123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa Liigacupin finaalissa Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Seinäjoella, Jouppilanvuoren Tekonurmella, lauantaina 29.3. klo 14.00.

Yleensä Suomen jalkapallofinaalit pelataan lähes poikkeuksetta Helsingissä, mutta viime vuosina Liigacupin finaalia on voitu mahdollisuuksien mukaan pelata myös finalistien kotikaupungissa. Koska molemmat joukkueet ovat samalta alueelta, saatiin finaali ensimmäistä kertaa pelattavaksi Pohjanmaalle. Vaikka peli pelataankin Seinäjoella, toimii ottelun järjestäjänä silti Veikkausliiga.

Seinäjoella Liigacup finaalin isännyys on otettu hienosti vastaan ja kaikki ovat kovin ylpeitä saadessaan arvo-ottelun kaupunkiin. Seinäjoella ottelu saanee myös suuren yleisön, sillä kohtaaminen SJK:n ja alueen paikalliskilpailija VPS:n välillä on todella harvinaista herkkua. Veikkausliigassakin SJK – VPS ottelu päästään kokemaan vasta syksyllä lokakuussa.

Harjoitus- ja talvikauden kruunaus. Päästään ulos pelaamaan ja saadaan tosi kova matsi. VPS on hyvä joukkue jolla on hyvät fanit. Meidän fanit haastaa heidät huutokilpailussa katsomossa ja me kentällä, joten siitä tulee hieno tapahtuma, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari tulevaa lauantaita.

Tämä on myös ensimmäinen kilpailu minkä voi voittaa tänä vuonna ja molemmat joukkueet haluavat sen myös voittaa. Puhutaan Liigacupista mitä tahansa, niin aivan varmasti jokainen valmentaja olisi jokaisen ottelun halunnut voittaa. Tällä hetkellä kuitenkin kaksi parasta kohtaa nyt finaalissa ja siitä tulee todella hieno tapahtuma, jatkaa Valakari.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo alkulohkossa kahdesti ja molemmissa otteluissa vierasjoukkue nappasi voiton samoilla 3-2 lukemilla. Näin puntit on nyt tasan ja todellinen Pohjanmaan herruus ratkaistaan lauantaina finaaliottelussa.

Seinäjokea hellii tällä hetkellä vuodenaikaan nähden oikein kaunis kevätsää ja säätiedotusten mukaan lauantaina saattaa olla jopa kevään lämpimimpiä päiviä. Näin kaikki on pedattuna kenties kaikkien aikojen Liigacup finaalille ja kannattaa kerätä kaikki ystävät sekä sukulaiset mukaan ja tulla nauttimaan huippujalkapalloilusta Jouppilanvuoren Tekonurmelle.

SJK haluaa lisää palkintoja kaappiinsa. Kuvassa Johannes Laaksonen (vas.) ja Mihkel Aksalu, KOMIA-turnauksen voittopystin kanssa.

Pronssimitalisti Vaasan Palloseura

Viime kaudella Veikkausliigassa kolmanneksi sijoittunut Vaasan Palloseura valmistautuu Liigacup finaalin ja Veikkausliigan lisäksi myös kesällä alkaviin europeleihin. Tavoitteena kaudelle on parantaa viime kaudesta, eli tämä tarkoittaa käytännössä ilmoittautumista mukaan mestaruustaisteluun.

Joukkue on pysynyt hyvin kasassa ja mukaan on hommattu kovia vahvistuksia, kuten mm. puolustaja Timi Lahti HJK:sta, laitahyökkääjät Jean Fridolin Nganbe-Nganbe FC Lahdesta ja Cornelius Stewart OPS:stä.

Uusien tulokkaiden myötä VPS puolustus on tiukentunut ja hyökkäykseen on tullut huimasti lisää nopeutta. Itseasiassa VPS hyökkäystrio taitaa olla koko sarjan nopein.

