123 456 7890

SJK jatkaa voittojen tiellä, kun RoPS kaatui viimeisessä harjoitusottelussa Tucon maalilla. Olosuhteet olivat todella kuumat, sillä lämpömittari näytti jopa yli +30 astetta. Siten pelissä nähtiin pari pidempää juomataukoa molemmilla puoliajoilla ja kenttä myös kasteltiin molemmissa väleissä uudelleen. Tämä helpotti pelaajien urakkaa kentällä. Ensimmäinen jakso olikin hieman hidastempoinen, ja vaikka SJK piti palloa, ei se saanut kunnon tilanteita aikaan. Toisella puoliskolla hallinta saatiin lähemmäs RoPS:n maalia ja lopulta Ariel Tuco Ngueukam iski ottelun ainokaisen. Veikkausliigan kausi alkaa tasan viikon päästä keskiviikkona, 1.7. klo 18:30 ja silloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla TPS:aa. Huomenna torstaina 25.6. tulee ohjeistusta SJK:n kanaville Veikkausliiga-pelien järjestelyistä, mutta voimme jo nyt vahvistaa, että kausikorteilla pääsee sisään tuleviin otteluihin. Kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa kesäkuun loppuun asti.

SJK – RoPS 1-0 (0-0)
1-0 76 min Tuco

Pelin ensimmäinen puolituntinen, edettiin melko rauhallisesti. SJK pyöritti peliä ja piti palloa, mutta ei saanut palloa kunnolla RoPS:n muodon sisään missään vaiheessa. Kertaalleen Serge Atakayi nousi laidasta ja pääsi koittamaan kaukaa sijoitusta takakulmaan, mutta pallo osui SJK:n ja miehen itsensä harmiksi vain ylähirteen. Se oli jo toinen tolppa Atakayille perättäisissä otteluissa.

Juomatauon jälkeen peli hieman piristyi, mutta edelleen tilanteet olivat melko vähissä. Paras paikka tuli SJK:lle vähän ennen taukoa, kun pallo tuli maalin edessä erikoistilanteen jälkeen olleelle Matias Vainionpäälle, mutta tämä liukastui ja veto ei onnistunut. Taukotilanteena oli pyöreä nolla-nolla tilanne.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt tauolla kuin yhdet vaihdot, mutta SJK tuli selvästi kovemmalla vauhdilla peliin. RoPS joutui syvemmälle omalle alueelle ja SJK pääsi luomaan vaaraa kuudentoista alueen rajoille. Edelleenkään ei kovin hyviä maalipaikkoja kuitenkaan tullut.

Lopulta kuparisen rikkoi SJK-hyökkääjä Tuco, joka oli sijoittunut hyvin boksin kulmalle, kun Serge Atakayi prässäsi palloa kulmalipulla RoPS:n puolustajalta. RoPS-pelaaja joutui antamaan vaarallisen syötön oman maalin eteen ja siellä valmiina ollut Tuco nappasi pallon ja laittoi sen varmasti etualakulmaan. Maali oli Tucolle jo kolmas, kolmessa OmaSp Stadionilla kesällä pelatussa harjoitusottelussa.

Pelin lopussa RoPS sai vielä pientä painetta SJK:n päätyyn, mutta ei mitään todellisia maalipaikkoja. Siten SJK otti voiton viimeisessä harjoitusottelussa ennen Veikkausliigan alkua.

Kyllä tässä on hyvä fiilis. Aina se jotain kertoo, että kun voitetaan, niin ollaan parempi joukkue silloin. RoPS:lla oli ehkä lopussa muutama semmoinen sauma, mistä olisivat voineet tasoittaa, mutta ei niillä muuten ollut oikein paikkoja, sanoi SJK:n keskikentällä uurastanut Matej Hradecky pelin jälkeen.

Toisella puoliajalla saimme paremmin meidän porukan kasaan ja enemmän murtavia syöttöjä, niin ne joutui laskemaan alaspäin. Eli me päästiin pelaamaan vähän korkeammalla niiden muodon ulkopuolella. Se on nimenomaan tärkeää, että saamme pallohallinnan ylemmäs ja enemmän murtavia syöttöjä linjan taakse. Siloin vastustaja joutuu juoksemaan koko ajan, Hradecky jatkoi lopuksi.

Kahdessa viime ottelussa SJK:n puolustuksessa on pelannut täydet minuutit oma kasvatti Matias Vainionpää. Vainionpää on Seinäjoella syntynyt ja edustanut koko uransa SJK:ta ja SJK-junioreita. Veikkausliiga kokemusta ei vielä ole, mutta näillä otteilla debyytti voidaan nähdä jo lähitulevaisuudessa.

On aivan mahtavaa päästä pelaamaan edustusjoukkueen mukaan ja kun on vielä mennyt molemmat ottelut tosi hyvin joukkueella. Yritän ottaa kaikilta pelaajilta mallia, mutta ehkä eniten Tero Mäntylältä, joka on vähän saman paikan pelaaja kuin itse olen. Mutta meillä on kyllä joukkue täynnä hyviä pelaajia, sanoi vasta 18-vuotias Vainionpää pelin jälkeen.

Oli hyvä, että meillä oli tänään noi juomatauot ja kenttä kasteltiin niissä samalla. Kenttä pysyi hyvänä ja auttoi jaksamaan kuumuudessa, jatkoi Vainionpää vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV (45’ Walter Viitala MV), Matias Vainionpää, Tero Mäntylä, Matej Hradecky (86’ Mehmet Hetemaj), Ville Tikkanen, Robin Sid (79’ Niko Markkula), Anel Rashkaj, Daniel Håkans, Keaton Isaksson (65’ Billy Ions), Serge Atakayi ja Tuco (79’ Joonas Lepistö)