123 456 7890

SJK Akatemia pelaa Kakkosen runkosarjan päätösottelun lauantaina Rovaniemellä. Nousun Ykköseen jo lähes varmistanut, mutta vielä sitä lopullista sinettiä nousulle hakeva SJK Akatemia, kohtaa lauantaina 5.10. klo 14:00 pelattavassa vierasottelussa RoPS:n kakkosjoukkueen. RoPS/2 on Kakkosen C-lohkossa toisena, mutta jo 12 pisteen päässä takana SJK Akatemiasta. Lisäksi SJK Akatemialla on 13 maalia parempi maaliero.

Kakkosen kausi jatkuu runkosarjan päätösottelun jälkeen lohkossa neljän parhaiten sijoittuneen kesken, yksinkertaisena loppusarjana, jossa runkosarjan pisteet ja maalit ovat voimassa. Eli jos SJK Akatemia saa neljässä jäljellä olevassa pelissään yhdenkin pisteen, ei ole mitään väliä miten muut joukkueet pelaa tai miten loput ottelut sujuvat. Samoin jos RoPS/2 menettää yhdenkin pisteen neljässä jäljellä olevassa pelissään, ei SJK Akatemian tarvitsisi kerätä edes sitä yhtä pistettä. Jopa siinä tapauksessa, että RoPS/2 voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelunsa ja SJK Akatemia häviäisi kaikki, laskettaisiin maalierotukset ja SJK Akatemia on ainakin nyt niissä vahvempi. SJK Akatemia lähtee siten Rovaniemellle varmistamaan nousua, ottamaan sieltä joko voiton tai vähintään tasapelin jo ennen loppusarjaa.

Joukkueet kohtaavat toisensa myös loppusarjassa ja silloin ottelu pelataan Seinäjoella. Koko kaudella SJK Akatemia on hävinnyt vain yhden ottelun, pelannut tasan kolme kertaa ja voittanut 17 ottelua. 21:ssä pelaamassan ottelussa, se on päästänyt vain 13 maalia. Loppusarjat pelataan joka tapauksessa, vaikka SJK Akatemian matemaattinenkin voitto varmistuisi, sillä loppusarjoilla on merkitystä mahdollisten täydennysmenettelyiden kohdalla. Jos joku joukkue ei voisi ottaa Ykkösen paikkaa vastaan tai ei saisi sinne lisenssiä, tarjotaan Ykkösen paikkaa seuraavaksi Kakkosen lohkoissa toiseksi sijoittuneille.

SJK Akatemia saa loppusarjaan kotiedun ja se kohtaa lohkossa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuvat joukkueet kotonaan ja neljänneksi sijoittuvan vierasottelussa. Jo nyt on selvää, että loppusarjassa pelaa SJK Akatemian lisäksi RoPS/2, KuFu98 ja JBK. Muun kolmikon kohdalla loppusijoitukset ovat vielä ennen päätöskierrosta täysin avoimet, sillä ne ovat toisistaan vain kahden pisteen sisällä. Ainoastaan kuitenkin vain RoPS/2 voisi saada edes teoriassa SJK Akatemian kiinni yllä mainituin tavoin, muiden piste-ero on jo liian suuri. Kaikki neljä joukkuetta toimii joko reservi- tai farmiseurana ylempänä pelaavalle joukkueelle. KuFu98 on KuPS:n reserviseura ja JBK toimii Ykkösessä pelaavan FF Jaron farmijoukkueena. Loppusarjojen ohjelmat varmistetaan ensi viikon alussa, mutta alustava ohjelma löytyy jo SJK Akatemian otteluohjelmasta SJK:n nettisivuilta.

Rovaniemelle SJK Akatemia lähtee jo perjantaina ja siten valmistautuu päätösotteluun yhtä ammattimaisesti, kuin se on tehnyt koko kauden aikana. Samana viikonloppuna SJK:n Veikkausliigajoukkue pelaa sekin Rovaniemellä, päivää myöhemmin sunnuntaina ja siten osa pelaajista ja valmennusjohdosta jää vielä mukaan sunnuntain peliin. SJK:n edustusjoukkue kohtaa RoPS:n sunnuntaina klo 16:00.

Terveystilanne on SJK Akatemialla hyvä, kun myös pitkään sivussa ollut kapteeni Ville Pajula on taas pelikuntoinen. Hän pelasi jo osan viime ottelusta VPS J Akatemiaa vastaan. Viidestä viimeisestä ottelusta SJK Akatemia on ottanut neljä voittoa ja yhden tasapelin. Viime viikonloppuna kaatui kotikentällä VPS J Akatemia ja heinäkuussa Seinäjoella pelattu SJK Akatemia vs. RoPS/2 päättyi SJK:n 5-1 voittoon.

RoPS/2 on ottanut viidestä viimeisestä ottelustaan kolme voittoa, yhden tasapelin ja yhden tappion. Tasapelin se pelasi juuri edellisessä ottelussaan Kajaanin Hakan vieraana 0-0 tuloksella. Siinä ottelussa RoPS/2:n maalivahti Juhani Kangas otti suoran punaisen ja hän on sivussa lauantain ottelusta sekä joukkueen seuraavasta ottelusta loppusarjassa pelikiellon vuoksi. Kangas on pelannut joukkueen 21:stä pelistä 16. Viidessä ottelussa maalin suulla on ollut Mikko Rantala. Kaudella 16 ottelua pelannut ja niissä 5 maalia tehnyt nigerialaispuolustaja Samuel Olabisi, nostettiin seuran edustusjoukkueeseen ennen viimeistä rekisteröintipäivää, eikä ole enää loppukaudesta käytettävissä kakkosjoukkueessa. RoPS/2:n maalitykki Jarkko Luiro, on puolestaan loukkaantuneena ja saattaa missata koko loppukauden. Luiro on tehnyt 20 maalia tällä kaudella ja on sillä maalimäärällä Kakkosen maalipörssissä toisena. Kakkosen maalipörssiä johtaa SJK Akatemian Joonas Lepistö, joka teki viime viikonlopun ottelussa kauden 23:nen maalinsa.

Nousun varmistuminen tulevana lauantaina, tarjoaisi SJK Akatemialla mahdollisuuden antaa peliaikaa Kakkosen loppusarjoissa entistä nuoremmille pelaajille, kun SJK U20-joukkueen kausi A-nuorten SM-sarjassa on jo päättynyt ja SJK U17-joukkueiden kaudet B-nuorten sarjoissa päättyy tänä viikonloppuna. SJK Akatemia on muutenkin käyttänyt tällä kaudella todella nuorta pelaajaryhmää, kun joukkueen keski-ikä on vain noin 20 vuotta. Kakkosessa pärjääminen näin nuorella ryhmällä ja Ykköseen nouseminen, olisi osoitus juuri siitä työstä, mitä SJK Akatemian tarkoitus on ollut alusta alkaen – tarjota paras mahdollinen paikka nuorille pelaajille, missä keskittyä urheiluun ammattimaisesti ja hyvällä tasolla, opiskelua unohtamatta.

Kakkosen C-lohkon runkosarjan päätösottelu RoPS/2 vs. SJK Akatemia, lauantaina 5.10. klo 14:00.