VPS on osoittanut kovuutensa myös talven Liigacup otteluissa, joissa se eteni finaaliin ensin voittamalla alkulohkon, SJK:n sijoittuessa toiseksi, sitten kaatamalla mitalipeleihin povatun MYPA:n selvin 3-0 luvuin ja välierässä mestaruustaistoonkin arvioidun IFK Mariehamnin peräti 4-0 luvuin. Ainoastaan SJK on talvikaudella onnistunut kaatamaan kertaalleen VPS:n.

Kaikista talven kahdeksasta ottelusta VPS on voittanut kuusi, hävinnyt kerran SJK:lle ja pelannut kerran tasan Jaron kanssa. Maalisuhde on murskaava 24 – 7. VPS verkkoon tehdyistä maaleista SJK on kuitenkin tehnyt viisi, joten SJK voikin olla ainoa joukkue joka Vepsun pystyy tällä hetkellä pysäyttämään.

Seinäjoelle joukkue pääsee hyvässä terveystilanteessa, sillä pitkään loukkaantuneena ollut Jarno Parikkakin on saatu viimein kuntoon ja sivussa on varmuudella ainoastaan Cheyne Fowler ja Antti Uimaniemi.

Joukkueen mielenkiintoisimmat pelaajat hyökkäystrion lisäksi löytyy kapteenistosta, sillä maajoukkuemiehet Sebastian Strandvall ja Henri Sillanpää, ovat olleet talvella kovassa vireessä. Keskikenttäpelaaja Strandvall on äärimmäisen vaarallinen erikoistilanteissa ja Sillanpää johtaa puolustusta maalillaan kovalla itseluottamuksella.

Valmentaja Olli Oka Huttunen on kokenut kettu ja joukkue tulee finaaliotteluun varmasti hyvin valmistautuneena.

VPS kapteeni Sebastian Strandvall (vas.) pallontavoittelussa SJK:n Marco Matronen kanssa.

Veikkausliiganousija Seinäjoen Jalkapallokerho

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa historiansa ensimmäistä kertaa mukana Liigacupissa, sillä mukaan ei pääse kuin Veikkausliigajoukkueita ja siten nousijajoukkue on mukana vasta ensimmäistä kertaa.

Koskaan aiemmin ei tulokasjoukkue ole Liigacupia voittanut, joten viime kaudella Ykkösen voittanut SJK voisi tehdä samalla kilpailun historiaa.

SJK pääsee peliin hyvässä kunnossa, sillä vain laitapakki Gert Kamsin pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Kaikki muut pelaajat ovat pelikunnossa. Kaikki ovat saaneet myös viime aikoina peliaikaa, sillä Liigacupin otteluiden lisäksi pelaajia on ollut mukana myös reservijoukkue Kerho 07:n harjoitusotteluissa.

SJK:n riveistä löytyy myös kokemusta Liigacupin voittamisesta, sillä keskikenttäpelaaja Juho Lähde ja nykyään valmentajana toimiva Chris Clever, ovat aiemmin Sami Hyypiän -nimeä kantavaa voittolautasta päässyt nostamaan. Cleaver jopa kahdesti. Molemmat ovat myös onnistuneet finaalissa maalinteossa.

Jalkapallossa pääsee aika harvoin pelaamaan finaaleja. Liigacupin ja Suomen cupin finaalit ja sitten MM- ja EM-kisojen finaalit. Finaaliin pääseminen kertoo mielestäni siitä että olemme tehneet oikeita juttuja ja harjoitelleet kovaa joka päivä. En usko että se ihan sattumaa on että me ja Vepsu olemme finaalissa, sillä mitä olen seurannut heidän tekemistään niin hyvältä näyttää myös siellä. Uskon kuitenkin että meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon, kertoo Liigacupin kertaalleen aiemmin voittanut Juho Lähde.

Kahdesti olen pelaajauralla päässyt Liigacupin finaalin voittamaan ja hienoja muistoja on niistä jäänyt. Saatiin silloin voitosta juuri ennen kauden alkua iso buusti itseluottamukseen ja oli hienoa lähteä kauteen niiden tunnelmien jälkeen, muistelee nykyinen SJK valmentaja Chris Cleaver.

