123 456 7890

SJK jäi ilman maaleja Espanjan leirillään, kun se hävisi espanjalaiselle RB Linenselle. SJK peluutti ottelussa ensimmäisessä ottelussa huilanneita pelimiehiä ja teki runsaasti vaihtoja myös toisella puoliajalla. Ensimmäistä puoliaikaa SJK hallitsi, mutta ei saanut maalia aikaiseksi. Ensimmäinen puolisko oli muutenkin selvästi laadukkaampi. Toisella puoliskolla molemmat joukkueet tekivät paljon vaihtoja ja peli meni sekavaksi. Ainoan maalin onnistui tekemään Linense ja siten voitto jäi Andalusiaan. SJK palaa torstaina Suomeen ja aloittaa valmistautumisen lauantaina pelattavaa Liigacupin finaalia varten.

SJK – RB Linense 0-1 (0-0)
0-1 57 min Guerra

SJK aloitti ottelun vahvasti ja kärjessä pelannut Youness Rahimi oli vaarallinen yhdessä Alexei Eremenkon kanssa. Parhaan paikan sai kuitenkin Matej Hradecky, joka tuli hyvin Johannes Laaksosen syötöstä läpi. Maalivahti kuitenkin ehti peittämään vedon.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin SJK:n paras paikka, kun testipelaaja Aria syötti päätyviivalta takaviistoon Eremenkolle, jonka veto hyvästä paikasta meni kuitenkin ohi.

Peli aaltoili hyvää vauhtia päädystä päätyyn ja peli oli melko hyvätasoinen läpi ensimmäisen puoliskon. Kunnollisia maalipaikkoja ei kuitenkaan nähty ja siten tauolle mentiin maalittomassa tuloksessa.

Toisella puoliajalla pakat sekoittuivat molemmilla joukkueilla ja peli ei ollut enää niin hyvätasoista kuin ensimmäisellä jaksolla. Linense sai pelin hallinnan ja se onnistuikin iskemään ottelun ainokaisen, kun takana oli 57 minuuttia. Laitapuolustaja Guerra pääsi nousemaan kulmalipulta sisään rangaistusalueelle ja ampui lujaa alakulmaan, ohi maalissa muuten vähälle työlle jääneen Jere Koposen.

Lisämaaleja ei nähty, vaikka vaihdosta sisään tulleilla Toni Lehtisellä ja Elias Ahteella olikin pari tilannetta. SJK jäi ilman maaleja Espanjan leirillään.

Leiri takana, kaksi ottelua ja kaksi tappiota. Tuloksellisesti en ole missään tapauksessa tyytyväinen. Emme ole pystyneet kansainvälisiä otteluita vielä tänä vuonna voittamaan. Se on yksi asia mikä meidän täytyy pystyä korjaamaan. Muuten leiri on ollut erinomainen. Pelaajat ovat päässeet olemaan yhdessä ja tekemään paljon töitä. Olemme päässeet harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa ja käyty paljon asioita läpi. Ja peleissä oli paljon hyviäkin asioita. Homma on taas mennyt eteenpäin. Mutta nämä kansainväliset ottelut ovat pienestä kiinni ja paikoista täytyy onnistua, kommentoi päävalmentaja Simo Valakari ottelun antia.

Nyt lähdemme kotiin ja hieno Liigacupin finaali odottaa lauantaina. Päästään pelaamaan ensimmäisestä palkinnosta kaudelle. Olemme aikataulussa. Terveystilanne alkaa olemaan hyvä ja pystyimme nytkin käyttämään lähes kaikkia pelaajia. Se on hyvä asia ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Se vie meidän päivittäistä tekemistä eteenpäin, lopettaa Valakari Espanjasta.

SJK pelaa seuraavan ottelun jo ensi lauantaina, kun se kohtaa Wallsport Areenalla pelattavassa Liigacupin finaalissa FC Lahden. Ottelu alkaa klo 16.00 ja ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmastersin nettisivuilla.

SJK: Jere Koponen MV, Matej Hradecky (58› Ariel Tuco Ngueukam), Youness Rahimi (60› Elias Ahde), Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen (58› Tarmo Kink), Teemu Penninkangas, Aria Hasegawa (45› Jussi Vasara), Henri Aalto (58› Arttu Aromaa), Jesse Sarajärvi (72› Didier Lebri), Abdoulaye Meite (45› Jarkko Hurme) ja Alexei Eremenko (45› Toni Lehtinen).

Videokooste:

SJK TV:n haastattelut: