123 456 7890

Loma loppumassa
Seinäjoen Jalkapallokerhon lyhykäiseksi jäävä hiihtoloma viheltelee loppujaan. joukkue on saanut vetää hieman henkeä ennen maaliskuun hektistä rypistystä, jonka aikana nyt Irlannissa lomaileva päävalmentaja Thomas Dunne ja kakkoskoutsi Jari Kujala pyrkivät pistämään nipun sellaiseen kuosiin, että homma svengaa kuin hirvi sarjan alkaessa toukokuun alussa.

“Viime viikonlopun parasta antia olivat uudet komeat pelipaidat. Sen lisäksi ei tullut kuin unettomia öitä. Pelaajat ovat nyt saaneet hieman ladata akkujaan, mutta toivon, että siellä on tehty hieman omatoimisia treenejä, sillä kun maanantaina pilli soi, ei ole luvassa mitään totuttelua. Sitten mennään täysillä ja mennään lujaa”, sanoo Kujala, joka kantaa valmennusvastuun tulevalla viikolla.

“Pelillisesti viime viikonlopun esitykset olivat lähinnä katastrofaalisia. Se oli tietenkin monen asian summa, mutta sen taakse on ihan turha piiloutua, että paljon pelaajia oli sivussa loukkaantumisten ja sairastelun takia. Parempaan on jatkossa pystyttävä. Olen sitä mieltä, että joka kerta kun kotiyleisön edessä pelataan, on pystyttävä esittämään edes jotakin. Kiistoa vastaan me emme pystyneet”, puhisi Kujala muistellessaan viime viikonloppua, jolloin ensin tuli nokkaan FC Hakan reserviryhmältä 3-0 ja heti perään Areenassa Kiistolta 2-0.

“Mikko Kärki ja Tiitus Lehtinen palaavat vahvuuteen ja toivon todellakin, että he tuovat hieman ryhtiä ja kokemusta ryhmään niin treeneihin kuin peleihinkin. >b>Tero Mäntylän lähdön myötä meillä on hieman vajausta alakerrassa, mutta onhan Jukka Ahola ottanut jo muutamia alkumetrejä edustustasolla. Silti me mielestämme tarvitsemme hieman apuja”, pohtii Kujala tilannetta.

“Aivan niin lujaa ei kuitenkaan ole tätä alkukautta menty, että se olisi rasittanut pelaajia näissä peleissä liikaa. Tuntuu siltä, että pääkoppa on pistettävä kuntoon ja sen kautta kaikki muu. Maaliskuu tullaan menemään lujaa. Meidän on pakko ruveta antamaan pelaajille jo täysiä 90 minuutteja, sillä muuten ei olla pelikunnossa. Onneksi on olemassa TP-Seinäjoen edustusjoukkue, jossa me saamme sitten lisäminuutteja ja täysiä minuutteja niille, jotka eivät saa täysiä meillä. Vapaapäivät tulevat olemaan minimissään ja meidän on edelleen pistettävä fysiikkaa kuntoon. Tarvitsemme lisää voimaa, kestävyyttä ja nopeutta. Nopeutta pitää hioa lopulliseen kuosiin sitten huhtikuussa. Ainakin nyt alkavalla viikolla mennään lujaa pallon kanssa, eli ei tässä tarkoitus ole mitään kauheaa määrää viivajuoksuja ryhtyä harrastamaan”, jatkaa Kujala.

Myös ylöspäin pelaaminen jätti Kujalan silmissä paljon parannettavaa. Tai se on jättänyt sitä lähes kaikissa peleissä.

“Jos jollakin konstilla saisin tuotua sellaisen ylöspäin pelaamisen tähän porukkaan, mitä nähtiin GBK-pelin toisella puoliajalla, sillä mentäisiin koko loppukausi. Nyt on ihan sama, mennäänkö 4-3-3, vai 4-4-2, meidän ylöspäin pelaamisemme on parannuttava ja parannuttava todella paljon. Se oli viime viikonloppuna ihan luokatonta”, Kujala murehtii, mutta lisää…

“No, olemme peluuttaneet paljon erilaisia kokoonpanoja ja pelaajia. Kraft -pelissä ryhdymme jo tiivistämään porukkaa ja siitä eteenpäin haetaan permanenttia. Samaan aikaan uskon muutaman kaverin hakevan täydet minuutit TP-Seinäjoen väreissä Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Se on ainakin niin kova vastustaja, että siinä ei kannata ajatella, että on joutunut jotenkin huonompaan asemaan. Päinvastoin. Siellä kun esiintyy 90 minuuttia vahvasti, on taas paremmassa asemassa. Kilpailu tekee kaikille hyvää”, painottaa Kujala alkavan viikon ja tulossa olevan kauden juttuja.op”