123 456 7890

SJK matkustaa keskiviikkona Vaasaan ja siellä Fennia Areenalle, missä se kohtaa isäntäjoukkue Vaasan Palloseuran Liigacupin alkulohkon ottelussa. Jos SJK ottaa edes pisteen tästä ottelusta, varmistuisi samalla lohkon voitto ja jatkopaikka puolivälieriin.

Tasapeliä SJK ei tietenkään lähde pelistä hakemaan, vaan se haluaa voittaa kaikki ottelut.

On hienoa kohdata Vepsu näin nopeasti uudelleen. Siitä tulee jälleen tiukka peli, kuten oli täällä Seinäjoellakin, mutta meillä on kaikki jätkät kunnossa ja uskon että pystymme parantamaan peliämme edelleen, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Molemmat joukkueet on varmasti miettineet uusia keinoja millä päästäisiin parempaan lopputulokseen. Tietysti Liigacupissa pelataan jatkoon pääsystä, mutta se on kuitenkin erittäin tärkeää että viedään samalla meidän peliä eteenpäin, Valakari muistuttaa.

Fennia Areenassa on hyvä alusta ja hieman isompi kenttä. Se on hyvä paikka pelata jalkapalloa, päättää Valakari.

SJK-Kannattajat järjestävät peliin bussireissun, hintaan 10 euroa ja tuo on avoin kaikille mukaan haluaville, ilman rajoituksia. Lähtö on klo 17.15 Wallsport Areenalta ja paluu samaan paikkaan välittömästi ottelun jälkeen. Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi. Ottelulippu ei sisälly hintaan.

Pohjanmaan derby ja samalla Liigacupin alkulohkon ottelu, VPS – SJK, keskiviikkona 18.2. klo 18.30 Fennia Areenalla.

Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon!

Liigacupin kotiottelut keräsivät Wallsportin täyteen.

Kuka maalissa VPS:llä?

Vaasalaiset kävivät Seinäjoella häviämässä edellisessä ottelussaan SJK:lle 1-0 luvuin ja tappion lisäksi tuo ottelu hankaloitti joukkueen tilannetta loukkaantumisten muodossa.

Maalivahti ja seuraikoni Henri Sillanpää sai oman puolustaja Ville Koskimaan polven suoraan ohimoonsa ja hänet korvasi maalissa nuori Teemu Pitkänen. Sama mies jatkanee maalissa myös keskiviikkona, sillä VPS:n toinenkin maalivahti Karl-Filip Eriksson on niin ikään sivussa.

VPS leirissä saatetaan kuitenkin pohtia muitakin vaihtoehtoja.

Tässä vaiheessa en kyllä tiedä yhtään, kuka pelaa, kommentoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen seuran nettisivuilla.

Ottelun Seinäjoella missasi myös hyökkäyspään Steven Morrissey ja Pyry Soiri, jotka molemmat tekevät paluun kokoonpanoon.

Lähtökohta on se, että meillä on miehistössä vajavaisuutta ja SJK tulee ykkösnyrkillä. Se tarkoittaa sitä, että se tulee varmasti hienokseltaan hallitsemaan peliä. Me lähdemme peliin puolustuksen kautta ja iskemme vastahyökkäyksistä, laskelmoi Huttunen.

Viime kohtaamisessa mukana ollut ja VPS:n vaarallisimmat tilanteet vapaapotkuista järjestänyt Antti Mäkijärvi ei jatka enää joukkueen testipelajaana. Mukana on kuitenkin SJK näkökulmasta huomiota herättävä testipelaaja, kun Kerho 07:n paidassa Kakkosta pelannut Tuomas Lähdesmäki pelannee VPS paidassa SJK:ta vastaan. SJK tarjosi viime kauden päätteksi nuorelle omalle kasvatille vastaavaa sopimusta kuin muillekin omille lupauksille, mutta Lähdesmäki halusi katsella muita vaihtoehtoja.

VPS joutuu otteluun ilman seuraikoni Henri Sillanpäätä, joka loukkaantui yhteentörmäyksessä oman puolustajan kanssa.

SJK pääsee peliin parhaimmillaan

Ainoastaan Zeljko Savic on tällä hetkellä SJK:n ryhmästä sivussa ja siten Simo Valakari pääsee jälleen valitsemaan kokoonpanoa laajasta ryhmästä.

Sopimuspelaajien lisäksi ruotsalainen, entinen Celtic-hyökkääjä Bahrudin Atajic jatkaa mukana. Atajic pääsikin viime Jaro ottelussa jo paremmin peliin sisään ja saalisti tehot 1+1. SJK kaatoi Jaron peräti 4-0, vaikka lepuutti suurta osaa omasta ringistään. Muun muassa Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen, Toni Lehtinen ja Mihkel Aksalu katselivat ottelua penkiltä käsin ja Jussi Vasara oli sivussa muiden menojen johdosta. Koko viisikko on kuitenkin mukana Vaasassa.

SJK voisi tasapelillä tai voitolla varmistaa keskiviikkona jo alkulohkon voiton, mutta toisaalta tappio Vaasassa nostaisi VPS:n tasapisteisiin SJK:n kanssa lohkon kärkeen. Liigacupissa tasapisteissä ratkaisee keskinäiset ottelut, niiden maalit ja vasta sitten yhteismaalisuhde.

Liigacupin C-lohkon tilanne:

SJK 2 2 0 0 5-0 6
VPS 2 1 0 1 1-1 3
FF Jaro 2 0 0 2 0-5 0

Jäljellä olevat alkulohkon ottelut:
18.2. klo 18.30 VPS – SJK
21.2. klo 14.30 VPS – FF Jaro
28.2. klo 15.15 FF Jaro – SJK

Kuvassa palloa vastaanottava Bahrudin Atajic on SJK:n mukana myös Vaasassa.