123 456 7890

SJK ja nuori keskikenttäpelaaja Nooa Laine, ovat solmineet uuden pelaajasopimuksen, joka kestää kauden 2024 loppuun. Sopimuksessa on lisäksi optio kaudesta 2025. Uusi pelaajasopimus korvaa voimassa olleen, tämän kauden loppuun kestävän sopimuksen. 20-vuotias, Suomen U21-maajoukkueeseen tänä talvena noussut Laine aloittaa SJK:ssa jo kolmannen kautensa.

SJK on mielestäni hyvä paikka olla tällä hetkellä, ja olen viihtynyt täällä hyvin. Koen, että tämä ympäristö tukee vielä kehittymistäni ja tietenkin tavoitteena on joku päivä päästä vielä eteenpäin täältä, sanoo Nooa Laine.

Pre-season on myös mennyt hyvin. Ollaan nyt treenattu kovaa ja olen tykännyt siitä, Laine kertoo.

Tulevilta kausilta odotan tietenkin joukkueen kanssa menestystä ja sitä, että taisteltaisiin kärkisijoista. Omia henkilökohtasia tavoitteita on pelata viikosta toiseen korkealla tasolla, ja olla Veikkausliigan kärkeä omalla pelipaikallani, paaluttaa Laine tavoitteitaan.

Myös SJK:n valmennusjohto iloitsee Laineen jatkosopimuksesta, ja allekirjoittaa Laineen näkemykset hänen tavoitteistansa ja kuluvan talven sujumisesta.

Olemme iloisia, että pystymme palkitsemaan uudella sopimuksella pelaajan, joka on viimeisen vuoden aikana esiintynyt loistavasti riveissämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Tämä prosessi, jonka aikana Nooa on kehittynyt pelaajana, on sujunut mielestäni todella hyvin. Siitäkin huolimatta, että hänen viime kauden pre-season ei mennyt täysin suunnitelmien mukaan, ja hän kävi hetken SJK Akatemian mukana. Mutta siellä hän pääsi nostamaan itseluottamustaan ja kehittämään asioita, joissa oli vielä parannettavaa. 

Nyt askel askeleelta Nooa on tullut koko ajan tärkeämmäksi meidän pelisysteemissämme. Hän pystyy pelaamaan eri rooleissa ja myös hieman eri pelipaikoilla. Hän on näyttänyt todellista paloa esiintyä paremmin ja kehittyä kaiken aikaa lisää. Ja juuri nyt, Nooa on yksi tärkeimpiä pelaajiamme, ja yksi parhaiten harjoituskauden ja Liigacupin peleissä esiintyneitä pelaajiamme, Gómez kertoo.

Odotamme tämän kehityksen jatkuvan ja autamme Nooaa siinä kaikin tavoin. Uskon, että hänellä on todella hieno tulevaisuus edessään, pohtii Gómez vielä lopuksi.

Nooa Laine juhlii maaliaan Norjassa Åråsen stadionilla yhdessä Pyry Hannolan kanssa.
Kuva Stian Lysberg Solum / NTB

Jyväskylässä 22. marraskuuta vuonna 2002 syntynyt Nooa Laine, on JJK:n kasvatti. Pelipaikaltaan hän on keskikentän keskustan pelaaja. SJK Akatemiaan Laine siirtyi HJK:n Klubi 04:n riveistä, jonne siirtyi kasvattajaseuransa riveistä kaudeksi 2019. Ennen tuota Laine ehti pelata Ykkösessä JJK:n paidassa peräti 15 ottelua, vaikka oli vasta 15-vuotias. SJK-ura alkoi ensin SJK Akatemian mukana Kakkosessa kaudella 2021, mutta jo samalla kaudella syntyi Veikkausliigadebyytti HJK:a vastaan pelatussa kotiottelussa. Samalla kaudella syntyi myös debyyttimaali Veikkausliigassa, kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Kaikkiaan pelejä SJK:n paidassa Veikkausliigassa on kasassa 40 ja niissä on syntynyt kaksi maalia. Kaudella 2022 Nooa Laine onnistui maalinteossa myös eurokentillä, tehden upean osuman norjalaisen Lillestrøm SK:n verkkoon vierasottelussa. SJK:n lisäksi Laine on pelannut 16 ottelua SJK Akatemian riveissä ja osunut myös siellä kaksi kertaa. Laine on edustanut Suomea poikamaajoukkueissa, ja hänet valittiin tänä talvena mukaan Suomen U21-maajoukkueen harjoitusleirille. Laine voisi halutessaan edustaa myös Malesian maajoukkueita, sillä hänen isänsä on kotoisin Malesiasta. Laine onkin käynyt pelaamassa yhden epävirallisen ottelun Malesian Olympiajoukkueen mukana. Nyt solmittu jatkosopimus SJK:n kanssa, pitää Laineen seurassa kauden 2024 loppuun saakka.

SJK kohtaa Liigacupin ottelussa sunnuntaina 12.2. FC Hakan, ja tuo ottelu on Hakan kotipeli ja se pelataan poikkeuksellisesti Eerikkilän Urheiluopistolla. Peli näkyy suorana Ruutu Urheilu palvelusta. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit kaudelle 2023 myynnissä Ticketmasterin-kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta.