123 456 7890

Viidennen KOMIA-turnauksen pronssiottelussa nähtiin tiukka ja hyvätasoinen kamppailu Catalonia XI:n ja Viron Mestari FC Levadian välillä.
Lopulta katalaanipelaajan omasta polvesta maaliin mennyt pallo erotti joukkueet toisistaan.
Catalonia XI esitti selvästi parempia otteita tässä ottelussa kuin torstaina ja pelaajista alkoi erottua lupaavia yksilöitä. Varsinkin kärkikolmikko Hector Garcia, Julio Lasaosa ja Carlos Lopez olivat iskussa. Kertaalleen myös Catalonia sai pallon vastustajan verkkoon, mutta tilannetta edelsi paitsio.


Catalonia XI – FC Levadia 0-1 (0-1)
0-1 22 min oma maali

Ottelu alkoi tasaisesti ja heti alusta alkaen näki että Catalonia XI on saanut muutaman treenin lisää vyölleen yhdessä ja pallo liikkuu paremmin mieheltä miehelle. Levadia kuitenkin tulee kovaa päälle.

Ensimmäinen hyvä tilanne nähtiin, kun Pau Segura joutuu kaatamaan noin kahdessa kymmenessä metrissä karkumatkalla olleen Levadian Heiko Tammin. Segura saa myös varoituksen ja Levadia vaparin hyvästä paikasta. Vapaapotku osuu kuitenkin muurin ja peli jatkuu 0-0 tilanteessa.

Levadia ottaa tässä vaiheessa myös pelin hallinnan itselleen, mutta pitkien pallojen nostaminen Catalonian puolustukseen ei tuota tulosta ja topparipari Soriano – Gonzalez hoitaa pallot väljemmille vesille.

22 minuuttia on pelattu, kun Levadia saa sivuvaparin oikealta laidalta. Pallo kaaressa boksiin vasemmalle puolelle ja Ingemar Teever puskee pallon kovaa pilkun kohdille. Kukaan ei ole omista kuitenkaan sitä jatkamassa maaliin ja epäonnekseen puolustamaan juokseva Miguel Luque osuu palloon polvellaan. Pallo siitä suoraan maaliin, eikä maalissa Marc Rey Miquel voi mitään.

Levadian maalin jälkeen alkaa kentällä Hector Garcia, Carlos Lopez ja Jordi Julio Lasaosa -show. Kolmikko järjestelee useamman hyvän tilanteen ja nuoret laiturit Garcia ja Lasaosa haastaa kaikenaikaa Levadian laitapakkeja. Lopez taas voittaa kärjessä targettina hyvin palloja alempana häärivälle kaksikolle.

Puoliaika kuitenkin tulee vastaan ja tauolle mennään Levadian johtaessa.

Toisella puoliajalla juoni jatkuu samanlaisena, ja Levadia ottaa vaihdosta kentälle torstaina SJK:ta vastaan pelanneita kokeneempia miehiä.

Peli tasaantuu ja myös Levadialla on jälleen paikkoja.

Tunnin pelin jälkeen Catalonialla on erittäin hyvä tilanne tasoittaa, kun Hector pelaa Julion laidassa vapaaksi ja tämä keskittää mainiosti ylösnousseelle Miki Martinezille. Martinezin pusku menee kuitenkin hiukan yläriman yli.

Ottelu jatkuu loppuun asti tasaisena mutta aivan viimeiset viisi minuuttia pelataan käytännössä yhtä päätä, kun Levadia puolustaa ja Catalonia hakee tasoitusta vimmatusti.

Lisää maaleja ei kuitenkaan tule, vaikka pallo saadaan verkkoonkin, tuomarin kuitenkin liputtaessa paitsiota.

Näin pronssimitalit Viron Mestareille ja Catalonian pelaajista kiinnostavimat aloittavat neuvottelut näyttöjen antamisen jatkamisesta SJK:lle ja muille suomalaisille seuroille.

Kokoonpanot:

Catalonia XI: Marc Rey Miguel MV (46′ Alberto Montero), Sergio Galera (78′ Marcos San Jose), Alejandro Piacentile, Cesar Soriano, Hector Garcia, Miki Martinez, Carlos Lopez, Miguel Luque, Pau Segura (60′ Angel Lari), Ivan Gonzalez (80′ Alberto Tavira)ja Julio Lasaosa

FC Levadia: Priit Pikker MV, Maksim Podholjuzin, Artjom Artjunin (62′ Aleksei Jahhimovit), Oleksandr Voltkov, Alekandr Kulinit, Omar El Husseiny (46′ Henry Rohtla), Jere Aallikko (69′. Pavel Marin), Pavel Marin, Heiko Tamm (57′ Andreas Raudsepp), Ingemar Teever, Vladislav Ivanov (62′ Artur Rättel).


Kuvat Mari Hietala, luvaton käyttö kielletty.


Ottelukooste