123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa lauantaina Liigacupin välierässä, ennätykselliset viisi kertaa peräkkäin Suomen Mestaruuden voittaneen Helsingin Jalkapalloklubin.

Ottelu pelataan Seinäjoen Wallsport Areenassa, joka tulee näillä näkymin olemaan ääriään myöten täynnä.
Ennakkolippuja on tätä kirjoittaessa mennyt jo reilusti yli 300 ja hallin yleisökapasiteetti on varsin rajallinen.

SJK:lla on pelissä selvä tavoite – voittoa lähdetään hakemaan ja siten lauantaina 29.3. pelattavaksi merkityn Liigacupin finaalin saamista mahdollisesti jopa Seinäjoelle. Ensimmäistä Veikkausliigakauttaan aloittavalle Liigacup-debytanttille tuo olisi huikea saavutus.

Hallitseva Suomen Mestari tulee vastaan, välieräpeli kotikentällä ja tulossa myös paljon yleisöä. Jokainen peli on tärkeä ja suunniteltu palanen meidän valmistautumisessa, toteaa SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Niin ikään lauantaina pelattavassa, toisessa Liigacupin välierässä, kohtaavat isäntäjoukkue IFK Mariehamn ja samassa alkulohkossa SJK:n kanssa ollut Vaasan Palloseura. Tuon ottelun voittaja kohtaa finaalissa voittajan SJK – HJK ottelusta. SJK:lle on arvottu kotietu finaaliin asti ja vaikka alustavasti pelipaikaksi onkin varattuna Helsingin Sonera Stadion, voidaan ottelu pelata myös jomman kumman finalistin kotikentällä. Lopullinen sana asiassa on kuitenkin Veikkausliigatoimistolla.

Finaalipaikan lisäksi ei pelissä muita panoksia ole, vaikka vielä puolivälierien voittajille oli porkkanaa tarjolla Suomen Cupin 6.kierroksen myötä. Enää vuoden 2010 jälkeen ei ole Liigacupin voittajalle ollut enää rahapalkintoakaan tarjolla.
Liigacupin voittaja saa kuitenkin nimensä ikuisesti historiankirjoihin ja Sami Hyypiän nimeä kantavaan voittolautaseen.

Liigacupin Välierä SJK – HJK lauantaina klo 14.00. Ovet ja palvelut Wallsportissa aukeavat klo 13.00.

SJK leirissä nosteltaisiin mieluusti myös Liigacupin voittolautasta voiton merkiksi.

HJK:lla kiireinen viikonloppu edessä

Suomen Mestari HJK joutuu tänä viikonloppuna huhkimaan koko laajan ja laadukkaan pelaajarinkinsä voimin, sillä Liigacupin välierän lisäksi heillä on kansainvälinen harjoitusottelu sovittuna sunnuntaille ja vielä Turkin leiri alkamassa ensi viikolla.

– SJK-ottelussa tulee esiintymään pelaajia, jotka ovat auttaneet meitä pääsemään välieriin asti. Fredrik Lassas on esimerkiksi ollut Liigacupissa kentällä enemmän kuin Teemu Tainio tai Markus Heikkinen. Nuorille tämä on hyvä mahdollisuus näyttää taitonsa, valottaa HJK päävalmentaja Sixten Boström seuran nettisivuilla.

Seinäjoelta HJK matkustaa vielä samana iltana Tukholmaan, missä se kohtaa harjoitusottelussa suurseura AIK:n.

On monen sattuman summa, että näin kävi. Haluamme pelata kansainvälisiä pelejä ennen kauden alkua ja niiden aikataulut joudutaan lyömään lukkoon varsin aikaisin. Epäonnista, totesi Boström peräkkäsille päiville osuneista otteluista seuran nettisivuilla.

Liigacupissa HJK on joka tapauksessa peluuttanut laajaa rinkiä ja pelaajia joukkueessa on mukana lähes kolmekymmentä. Mielenkiintoisia nuoria lupauksia kuten Emerik Gröönroos, Fredrik Lassas tai Alex Lehtinen, on varmasti mukana myös Seinäjoella ja kaikki edellä mainitut ovatkin ikäluokkansa maajoukkuemiehiä sekä isoissa rooleissa niissä.

SJK ja HJK ovat kohdanneet toisensa vain kerran aiemmin virallisessa ottelussa, vuonna 2011 Jouppilanvuoren tekonurmella pelatussa Suomen Cup ottelussa. Tuolloin HJK oli maalein 0-4 parempi, mutta SJK pelasikin silloin vielä Kakkosessa.

Joukkueet ovat kohdanneet myös kolmesti Seinäjoella pelatuissa KOMIA-turnauksissa ja ensimmäisessä vuonna 2010 pelatussa ottelussa, HJK oli 5-2 maalein parempi. Toisella kertaa SJK onnistui voittamaan Arttu Seppälän iskemällä maalilla 1-0 luvuin ja vielä vuonna 2012 pelattiin maalliton 0-0 tasapeli. Eli yhteensä neljä aiempaa kohtaamista ja näistä kaksi HJK:n selviä voittoja, kerran pelattu tasan ja kerran on SJK onnistunut yllättämään.

SJK maalivahti Luis Fernando estelemässä HJK hyökkääjä Teemu Pukkia Seinäjoen Jouppilanvuorella vuonna 2011 pelatussa Suomen Cup ottelussa.

