123 456 7890

Litmanen palaa, oletko valmis?
Seinäjoen Jalkapallokerho sai tavallaan erinomaisia uutisia juuri ennen Suomen Cupin 7. kierroksen otteluaan hallitsevaa mestaria, HJK:ta vastaan.

Klubi on solminut vuoden mittaisen sopimuksen suomalaisen jalkapallon kaikkien aikojen pelaajan, kuningas Jari Litmasen, kanssa. Loistavaa on se, että “Litti” nähdään lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmella. Huonompi homma on se, että mies pelaa vastustajan asussa ja lähes poikkeuksetta moinen on tiennyt kohtuullisen ison annoksen huolia häntä vastaan pelaavalle joukkueelle.

Klubin leiristä on myös viestitty sen suuntaista informaatiota Kerholle, että “Litti” nähtäisiin kehissä lauantain ottelussa.

– Sen verran olen tottunut olemaan varovainen asioiden ja loukkantumisjuttujen kanssa, että takuuvarmasti en osaa luvata Litmasen pelaavan. Tässä on kuitenkin vielä pari-kolme päivää aikaa matsiin. Periaatteessa tilanne kuitenkin on se, että hän tulee Seinäjoelle ja pelaa tuossa ottelussa. Sitä en osaa sanoa, onko hän avauksessa, kertoi HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio.

– On hieno juttu HJK:lle ja varmasti edelleen koko Suomen futikselle, että Jari jatkaa pelaamista. Tiedämme, että siellä on hyvä joukkue vastassa ja nämä cupin matsit ovat aina sellaisia, ettei niihin voi lähteä mitenkään välinpitämättömästi. Ei siitä ole kuin pari vuotta kun pelasimme tuolloin Kakkosessa pelannutta FC Espoota vastaan. Pelaajat hikosivat kentällä ja minä katsomossa kun se oli niin tuskaisaa, muistuttaa Saarnio.

Kerholle ja pohjalaiselle futisyleisölle Litmasen sopimus HJK:n kanssa on onnenpotku. Harva kuvitteli näkevänsä viimeksi vuonna 1988 Seinäjoella Lahden Reippaan asussa TP-Seinäjokea vastaan Suomen Cupissa pelanneen Litmasen enää koskaan tulevan lakeuksille pelihommiin. Nyt se päivä on lähempänä kuin kukaan olisi arvannut.

Mielenkiintoinen yksityiskohta tuohon kevään 1988 matsiin liittyen on myös se, että silloin kotijoukkueen asussa edesmenneellä Lyseon kentällä potki eräs tietty Raimo Sarajärvi. Urbaani legendakaan ei vahvista todeksi sitä, että nykyisin Kerhon puheenjohtajana toimiva “Raipe” olisi saanut minkään asteista fyysistä läheisyyttä aikaiseksi nuorta Litmasta kohtaan.

Lienee päivän selvää, että Litmasen liittyminen Klubin riveihin ja esiintyminen Seinäjoella lisäävät yleisöryntäystä pääsiäisen huippumatsiin.

Lippuja voi hankkia ennakkoon niin Wallsportista kuin CityPihan Kahvila Kerhostakin. Piletit ovat edullisia, sillä niistä joutuu maksamaan vain 10/5 . Sekä ennakkoon ostetuilla lipuilla, että kausareilla pääsee omasta portista katsomoon jonottelematta.

Ottelu alkaa klo 14.00 lauantaina. Tervetuloa katsastamaan Kerhon, Klubin ja “Litin” kevätkunto livenä!