123 456 7890

SJK U20 ja SJK U17 pelaavat SM-sarjaa tänä kesänä. Tämä varmistui, kun SJK U17 voitti oman vierasottelunsa Ilvestä vastaan lauantaina. SJK U20 oli varmistanut oman SM-sarjapaikkansa jo aiemmin, mutta se tavoittelee vielä karsintalohkon voittoa, mikä helpottui kotivoitolla kolmantena olleesta TPS:sta. SJK:lla on nyt tarjota nuorille pelaajille peliaikaa Veikkausliigassa, Ykkösessä tai molemmissa vanhimpien ikäluokkien SM-sarjoissa. Tämän lisäksi SJK-juniorieden U15-joukkue aloittaa heinäkuussa karsinnat C-nuorten Kai Pahlman SM-lopputurnaukseen.

 

A-nuoret vankistivat asemiaan lohkon kärjessä

SJK U20 jatkaa A-nuorten SM-karsintaa ilman tappioita, kun se kaatoi kolmantena olleen TPS U20-ryhmän 2-0 OmaSp Stadionilla. Samalla ero toisena olevaan Ilvekseen kasvoi neljään pisteeseen, mutta Ilveksellä on peli vähemmän pelattuna. SJK U20 on jo varmistanut paikan heti karsintojen jälkeen alkavana SM-sarjaan, mutta lohkovoitosta se saisi sarjaan kolme lähtöpistettä. SJK U20 kohtaa 28.6. pelattavassa lohkon päätösottelussa FC Hakan, joka on tällä hetkellä lohkossa toiseksi viimeisenä. Varsinainen SM-sarja alkaa heti heinäkuun alussa.

SJK U20 – TPS U20 2-0 (1-0)
1-0 44 min Oskar Pihlaja
2-0 54 min Nicolas Kivimäki

Ensimmäisessä maalissa Oskar Pihlaja pääsi läpiajoon Robbie Malolon hyvästä pitkästä syötöstä, joka lähti oman puolustusalueen puolelta. Pihlaja voitti juoksukilpailussa TPS topparin ja sijoitti varmasi oikeaan alakulmaan, ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Toinen maali lähti hienosti aivan alhaalta asti, kun puolustus avasi pallon ensin hyökkäysalueelle taskuun Omar Adawille, ja tämä pelasi nopean seinän Kuutti Matilan kanssa, päästen siitä kohti rangaistusaluetta. Adawi toi pallon boksiin vasemmalta ja syötti sivuun Matilalle keskelle. Matilan kuti lähti heti, mutta maalivahti ehti torjumaan. Irtopalloon pääsi ensimmäisenä Nicolas Kivimäki, joka tykitti pallon voimalla verkkoon. Pelattu joukkuemaali.

SJK U20 oli lisätä johtoaan kahdesti, kun paikkoja tuli sekä Matilalle, että Kivimäelle. TPS maalivahti ja puolustus ehti kuitenkin peittämään vedot. TPS:n paras paikka tuli kun pelattiin 86. minuuttia. Kärjessä pelannut Kalabatama Kabamba pääsi murtautumaan voimalla parin SJK-pelaajan puristuksesta boksiin, mutta lopulta miehen sijoitus meni metrin verran ohi maalin. SJK-maalissa Niilo Peräaho ei joutunut muutenkaan isommin torjuntatöihin ottelussa, vaan SJK-puolustus hänen edessään hoiti pahimmat tilanteet.

SJK U20: Niilo Peräaho MV, Aapo Kuivila, Joel Laitinen, Iiro Hautala (88’ Teemu Ala-Ranta), Valtteri Olsbo (84’ Severi Vuorela), Nicolas Kivimäki (67’ Daniel Säily), Robbie Malolo, Juuso Takanen, Omar Adawi, Oskar Pihlaja (67’ Topias Uusi-Autti) ja Kuutti Matila,

 

B-nuoret varmistivat SM-sarjapaikan vierasvoitolla

SJK U17 varmisti itselleen SM-sarjapaikan vierasvoitolla Ilveksestä, kun kaksi kierrosta on vielä pelaamatta. Voittomaali syntyi aivan ensimmäisen puoliajan viime hetkillä. Pelin lopussa SJK pelasi vielä vajaalla, kun Kaarlo Rintamäki joutui aikaiseen suihkuun toisella keltaisella. Johto kuitenkin piti loppuun asti. Lohkossa kolmantena oleva SJK U17 nousi nyt 14 pisteeseen. Teoriassa pudotusviivan alapuolella oleva Tervarit, voisi nousta vielä SJK:n ohi voittamalla omat kolme rästiotteluaan, mutta välissä on liian monta joukkuetta ja vaikka SJK U17 häviäisi loput kaksi otteluaan, ristiinpelaamisen myötä SJK U17 pysyisi silti viivan yläpuolella. SJK U17 – OLS U17 pelataan sunnuntaina 28.6. klo 16:00 OmaSp Stadionilla ja pelistä tulee suora nettilähetys. Päätöskierros on lauantaina 4.7. Rovaniemellä RoPS:n vieraana ja SM-sarja jatkuu heti siitä seuraavalla viikolla.

Ilves U17 – SJK U17 0-1 (0-1)
0-1 45 min Mika Salonen

SJK U17: Topi Säilynoja MV, Aapo Heikkilä, Kaarlo Rintamäki (Ulosajo toisella keltaisella 90+3 min), Mikael Anttila, Tuukka Pahkala, Nico Rajala (69’ Rasmus Kujala), Antti Takala, Santeri Kotila (88’ Vili-Verneri Tuisku), Berat Akdogan (56’ Sami Salonen), Henri Kallio (69’ Elari Hautamäki) ja Mika Salonen (47’ Paavo Nyrhinen)