VPS tulee otteluun varmasti kovaa ja tämmöisissä derby-otteluissa on aina kovia kaksinkamppailuja sekä tunteet hiukan pinnassa. Uskon että siitä tulee mahtava tapahtuma, päättää Cleaver.

SJK eteni finaaliin olemalla ensin alkulohkossa toinen. Puolivälierässä kaatui vieraskentällä Kuopion Palloseura 1-0 luvuin ja samoilla lukemilla kaatui HJK Seinäjoella.

Talven aikana pelaamistaan 11:stä ottelusta SJK on voittanut seitsemän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kahdesti. Toinen tappioista tuli juuri lauantaina vastassa olevalta VPS:ltä helmikuussa. Maalisuhde otteluista on 17 – 10.

SJK on ainoa joukkue joka on VPS:n onnistunut tänä talvena pysäyttämään.

Tapahtuman järjestelyt ja otteluliput

Jouppilanvuoren Tekonurmelle mahtuu lisäkatsomoilla noin 2000 ihmistä ja seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Katsojat otetaan sisään itäpäädyn kulmauksesta, jonne pääsee kätevästi Wallsportin parkkialueelta.

Kaikki VPS kannattajat sijoitetaan kentän länsipäätyyn ja heille tulee oma sisäänkäynti Jouppilanvuoren mäkihyppytornien päädystä. Myös heidän mahdolliset kannattajabussinsa parkkeerataan hyppyrimäen parkkialueelle.

Muilta alueen porteilta ei ole yleisökulkua ja lipunmyyntipisteet sijaitsevat porteilla.
Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyynti palvelut ja sinne tuodaan vielä lisää siirrettäviä lisäkatsomoita sekä WC-koppeja.

Palvelut ja portit aukeavat tuntia ennen ottelun alkua. Sitä ennen Wallsport Areenan pubi avataan klo 12.30 palvelemaan janoisia asiakkaita. Kenttäalueella ei ole anniskelua.

Otteluliput

Lippujen hinnat:?
– 15 euroa (normaali)
?- 10 euroa (opiskelijat, työttömät ja varushenkilöt)?
– 5 euroa (lapset 7-12 vuotta)

Ottelun järjestäjänä toimii Veikkausliiga, joten SJK kausikortit tai muut alennuskortit eivät kelpaa tässä ottelussa. Lapset alle 7 vuotta, sekä sotaveteraanit pääsevät otteluun ilmaiseksi.

Ennakkoliput otteluun myy Lippupalvelu Oy ja lippuja pääsee ostamaan tästä linkistä:?
Osta liput Liigacupin Finaaliin: SJK – VPS

??Lipputilaukset voi noutaa kaikista Lippupalvelun toimipisteistä, sekä R-Kioskeista kautta maan. Lippupalvelun Seinäjoen toimipiste, Matkalippu Oy, sijaitsee Epstorilta osoitteessa Kalevankatu 4 ja se on auki ma-pe klo 9-17.
Lippujen hinnat sisältävät lippupalvelun palvelumaksun, mahdollinen toimitusmaksu riippuu toimitustavasta.

Samoilla ottelulipuilla pääsee myös SJK U19 – JJK U19 A-nuorten SM-karsintasarjan otteluun, joka pelataan välittömästi Liigacup finaalin jälkeen samalla kentällä, alkaen noin klo 16.30. Myös alueen palvelut pysyvät auki tuon ottelun ajan.


SJK TV

SJK TV keskittyy lauantaina 29.3. klo 14.00 pelattavaan SJK – VPS Liigacup finaali-otteluun.

Kommentteja kuullaan päävalmentaja Simo Valakarilta ja jalkapallotoimenjohtaja Keith Armstrongilta. Jututetaan pelaajana kahdesti Liigacupin voittanutta Chris Cleaveriä ja kerran Sami Hyypiän voittolautasta finaalissa nostellutta Juho Lähdettä. Molemmat herrat ovat myös onnistuneet finaalissa maalinteossa.

Lisäksi saadaan kommentit SJK:n tuoreelta kapteenilta, Pavle Milosavljevicilta ja katsellaan maalikoostetta SJK:n Liigacup otteluista.

Tästä katsomaan: