123 456 7890

Lomski loppukaudeksi Kerhoon
Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen Turun Palloseuran liigamiehistössä kautensa aloittaneen ja Porin Palloilijoissa lainalla Ykkösessä pelanneen 22-vuotiaan Patrik Lomskin kanssa.

Lomski on vapaa edustamaan Kerhoa ja huomenna FC YPA:aa vastaan. Laitapelaajana, pakkina tai hyökkääjänä viihtyvä Lomski on pelannut urallaan 41 poikien maaottelua ja käynyt aikaisemmin lainalla myös Kokkolan Pallo-Veikoissa ja farmiseura Å;bo IFK:ssa.

Veikkausliigassa Lomski debytoi kauden 2006 lopussa HJK:ta vastaan. Ensimmäisen maalinsa liigassa hän viimeisteli seuraavan kauden syyskuussa FC Viikinkejä vastaan. Kuinka ollakaan tuolloin Viikinkien maalissa nähtiin nyt Kerhoa edustava Luis Fernando.

Lomskilla on tilillään 22 liigaottelua, joissa maaleja on syntynyt kaksi. Saldona on myös pari ottelua TPS:n kanssa Euroopan kentillä. Vastustajina ovat olleet Lisburn ja Odense. Ensimmäisen maaottelunsa Lomski pelasi Suomen U15-maajoukkueessa Ruotsia vastaan 2004 ja ensimmäisen EM-karsintapelinsä vuotta myöhemmin Slovakiaa vastaan U17-joukkueessa.

Kuten maaottelusaldosta voi hyvin päätellä, Lomski on ollut varsinainen teinitähti. Samaa tarinaa kertoo se tosiasia, että hänen liigaottelunsa jakautuvat peräti viidelle eri kaudelle.

– Minulla oli kolme ikävää loukkaantumista kolmena peräkkäisenä vuonna ja jokainen niistä vie puoli vuotta. Se hidasti aika paljon, kertoo Lomski, jonka veli, Jozef valmentaa hurjassa vireessä olevaa GBK:ta.

Patrikin reitti Seinäjoelle tuli Porin kautta. PoPassa hän ehti tällä kaudella pelata yhdeksän ottelua pelattuaan talvella liigacupia TPS:n asussa.

– Joukkueeseen oli tietenkin siinä mielessä hieman helpompi tulla kuin jonnekin muualle, koska tunsin ennestään Chris Cleaverin, Aki Sipilän ja Arttu Seppälän. Akin kanssa pelasimme KPV:ssä ja Arttu oli kuitenkin Interissä pari kautta. Kyllähän kaikesta näkee, että seuralla on selkeä tavoite nousta, jos täällä on sellaisia pelaajia kuin Chris ja Christian Sund.

– Porissa taisteltiin koko ajan sarjan tyvessä. Pari matsia pelasin myös Å;IFK:ssa, joka on TPS:n farmiseura. Seinäjoesta tai SJK:sta en kauhean paljon tiennyt ennen kuin tulin tänne katsomaan, mikä on meininki. Aika nopeasti kuitenkin sain huomata, että esimerkiksi harjoituksissa homma ei todellakaan ole mitään Kakkosen touhua, sanaili Patrik.

Lomskin sukujuuret ovat Puolassa, mistä hänen isänsä on kotoisin.

– Nuorempana siellä tuli kyllä käytyä paljonkin, mutta viimeisestä kerrasta on nyt viitisen vuotta, sanoo jo huomenna edustuskelpoinen Lomski, jolla on aika selkeät tavoitteet loppukaudeksi.

– Tavoite on voittaa jokainen ottelu, pelata hyvin ja pärjätä lokakuussa. Jos jonkun ottelun häviämme, niin toivottavasti ei ainakaan syksyllä. Mielenkiinnolla odotan tietenkin GBK:n kohtaamista. On jännä katsoa, mitä velipoika keksii, virnuilee Turun Ammattikorkeakoulussa kirjoilla oleva pelimies.