123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi ensimmäistä kertaa historiassaan Vaasan Palloseuraa virallisessa ottelussa, kun joukkueet kohtaavat Liigacupissa lauantaina Seinäjoen Wallsport Areenassa.

Molemmille joukkueille ottelu on samalla tämän vuoden Liigacupissa toinen, sillä molemmilla on avausottelusta Jaroa vastaan tasapelipisteet napattuina.

SJK kohtasi Jaron viime keskiviikkona ja tasasi pisteet 1-1 tuloksella. VPS puolestaan kohtasi Jaron aiemmin viime viikonloppuna ja tuolloin lukemat olivat 2-2.

Ottelu on ennakkoon herättänyt suurta mielenkiintoa ja vaikka joukkueet ovat kohdanneetkin aiemmin toisensa jo kolme kertaa, on tämä todellakin ensimmäinen kerta kun pelataan virallisesti pisteistä.

Kertaakaan SJK ei ole noissa aiemmissa kohtaamisissa VPS:ää vielä voittanut, mutta viime talven IV KOMIA-turnauksessa jaettiin pisteet 1-1 tuloksella alkulohkon kamppailussa.

Jo keskiviikkona Wallsport Areena myytiin loppuun, joten kannattaa olla ajoissa paikalla lauantaina tai hakea ennakkolippu Wallsport Areenan kahviosta. Myös Kausikorttilaiset voivat varmistaa sisäänpääsynsä, hakemalla kausaria vastaan ilmaisen ennakkolipun.

Paikalle on tulossa vierasjoukkueen ilmoituksen mukaan myös noin 20-30 hengen vieraskannattajaryhmä ja heille on varattuna katsomosta, punttisalin puoleisesta kulmauksesta oma paikkansa. Ottelu myös televisioidaan suorana nettiin Great Playn toimesta, joten jos et pääse paikalle, niin kannattaa katsoa ottelu laadukkaalta striimiltä.

SJK – VPS potkaistaan käyntiin klo 14.30, Wallsportin ovet aukeaa klo 13.30. Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset sisääntulijoille.

Keskiviikkona pelattu SJK – Jaro keräsi Wallsport Areenan ääriään myöten täyteen.

Viime kauden Pronssimitalisti VPS

Olli Huttunen aloitti VPS valmentajana syksyllä 2011, tehtyään seuran kanssa kolmen vuoden sopimuksen. Viime kaudella miehen tekemä valmennustyö tuotti heti toden teolla hedelmää, kun VPS nappasi kauden päätteeksi Veikkausliigan Pronssimitalit, sekä sen myötä paikan Euroopan kentille.
VPS palkittiin suorituksestaan ansaitusti myös Pohjanmaan Vuoden Joukkueena, Pohjanmaan Urheilugaalassa Seinäjoella noin viikko sitten.

Tällä kaudella 90-vuotisjuhliaan viettävä VPS, on historiansa aikana voittanut Suomen Mestaruuden kahdesti ja kausia pääsarjassa on takana jo yhteensä 51. Kaikkien aikojen Suomen jalkapalloilun maratontaulukossa Vepsu komeilee sijalla 5. joten syyllä voi sanoa VPS:n olevan Pohjanmaan johtava seura.

SJK pyrkii kuitenkin tulevaisuudessa haastamaan VPS:n asemaa Pohjanmaan isäntinä, mutta toistaiseksi valtikka on vielä tiukasti länsirannikolla.

Tälle kaudelle europeleihin valmistautuva VPS vahvisti ensimmäisenä puolustustaan, jonka viimeisenä lukkona pelaa maajoukkuemaalivahti Henri Sillanpää. Uutena miehenä mukaan tuli Suomen Mestaruutta HJK paidassa juhlinut keskuspuolustaja Timi Lahti, sekä lupaava Teemu Honkaniemi FC Viikingeistä. Puolustuksen jälkeen uudistusta sai hyökkäyspää ja laitapelaaminen, kun mukaan saatiin tuulennopeat Jean Fridolin Nganbe Nganbe sekä Cornelius Stewart, jotka yhdessä Jamaikalaisen Steven Morrisseyn kanssa muodostavat tulevalla kaudella kenties Veikkausliigan nopeimman hyökkäyksen. Tarkkana saa Kerhokin olla heidän kanssaan lauantaina.
Keskikentällä Vasa IFK:n kasvatit Tony Björk sekä kapteeni Sebastian Strandvall, pitävät huolta pallon pysymisestä omalla joukkueella.

VPS on kova joukkue ja SJK saa tehdä parhaansa jos täydet pisteet halutaan ottelusta Seinäjoella pitää. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole ja jo viime kaudella SJK pelasi erittäin hyvin heitä vastaan Wallsport Areenassa, pitäen vaasalaisia välillä jopa pihdeissään.

Kolme kertaa aiemmin ovat SJK ja VPS kohdanneet, kahdesti kuitenkin VPS on ollut vahvempi ja kerran pelattiin tasan. Maalisuhde näistä on selvästi VPS:n eduksi 8-2. Joten SJK lähtee peliin haastajana kokeneempiaan vastaan.

Viime talvena IV KOMIA-turnauksessa SJK meni ensimmäisellä puoliajalla 1-0 johtoon Vepsua vastaan Jyri Hietaharjun maalilla. VPS kuitenkin tasoitti ottelun Tony Björkin toisen puoliajan rangaistuspotkulla ja pisteet jaettiin. SJK kuitenkin eteni turnauksen loppuotteluun paremman maalieron turvin.

Kerholla selkeä suunnitelma peliin

SJK joukkueesta lauantaina on sivussa varmuudella samat loukkaantuneena olevat pelaajat kuin oli keskiviikkonakin, eli Josu, Jyri Hietaharju, Timo Rauhala ja Luis Fernando. Näillä näkymin kaikki huilaavat myös ensi viikon V KOMIA-turnauksenkin, mutta sen jälkeen miehet saatetaan nähdä jo rivissä.

Viime ottelussa mukana olleet testipelaajat Zeljko Savic sekä Jesper Brechtel jatkavat mukana edelleen ja pienen kolhun polveensa Jaro pelissä saanut Juho Lähde on pelikunnossa.

Meillä oma suunnitelma, minkä mukaan me mennään. Pitää ajatella pelaajien fyysistä kuntoa, katsella kolhut sekä miettiä sen mukaan tuleeko lauantain peliin muutoksia. Meillä on paljon hyviä pelaajia, eivätkä kaikki vielä pelanneetkaan tässä pelissä, kommentoi Jaro ottelun jälkeen haastateltu SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Pelaajat uskovat Vepsun olevan kaadettavissa kotiluolassa mm. yleisön tuella ja tähän uskoo myös SJK valmentaja Chris Cleaver, joka itse on ollut kohtaamassa VPS:ää SJK pelipaidassa kahdesti.

Tähän peliin ei tarvitse paljoa pelaajia kopissa sytytellä. He saavat sen tunteen yleisön tuesta ja kaikki tietävät mitä nämä pelit merkitsevät seinäjokelaisille.

Liigacupin paikallispeleistä nauttiva Toni Lehtinen ei halua Vepsulle hävitä.

Onhan se kiva pelata kun on paljon yleisöä ja molemmat joukkueet haluavat varmasti voittaa, tai kumpikaan ei ainakaan halua hävitä ottelua missään tapauksessa. Siellä on minulle ennestään myös pari tuttua pelaajaa, sekä varsin tuttu valmentaja.

Viime kaudella vielä SJK kapteenina toiminut valmentaja Chris Cleaver, juhlimassa voittoa yhdessä Toni Lehtisen ja maalivahti Mihkel Aksalun kanssa Tampereen Tammelassa.

SJK – VPS Liigacupin ottelu, lauantaina 8.2. klo 14.30 Wallsport Areenassa.
Ovet auki klo 13.30. Kannattaa varautua ovella kuitenkin turvatarkastuksiin.

VPS kannattajat sijoitetaan Wallsport Areenan punttisalin puoleiseen kulmaukseen, ovelta sisääntullessa hallin oikealle puolelle.

Liput otteluun 12 euroa. Lapset alle 16 vuotta, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 6 euroa. Sotaveteraanit ja alle 8 vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Myös kauden 2014 SJK Kausikorteilla ja Voittajakerhon korteilla pääsee kaikkiin Liigacupin kotiotteluihin ilmaiseksi.

Ennakkoliput pelin myynnissä Wallsport Areenalla. Myös kausikorttilaiset voivat käydä korttia vastaan vaihtamassa itselleen ilmaisen ennakkolipun.

Kaikki SJK:n kotiottelut myös televisioidaan suorina, maksullisina Livestreaming-lähetyksinä internetissä ja toteutuksesta vastaa Great Play. Lisää infoa löydät heidän kotisivuiltaan osoitteessa www.greatplay.fi.

Onneksi on jotain mitä odottaa.SJK TV

SJK TV haastatteli SJK valmentaja Chris Cleaveriä, sekä pelaajia Toni Lehtinen ja Gert Kams. Aiheena oli keskiviikon Jaro peli, sekä tuleva VPS kamppailu.

Tästä katsomaan: