella.

Parin ensimmäisen kierroksen jälkeen Veikkausliigassa oli melko tiivis pelitahti. Nyt on pieni maajoukkuetauko, mutta tämän jälkeen ottelutahti tiivistyy entisestään. Kauden aikana tärkeäksi nousevat hyvä palautuminen, fysioterapia ja hieronnat sekä muut tukitoimet. Harjoituksiin valmistavat ja aktivoivat harjoitteet ovat myös erittäin tärkeässä roolissa. Nämä tietysti korostuvat entisestään, mitä pidemmälle kausi etenee. Kova pelitahti luo melko kovaa rasitusta kropalle ja meidän tehtävämme on edesauttaa pelaajien palautumista siitä, sanoo SJK:n fyysisen suorituskyvyn vastaava valmentaja Mikko Kujala.

Parissa viime pelissä mukaan on päässeet sivussa aiemmin ollut Jude Arthur sekä SJK Akatemian mukana viime viikonloppuna noin tunnin pelanneet Dárvin Chávez ja Daniel Håkans. Myös Niko Markkula ja Matej Hradecky palasivat mukaan RoPS:a vastaan pelatussa ottelussa, huilattuaan välissä yhden ottelun. Nikko Boxall puolestaan kärsi RoPS-ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi pelikieltonsa ja on taas käytettävissä maajoukkuetauon jälkeen. Myös Keaton Isaksson tehnee paluun mukaan maajoukkuetauon jälkeen.

Chavez ja Håkans hakevat vielä optimaalista pelikuntoaan, mutta heille oli tärkeää ottaa SJK Akatemian kanssa minuutteja. Nyt he ovat mukana myös normaalissa treenivahvuudessa, mutta molempien kanssa täytyy vielä tehdä lisää tukitoimia. Molemmat pystyvät kuitenkin jo treenaamaan ja pelaamaan, kertoo Kujala.

Isakssonilla on ollut alaraajavamma ja hän on ollut välillä mukana harjoituksissa. Välillä taas ollaan säästelty ihan varotoimenpiteenä. Nyt tämä pieni tauko tulee hänen kohdalla hyvään paikkaan ja uskoakseni Isaksson pääsee tauon jälkeen takaisin treenivahvuuteen.

Tauko auttaa myös uusia pelaajia Emmanuel Ledesmaa ja Muriloa. Tauon aikana heidät pystytään ajamaan paremmin sisään joukkueeseen ja samalla pystymme nostamaan heidän pelikuntoaan. Ledesma on toki jo pelannutkin, mutta hänenkin kohdallaan treenimäärää pystytään nyt lisäämään jatkoa ja tulevia pelejä kohti, arvioi Kujala.

Viime RoPS-pelissa sivuun loukkaantuneena joutunut kolmas tuore vahvistus Jake Jervis, on tutkittu, mutta näillä näkymin ei tarkempaa arviota pystytä vielä antamaan.

Hänet tutkittiin alkuviikosta ja emme pysty vielä sanomaan tarkemmin, että pystyykö hän palaamaan normaalisti mukaan heti maajoukkuetauon jälkeen vai meneekö toipumisessa pidempään. Eli tilanne hänen kohdallaan on vielä auki, Kujala kertoo.

Mikko Kujala ennen SJK – RoPS -peliä.

Samba Benga loukkaantui alkukaudesta SJK Akatemian pelissä vakavammin ja hänet operoitiin. Aluksi pelattiin, että häneltä jää koko kausi sivuun, mutta nyt hän on kuitenkin päässyt jo aloittamaan harjoittelua. Samassa tilanteessa on hänen lisäkseen Joonas Sundman, jota ei kuitenkaan ole tarvinnut operoida.

Siihen, että heidän kohdallaan päästäisiin puhumaan täysipainoisesta treenaamisesta, on vielä matkaa. Heidän kannaltaan on kuitenkin tärkeää päästä mukaan osaksi treenaavaa joukkuetta. Tällä hetkellä Sundmania ja Benga pystyy ottamaan mukaan lämmittelyihin tai johonkin kontrolloituun osioon, missä pystytään katsomaan tilannetta vähän tarkemmin. Seuraavassa vaiheessa edetään asteittain mukaan kenttätreeniin. Lisäksi heidän kuntoutusprosessiinsa kuuluu kuntouttavaa harjoitusta ja muita harjoitteita, millä saadaan heitä asteittain takaisin mukaan. Se ottaa sen 2-4 viikkoa karkeasti arvioiden, että pystyy suhteellisen hyvin treenaamaan. Ei vielä välttämättä koko treeniä, mutta on kuitenkin jo käytettävissä treeneissä, kertoo Kujala lopuksi.

Maajoukkueiden mukana SJK:n sopimuspelaajista on kaikkiaan kymmenen pelaajaa. UEFA:n Kansojen liigan peleihin Kosovon mukaan lähti keskikenttäpelaaja Anel Rashkaj. Suomen U21-maajoukkueen kanssa EM-karsintapeleihin lähti SJK:n valmentaja Joaquin Gomez, joka toimii siellä päävalmentaja Juha Malisen apuvalmentajana. U21-maajoukkueessa on pelaajista nuori puolustaja Matias Vainionpää sekä laitapelaaja Serge Atakayi. Molemmille valinta U21-maajoukkueeseen oli ensimmäinen. Suomen U19-maajoukkueiden mukana on Eerikkilässä pidettävällä harjoitusleirillä viisi pelaajaa: Valtteri Olsbo, Joel Laitinen, Sami Sipola, Jeremiah Streng ja Kaarlo Rintamäki. Lisäksi Suomen U17-maajoukkueen leirillä on mukana Aapo Heikkilä ja Rasmus Kujala.

Maajoukkuetauko päättyy SJK:n osalta keskiviikkona 9.9. klo 18:30, kun OmaSp Stadionille saapuu FC Inter. SJK Akatemia palaa tauolta jo maanantaina 7.9. ja matkustaa silloin FC KTP:n vieraaksi. A-nuorten SM-sarja jatkuu vieraspelillä 6.9. ja B-nuorten SM-sarja vieraspelillä 12.9.