123 456 7890

SJK jäi ilman Liigacupin voittoa Seinäjoen Wallsport Areenassa, kun vierailija FC Lahti voitti maalittoman tasapelin jälkeen pelatun rangaistuspotkukilpailun. Itse ottelussa SJK oli niskanpäällä ja sai pallon pariin otteeseen maalipuihin asti, mutta ei sisään maaliverkkoihin. Lähimpänä maalia oli entinen FC Lahden pelaaja Ariel Tuco Ngueukam, jonka veto ohitti jo maalivahdin, mutta pomppasi ylärimasta alaspäin ja maaliviivan väärälle puolelle. Samoin Jussi Vasara osui kertaalleen maalipuihin Jarkko Hurmeen hyvästä syötöstä. Lopulta Lahti voitti rp-kisan 3-4 ja juhli Liigacupin mestaruutta Wallsport Areenassa. Ottelua seurasi täysi tupa, eli lähes 500 katsojaa. Ottelun alussa julistettiin Veikkausliigan Rasisminvastainen viikko alkaneeksi yhdessä Suomen Punaisen Ristin kanssa.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – FC Lahti 0-0 (0-0) 3-4 rp.
Rangaistuspotkut:
1-0 Alexei Eremenko
1-1 Rafael
1-2 Jasse Tuominen
2-2 Roope Riski
3-2 Johannes Laaksonen
3-3 Pyry Kärkkäinen
3-4 Hassan Sesay

Lahdella oli erinomainen maalipaikka 12. minuutilla, kun Bonilha pääsi Johannes Laaksosen syöttöön väliin ja laukoi boksin rajalta, mutta Mihkel Aksalu torjui upeasti. SJK oli erittäin lähellä johtomaalia 19. minuutilla, kun Roope Riski keskitti ja Tuco laukoi ylärimaan. Ensimmäisen puoliajan lopulla Johannes Laaksonen väläytti hyvää laukaustaan, tällä kerralla laukaus meni kuitenkin hiukan ohi.

53. minuutilla molemmilla joukkueilla oli maalipaikka. Ensin Lahden Boris Tatar laukoi pienestä kulmasta ja Mihkel Aksalu torjui. Vastahyökkäyksessä Roope Riski pääsi laukomaan, mutta Tomi Maanoja torjui. Reilun tunnin kohdalla SJK:n johtomaali oli jälleen lähellä, mutta Jussi Vasaran yritys osui tolppaan.

Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti, eikä hyvien maalipaikkojen luominen ollut kummalekaan helppoa. Puolittaisia paikkoja syntyi, mutta maaleja ei, joten ottelussa mentiin rangaistuspotkukilpailuun.

Ensimmäisessä parissa Alexei Eremenko ja Rafael onnistuivat. Toisessa parissa Tomi Maanoja nollasi Youness Rahimin yrityksen, mutta Lahden Jasse Tuominen onnistui. Kolmannessa parissa SJK tasoitti, kun Roope Riski onnistui ja Mihkel Aksalu torjui Kalle Multasen yrityksen. Neljännessä parissa Johannes Laaksonen ja Pyry Kärkkäinen onnistuivat. Ratkaisu nähtiin viidennessä parissa, kun Tomi Maanoja torjui Timo Tahvanaisen yrityksen ja Hassan Sesay onnistui viimeisenä laukojana ja varmisti FC Lahdelle sen historian kolmannen Liigacupin voiton. Aiemmat tulivat vuosina 2007 ja 2013.

Aika tyhjää lyö tällaisen jälkeen. Pari tolppaa sisään, niin� Mutta tämä on jalkapalloa. Rankkarit on sitten arpapeliä. Hallittiin ja luotiin tarpeeksi hyviä paikkoja. Pitää laittaa jatkossa sisään. Tämä oli yksi tasapainoisimmista peleistä tällä kaudella, sanoi Jussi Vasara.

Tulos harmittaa, haluttiin voittaa tämä turnaus. Tässä ottelussa vain tulos ratkaisi. Mutta, kun analysoidaan peliä, niin tämä oli tasapainoinen peli meiltä. Meillä oli riittävät paikat voittoon. Ollaan valmiita, kun kausi alkaa. Kauden lopussa ollaan taas parempi joukkue kuin nyt. Katse on nyt ensi viikonlopun pelissä ja sen jälkeen liiga-avauksessa. Mitään ei ole syytä muuttaa, olemme hyvällä tiellä, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Molemmilta tiivistä puolustamista. Tänään pelattiin tuloksesta. Meiltä kurinalainen peli, pysyttiin hyvin suunnitelmassamme. Luotiin riittävästi paikkoja ja olisimme voineet ratkaista jo varsinaisella peliajalla, sanoi FC Lahden Mikko Hauhia.

Pystyttiin eliminoimaan SJK:n vahvuudet. Maltettiin puolustaa silloin, kun piti. Meillä oli hyviä nopeita vastaiskuja ja nyt pystyimme hyökkäämään myös hitaammin ja kontrolloidusti. Meidän nuorelta joukkueelta todella kypsä esitys, kypsin tähän asti. Molemmat joukkueet yrittivät voittaa, ei ollut kovin tylsä peli. Vuodenaikaan nähden hyvätasoinen kamppailu. Loppu oli lottoa, meillä osui ne lottonumerot nyt paremmin, toki maalivahti teki pari hienoa suoritusta. SJK ei ole meille vielä pärjännyt, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

SJK kohtaa vielä ennen 2.4. alkavaa Veikkausliiga kautta harjoitusottelussa Ruotsin pääsarjassa pelaavan Kalmar FF:n. Ottelu pelataan Ruotsissa lauantaina 26.3.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Elhadji Gana Kane, Matej Hradecky, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (90› Youness Rahimi), Alexei Eremenko, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Jarkko Hurme ja Abdoulaye Meite (45› Teemu Penninkangas)

Lehdistötilaisuus videolla:

Videokooste ottelusta: