123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho sijoittui Liigacupin alkulohko D:ssä, eli Pohjanmaan lohkossa toiseksi ja eteni puolivälieriin, joissa se kohtaa ensi sunnuntaina 9.3. klo 15.00 alkavassa ottelussa Kuopion Palloseuran Savon Sanomat Areenalla.

Alunperin kaikki puolivälieräottelut oli tarkoitus pelata samana päivänä lauantaina 8.3. mutta KuPS pyysi siirtoa sunnuntaille ja tämä sopi mainiosti myös SJK:lle. Ottelu pelataan nimittäin ulkokentällä, samalla areenalla jolla KuPS pelaa kotiottelunsa Veikkausliigassakin ja siirron myötä jo lauantaina Kuopioon matkustava SJK pääsee myös harjoittelemaan kentälle edellisenä päivänä.

Merkitykselliset pelit jatkuu ja hienoa että päästään viimein ulkokentälle. Jalkapallo on kuitenkin ulkolaji, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari lyhyesti tulevaa puolivälieräkamppailua.

KuPS – SJK ottelu tullaan lähettämään livenä nettiin, sillä KuPS on lähettänyt kaikki kotiottelunsa ilmaisena ja selostettuna nettistriiminä YouTuben kautta. Kuvaukselle on kuitenkin pieni säävaraus ja tarkempi linkki mistä ottelua voi katsoa, ilmoitetaan SJK nettisivuilla myöhemmin tällä viikolla.

Myös varsinainen otteluennakko tulee SJK nettisivuille viimeistään perjantai-iltana.

SJK kohtasi kelta-asuisen KuPS:n jo aiemmin tänä talvena harjoitusottelussa Seinäjoella. Tuolloin SJK oli tyly isäntä ja kaatoi kuopiolaiset 4-0 luvuin.

Pohjanmaan lohko oli tasainen

Liigacupin ensimmäisen vaiheen ns. Pohjanmaan lohkon voittajaksi selviytyi Vaasan Palloseura seitsemällä pisteellä, SJK ollessa toinen viidellä pisteellä ja kolmanneksi jäi Pietarsaaren Jaro kolmella pisteellään.

Jaron pelit Liigacupissa loppuvat näin alkulohkoon ja he jatkavat seuraavaksi Suomen Cupin 4.kierrokselle. SJK kohtaa puolivälierissä vieraskentällä KuPS:n, joka voitti Liigacupin C-lohkon ja VPS puolestaan kohtaa C-lohkossa toiseksi sijoittuneen MYPA:n kotikentällään. Mahdollisissa välierissä SJK saisi vastaansa voittajan ottelusta FC inter – HJK ja tuo ottelu pelattaisiin kotikentällä 15.-16.3.

Kaikkiaan alkulohko oli varsin tasainen, sillä SJK voitti kertaalleen VPS:n vieraissa 3-2 ja hävisi täsmälleen samoilla luvuilla heille kotonaan. Jaron kanssa SJK pelasi kaksi kertaa 1-1 tasapelin ja siten lohkon piste-erot syntyivät oikeastaan vain yhdessä ottelussa, jossa VPS murjoi Jaron kotonaan peräti 3-0 luvuin. Ensimmäisen ottelun Pietarsaaressa Jaro ja VPS pelasivat kuitenkin 2-2 tasatuloksella.

Alkavan kauden Pohjanmaan paikallistaistoja ajatellen ottelut ainakin lupasivat hyvää, sillä pelit keräsivät hallit loppuunmyydyiksi ja tunnelmaa oli kentällä sekä kentän laidoilla.

SJK käytti neljässä pelissä yhteensä 20:ntä pelaajaa ja Kerhon tehokkain pelajaa alkulohkossa oli Juho Lähde joka osui maalipuiden väliin kahdesti, ollen myös järjestelemässä kahta muuta maalia muille pelaajille. Kaikki neljä ottelua alusta loppuun pelasi vain Marco Matrone ja Zeljko Savic.

SJK merkitsi Liigacupin alkulohkovaiheessa testipelaajiksi Suomen nuorten maajoukkueen Jesper Brechtelin, katalaanikolmikko Hectr Garca, Carlos Lopz, Jordi Lasaosan ja saksalaisen Felix Brgmannin, joista kentällä lopulta kävi vain Brechtel, Garcia ja Lopez. Heidän lisäkseen aluksi testipelaajana mukana ollut Zeljko Savic sai sopimuksen Kerhoon näyttöjensä perusteella.

Muut testipelaajat eivät ole enää edes SJK:n treeniringissä mukana, mutta kotimaahansa sunnuntaina palanneiden Hectr Garcan ja Carlos Lopzin kohdalla vielä mietitään mahdollista jatkoa.

Liigacupin jatkopeleissä ei testipelaajien käyttäminen ole enää edes sääntöjen mukaan mahdollista.

Kolmannen kautensa SJK:ssa aloittava Justin Moose iski voitto-osuman VPS:ää vastaan, kun SJK kaatoi ensimmäistä kertaa naapuriseuran 3-2 lukuihin päättyneessä Liigacupin ottelussa.

SJK miehiä maajoukkuetehtävissä

Viime viikonlopun Jaro pelissä loukkaantumisen takia vaihtoon otettu Gert Kams menee magneettikuviin tänään Tallinnassa, missä mies on parhaillaan Viron maajoukkueen mukana yhdessä SJK maalivahti Mihkel Aksalun kanssa. Tuon jälkeen tiedetään tarkemmin selvitäänkö säikähdyksellä vai tuleeko pidempi huili. Kams ei kuitenkaan matkusta Viron maajoukkueen mukana Gibraltariin.

Maajoukkueiden mukaan tällä viikolla lähtee muutenkin melkoinen nippu pelimiehiä, kun Kamsin ja Aksalun lisäksi Felipe Aspegren lähtee Suomen U21 maajoukkueen kanssa EM-karsintaotteluun San Marinoon, missä Suomi kohtaa insäntäjoukkueen 5.3. klo 20.30 alkavassa ottelussa. Tuon ottelun pääsee näkemään suorana Huuhkaja TV:stä.

Ville Viljala ja Joona Lautamaja kohtaavat Unkarin Telkissä Suomen U19 maajoukkueen kanssa isäntämaa Unkarin kahdesti 4. ja 6. päivä pelattavissa ystävyysotteluissa. Lisäksi vielä Latvian Riikassa pelattavassa Federations Cupissa 3.-6.3. pelaavat Suomen U18 maajoukkueen mukana Elias Ahde ja Tuomas Lähdesmäki. Latviaan lähtee myös SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä.

Tällä viikolla SJK viettääkin kotiin jäävien pelaajien kanssa testiviikkoa, aloittaen samalla viimeisen jakson valmistautumisessaan Veikkausliigakauteen 2014.

Olemme rytmittäneen talvikauden kolmeen jaksoon ja tämä nyt alkava on niistä viimeinen. Testaamme pelaajien kehityksen ja tarkistamme harjoitusohjelmia yhdessä fyysisestä valmennuksesta vastaavan Jaakko Nevanlinnan ja fysio Juha-Jaakko Ulvilan kanssa, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Sunnuntaina pelattavan Liigacup puolivälierän lisäksi tällä viikolla pelaa myös Kerho 07 ja SJK U19 joukkueet. Kerho 07 kohtaa keskiviikkona 5.3. klo 21.20 Närpiössä harjoitusottelussa Kraftin ja mukana on varmasti myös joitain SJK edustusjoukkueen pelaajia. Ottelu piti alunperin pelata vasta perjantaina, mutta SJK haluaa mukaan myös muutamia SJK U19 joukkueen pelaajia ja ottelua aikaistettiin Kerho 07:n pyynnöstä. SJK U19 joukkueen pelaajat pelaavat omassa ottelussaan lauantaina 8.3. kun SM-karsintasarja jatkuu kivikovalla vierasottelulla lohkokakkosena olevaa FC Hakaa vastaan Valkeakoskella. SJK U19 johtaa lohkoa kahden pisteen erolla.

Fellipe Aspegrenin lisäksi moni muukin SJK pelaaja on tällä viikolla edustamassa maajoukkuetehtävissä.