123 456 7890

Liikuttava yksimielisyys
Kerhon ja VIFK:n toinenkin kuluvan sarjaottelu päättyi maalittomana. Kehitystä viime kauteen on siis olemassa Kerhon kannalta katsottuna. Viime kaudella molemmat ottelut hävittiin. Nyt pelattiin kahdesti maaliton tasapeli.

Valmentajakaksikko, VIFK:n Christoffer Kloo ja Kerhon Tomi Kärkkäinen, olivat miltei liikuttavan yksimielisiä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, joskin kuulosti aika huvittavalta, että kauteen jonkinlaisen Kakkosen Real Madridia rakentaneen vierailijan “Toffe” Kloo oli pinnaankin tyytyväinen, vaikka Kerhoa pidetään juuri tähtirintojen suunnassa sarjan suurimpana alisuorittajana.

– Ehkä tämä oli tyypillinen peli Kerhon kanssa, jossa he pitävät palloa enemmän. Me taas saamme ehkä nopeammin vaarallisempia tilanteita. Olen tosi tyytyväinen, että saatiin tältä piste mukaan. Tähän kauteen en tietenkään voi kokonaisuutena olla tyytyväinen, sympaattinen “Toffe” Kloo sanaili ottelun jälkeen.

VIFK:n peli on vasta syyskierroksella alkanut ajautua niihin uomiin, joissa sen oletettiin olevan heti alusta alkaen joukkueen pelattua talvikaudella huikeaa peliä.

– Negatiivisen kierteen kääntäminen ei ole helppoa. Alkukaudesta me emme päässeet peliin niin kuin olisin toivonut, pohdiskeli Kloo.

Jos oli Kerholla omat avaimensa ratkaista ottelu, oli myös VIFK:lla varsinainen talopaketti jo kourassa.

– Niin, olihan siinä meillä kaveri läpi ja pari hyvää tilannetta, lisäsi Kloo osuen naulan kantaan.

Aivan yhtä tyytyväinen pinnaan ei ollut kotijoukkueen Tomi Kärkkäinen, vaikka totesikin tuloksen olleen jokseenkin oikeutettu. Kärkkäisen ensireaktio pelin jälkeen oli oikeutettu.

– Erotuomari ratkaisi lopputuloksen täysin käsittämättömällä tuomiollaan ottamalla meiltä hyödyn pois tilanteessa, jossa meillä oli kaksi pelaajaa läpi.

Niin, niin se todellakin meni.

– Harmittaa todella paljon. Tiedettiin kyllä, että peli tulee olemaan kovaa vääntöä ja yksi maali ratkaisee. Olihan toki heilläkin saumansa lopussa, mutta nekin tulivat taas parista virheestä. Ensin annettiin purkupallo suoraan jalkaan ja siitä veto ja sitten toppari liukasti ja kaveri pääsi läpi. VIFK sai lopuss kyllä otetta kun meillä oli pakka sekaisin “Figon” (Toni Kujala) loukkaannuttua, pohdiskeli “Kärde”

– Mielestäni kumpikin joukkue kärsi tänään tuomioista. Pelillisetsi meillä oli tänään huono päivä. VIFK:n nuoret pelaajat olivat selvästi aktiivisempia keskikentällä ja veivät nimiinsä koko joukon 50-50 -palloja, lisäsi Kärkkäinen.

Syystä tai toisesta kentällä ottelut VIFK:n kanssa tuppaavat iskeä kipinää, oli kyseessä treenipeli tai ihan taisto pisteistä. Kentän ulkopuolella oikeastaan hienompaa seuraa ja asiallisempia taustoita saa etsiä. Siinä mielessä tähtirintojen kanssa on hieno kamppailla samoilla areenoilla.