123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa seurahistoriansa ensimmäistä kertaa Liigacupissa, kun se isännöi Pohjanmaan paikallisottelussa Pietarsaaren Jaroa Wallsport Areenassa keskiviikkona.

Liigacupin ottelut ovat herättäneet etukäteen hurjasti mielenkiintoa ja Seinäjoellakin odotetaan täyttä tupaa kaikkiin kotiotteluihin. Samassa kolmen joukkueen lohkossa SJK:n ja Jaron kanssa pelaa myös Vaasan Palloseura ja lohkon ensimmäinen ottelu pelattiin viime lauantaina Pietarsaaren Tellushallissa. Siinä Jaro ja VPS tasasivat pisteet 2-2 maalein kuumassa kamppailussa ja Tellushalli oli loppuunmyyty 800:lla katsojalla.

Seinäjoella pelit kiinnostaa myös ja jo nyt avausotteluun on myyty ennakkoon lähes 200 lippua. Ovelle lippuja näyttäisi vielä riittävän, mutta kannattaa olla ajoissa paikalla, mikäli mielii sisään päästä. Wallsportin yleisökapasiteetti kun on varsin rajallinen. Varmistaaksesi sisäänpääsyn otteluun, kannattaa hakea ennakkolippu Wallsport Areenan kahviosta. Myös kausikorttilaiset voivat vaihtaa korttia vastaan ilmaisen ennakkolipun.

Kaikki SJK:n kotiottelut myös televisioidaan suorina, maksullisina Livestreaming-lähetyksinä internetissä ja toteutuksesta vastaa Great Play. Lisää infoa löydät heidän kotisivuiltaan osoitteessa www.greatplay.fi.

Wallsportin ovet avataan yleisölle tuntia ennen avauspotkua ja lipunmyynti starttaa myös silloin. Tässä ottelussa myös yläkerran pubi on avoinna ja yleisöä palvelemassa.

SJK – Jaro keskiviikkona 5.2. klo 19.00, ovet auki klo 18.00. Tervetuloa seuraamaan Liigacupin mielenkiintoisimman lohkon otteluita Seinäjoen Wallsport Areenalle.

SJK on tänä talvena pelannut jo kolme harjoitusottelua Wallsport Areenassa. Kuvassa Timo Tahvanainen taistelee pallosta TPV pelurien kanssa joulukuussa pelatussa harjoitusottelussa.

Jaro on jo tuttu vastustaja

SJK on kohdannut Jaron aiemmin jo neljästi, vaikka joukkueet eivät vielä koskaan olekaan pelanneet samassa sarjassa. Kerran kohdattiin Suomen Cupissa Seinäjoella ja kolmasti ollaan oltu vastakkain Jaron vuosittain järjestämässä Tammiturnauksessa. Jaro on voittanut noista kohtaamisista varsinaisella peliajalla kaksi, SJK yhden ja Suomen Cupissa pelattiin Seinäjoella ensin varsinaisella peliajalla tasan, mutta Jaro onnistui iskemään voittomaalin jatko-ottelun viimeisellä minuutilla iskemällään osumalla.

SJK päävalmentaja Simo Valakari tuntee hyvin vastustajan vahvuudet.

Jarolla on Eremenkon johdolla oma selkeä pelitapansa jota he ovat noudattaneet jo useamman vuoden ajan ja jonka he myös osaavat hyvin. Jaro on siten kova vastustaja kenelle tahansa ja he pelaavat hyvää futista.

SJK:ssa pelaa myös useita entisiä Jaro pelaajia.

Uskon että Jaro pyrkii hallitsemaan peliä. He pelaavat liikkuvaa lyhytsyöttöpeliä ja heillä on muutamia nopeita hyökkääjiä. Pitää olla tarkkana heidän kanssaan ja pysyä mukana koko ajan, arvioi entinen Jaro-peluri ja nykyinen SJK hyökkääjä Jussi Aalto.

Viime kaudesta mm. paluumuuttaja Fredrik Svanbäckillä ja ruotsalaisella hyökkääjä David Carlssoninlla vahvistunut Jaro tulee Seinäjoelle voitto mielessään. Ensimmäinen ottelu Liiigacupissa päättyi kotikentällä tasatulokseen ja vierasvoitto SJK:sta takaisi kenties hyvät asetelmat jatkopaikkoja ajatellen, sillä vain kaksi joukkuetta lohkosta etenee puolivälieriin.

Seinäjoelle Jaro joutuu kuitenkin ilman Mini Svanbäckiä, joka asuu vielä Ruotsissa ja liittyy kokonaan Jaron miehistöön vasta maaliskuussa. Muita pelaajia jotka ovat varmuudella sivussa, ovat Jori Kujala ja nopea laitahyökkääjä Shahdon Winchester.

SJK hyökkääjä Jussi Aalto pelasi Jarossa kausina 2007-2008 ja 2011-2012

Jesper Brechtel SJK:n mukaan

Palloliiton toimesta Suomen lupaavimmaksi pelaajaksi reilu vuosi sitten valittu 19-vuotias keskikenttäpelaaja Jesper Brechtel, liittyy testimiehenä SJK:n Liigacup-miehistöön. Suomen U21 maajoukkueen keskikenttäpelaaja, saksalais-suomalainen Brechtel, on tähän asti edustanut Karlsruhe SC:n nuorisojoukkueita Saksan Bundesliigassa sekä Karlsruhen reservijoukkueessa. Nuoresta iästään huolimatta, Suomea puhuva Brechtel on ollut mukana myös Mixu Paatelaisen maajoukkueleirityksissä ja Seinäjoellekin hän omaa entuudestaan pienen kytköksen, sillä hän kävi rippikoulunsa viisi vuotta sitten juuri Seinäjoella.

Brechtelin lisäksi Liigacupin testimieheksi SJK nimesi serbialaispuolustaja Zeljko Savicin, joka on ollut SJK:n mukana jo pari viikkoa näyttöjä antamassa.

Sopimuspelaajista SJK on nimennyt Liigacupiin yhteensä 20 pelaajaa, joista mm. pikkuvammojan takia sivussa keskiviikkona on ainakin Jyri Hietaharju, Timo Rauhala ja Luis Fernando. Toni Lehtisen, Richie Dormanin ja Josun täysi pelikunto selviää tämän viikon harjoituksissa.

SJK nimesi serbitoppari Zeljko Savicin (vas.) mukaan Liigacup-miehistöönsä testimiehenä.

SJK lähtee historiansa ensimmäiseen Liigacup otteluun voittoa tavoitellen ja tarkoitus on edetä kilpailussa mahdollisimman pitkälle.

Liigacupin ottelu SJK – FF Jaro, Wallsport Areenassa keskiviikkona 5.2. klo 19.00. Ovet avataan tuntia ennen ottelun alkua.

Liput otteluun 12 euroa. Lapset alle 16 vuotta, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 6 euroa. Sotaveteraanit ja alle 8 vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Myös kauden 2014 SJK Kausikorteilla ja Voittajakerhon korteilla pääsee kaikkiin Liigacupin kotiotteluihin ilmaiseksi.

Ennakkoliput pelin myynnissä Wallsport Areenalla. Myös kausikorttilaiset voivat käydä korttia vastaan vaihtamassa itselleen ilmaisen ennakkolipun.