SJK pelaajissa myös Klubikasvatteja

Seinäjoen Jalkapallokerhon riveissä on kaikkiaan kolme pelaajaa joilta löytyy HJK taustaa ja heidän lisäkseen myös SJK urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong on valmentajana johdattanut HJK:n kahteen Suomen Mestaruuteen ja kahteen Suomen Cupin voittoon. Viime vuonna HJK paidassa Suomen Mestaruutta juhlisti Akseli Pelvas, joka ehti juhlia myös lainasopimuksen myötä sarjanousua Ykkösestä Veikkausliigaan SJK paidassa.

Klubi on Suomen suurin seura. Ovat voittaneet viidesti nyt Suomen Mestaruuden putkeen ja tottakai se näkyy sitten siten että pelaajarinki heillä on tosi laaja ja tasoa löytyy vaikka miten paljon. Varmasti hyvä peli tulossa ja nyt nähdään miten ollaan saatu oma peli toimimaan. Varmasti sytyttää meidätkin ihan uudelle tasolle. Itse en ole vielä koskaan aiemmin HJK:ta vastaan pelannut, kertoo omasta kasvattajaseurastaan nykyinen SJK hyökkääjä Pelvas.

Ei meidän kannata alkaa mitään muuttamaan, uskotaan omaan tekemiseen ja jaksetaan jauhaa omaa peliä sekä käyttää tilanteet hyödyksi, niin eiköhän sillä päästä finaaliin, päättää Pelvas.

Myös SJK:n keskikenttäpelaaja Felipe Aspegren on HJK kasvatti ja hänelle tulee nyt kenties vastaan Suomen nuorten maajoukkueesta tuttuja pelikavereita.

On ne hyviä pelaajia. Keskikentällä nopea Nikolai Alho ja taitava Robin Lod. Mutta kun pelataan omaa hyvää peliä, niin kyllä mä uskon että me voitetaan, sanoo Aspegren.

Pelvaksen ja Aspegrenin lisäksi myös SJK hyökkääjä Jussi Aalto on entinen HJK pelaaja.

SJK päsee peliin kovalla kokoonpanolla ja vain aiemmin Jaroa vastaan Liigacupissa loukkaantunut Gert Kams sekä viikolla treeneissä pienen kolhun jalkaansa saanut Timo Tahvanainen ovat sivussa.

Tervetuloa kannustamaan SJK voittoon ja kohti historiallista ensimmäistä Liigacupfinaalia.

Ottelu alkaa lauantaina 15.3. klo 14.00 ja ovet sekä palvelut aukeavat Wallsportilla klo 13.00.

Nähdäänkö Akseli Pelvaksen tuuletuksia HJK:ta vastaan lauantaina?

Otteluliput, Livestream ja muut järjestelyt

Liput otteluun maksaa 12 euroa. Lapset alle 16 vuotta, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 6 euroa. Sotaveteraanit ja alle 8 vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Myös kauden 2014 SJK kausikorteilla pääsee ilmaiseksi sisään.

Ennakkoliput myynnissä Wallsport Areenalla

Koska Wallsportin katsojakapasiteetti on rajallinen, kannattaa kaikkien hakea itselleen ennakkolippu varmistaakseen sisäänpääsyn. Kausikortilla pääsee toki ilmaiseksi sisään, mutta myös kausikorttilaisten kannattaa hakea ilmainen ennakkolippu kausikorttia vastaan Wallsport Areenalta. Ovella myydään lippuja normaalisti, jos niitä on vielä jäljellä ennakkolippumyynnin jälkeen. Jos ottelu myydään loppuun, ei ovelta pääse enää kausikortillakaan sisään.

Muut järjestelyt

Kaikki paikalle mahdollisesti tulevat HJK kannattajat sijoitetaan hallin sisäänkäynnistä katsoen oikealle kenttää, punttisalinkulmaukseen.

Kaikille sisääntuleville katsojille tehdään tarvittaessa turvatarkastus, joten kannattaa olla ajoissa jo tämänkin johdosta.

Wallsport Areenan yläkerrassa janoisia palvelee Wallsportin oma pubi ja alakerran kahviosta saat sämpylät ja muut virvokkeet. WC:t löytyy sekä ala- että yläkerrasta.

Great Play lähettää suorana netissä

Jos ei pääse paikanpäälle otteluun, voi katsella ottelun silti suorana HD-tason livestreaminä netissä. Mediatalo Great Play toteuttaa jälleen laadukkaan suoran lähetyksen SJK kotiottelusta, edulliseen 7 euron hintaan.

Ottelussa selostajana toimii Pekka Hautala ja kommentaattorina Aki Sipilä.

Lisätietoja ja nettistriimin tilausohjeet löydät Great Playn nettisivuilta, osoitteesta: www.greatplay.fi/live-ottelu/ Lähetys alkaa puolituntia ennen ottelua.

Hallille pääsee myös bussilla

Komia-liikenteen paikallisbussit kulkevat nykyään myös hallin vierestä ja Alaseinäjoenkadulla on oma bussipysäkki.
Liikenne lauantaina kulkee Matkakeskus – Katajalaakso väliä ja tarkemmat aikataulut löydät täältä.


SJK TV

SJK TV jututti kahta nykyään SJK:ssa pelaavaa HJK kasvattia, Akseli Pelvasta ja Felipe Aspegrenia. Lisäksi käytiin katsomassa miltä näytti SJK:n joukkue- ja pelaajakorttikuvauksissa.