123 456 7890

Sarjanousija PS Kemi tulee kylään lauantaina Liigacupissa. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 14.15.

PS Kemi nousi viime kauden päätteeksi kaikkien yllätykseksi Veikkausliigaan, mutta joukkueen taustalla on tehty jo pitkään hyvää työtä. Seuraan on hankittu laadukkaita vahvistuksia ja ainakin seinäjokelaisittain mielenkiintoa nostaa joukkueen puolustaja Kalle Taimi, joka on edustanut SJK:ta juniorista alkaen ja oli mukana nostamassa joukkuetta Kakkosesta Ykköseen kaudella 2011 ja Ykkösestä Veikkausliigaan kaudella 2013.

Uusi tuttavuus vastaan. Paljon kuullut hyvää heidän toiminnasta. Mitä olen nähnyt heidän pelejään, niin vaikuttaa tosi yhtenäiseltä joukkueelta joka nauttii pelaamisesta, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

PS Kemi on myös nauttinut Liigacupista tähän asti, sillä joukkue on voittanut molemmat pelaamansa ottelut. Siten kyseessä on myös lohkon kärkikamppailu, kun PS Kemi johtaa lohkoa kuudella pisteellä ja SJK on kolmantena neljällä pisteellä. Väliin mahtuu vielä yhden pelin enemmän pelannut RoPS, jolla on kasassa viisi pistettä.

Ottelu on SJK:n toinen kotiottelu Liigacupissa. Edellinen ottelu viime keskiviikkona keräsi lehterit täyteen ja vastaavaa ryntäystä odotetaan myös lauantaille. SJK kohtaa tämän jälkeen varmuudella kotonaan ennen sarjakauden alkua ainoastaan Tampereen Ilveksen ensi tiistaina Liigacupissa. Mahdolliset muut kotiottelut Wallsportissa, riippuvat Suomen cupin arvontojen tuloksista. Eli kannattaa tulla paikalle.

Wallsportilla lipunmyynti ja portit aukeavat lauantaina klo 13.00. Uusilla, kauden 2016 kausikorteillla peliin on ilmainen sisäänpääsy.

Liput ilman kausikorttia:
– Pääsylippu ennakkoon 8� / hlö ja ovelta 9�.
– Opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät, eläkeläiset sekä 6-16 vuotiaat lapset; pääsylippu ennakkoon 3� / hlö ja ovelta 4�.
– Lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit veloituksetta.

Ennakkolipunmyynti otteluun SJK:n verkkokaupassa, SJK-Shopissa.

Wallsport Areenan alakerran kahvio palvelee asiakkaita normaalisti, lisäksi alakerran golf-simulaattorin tiloihin avataan pub, joka palvelee janoisia katsojia.

Tervetuloa Wallsportiin katsomaan Liigacupia!

Wallsport oli viime keskiviikkona ääriään myöden täynnä.

Sarjanousija PS Kemi

Viime kaudella Ykköseen noussut PS Kemi teki todellisen jymy-yllätyksen nousemalla samantien Veikkausliigaan, vaikka joukkueen valmentajakin vaihtoi maisemaa ennen kauden alkua.

Joukkue pelasi kuitenkin iloista, hyökkäysvoittoista futista ja kaatoi joukkueen toisensa jälkeen. Lopulta nousu tapahtui yllätyksenä seuralle itselleenkin ja nyt seurajohto tekee kovasti hommia saadakseen Kemin olosuhteet liigatasolle.

Viime kaudella pestin vastaan ottaneen Jari Å;hmanin ja uutena mukaan liittyneen Jari Pyykölän valmentama PS Kemi vahvistui juuri viime viikolla, kun englantilainen keskikenttäpelaaja Ryan Gilligan ostettiin joukkueeseen Ruotsin Umeå; FC:stä. Giligan on nimekäs vahvistus, jolla on noin 200 ottelua Englannin League One ja Two -sarjoissa. Lisäksi hän on pelannut kymmeniä otteluja Ruotsin toiseksi ja kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Gilligan ei ole joukkueen ainoa englantilainen, sillä kärjessä pelaa huikeilla tehoilla hyökkääjä Billy Ions, joka on osunut kolmella pelaamallaan kaudella kemiläisille lähes neljäkymmentä kertaa. Hänen hyökkääjäparinaan on normaalisti toinen tehomies, Christian Eissele, mutta hän loukkaantui joukkueen edellisessä Liigacupin ottelussa ja on useita viikkoja sivussa.

Kemin riveistä puuttuu myös laitapelaaja Cornelius Stewart, joka on toipumassa pelikuntoon aiemmasta loukkaantumisesta.

Joukkueen hyökkäyspäästä löytyy SJK:ssa aikoinaan näytillä käynyt serbialaishyökkääja Sasa Jovovic ja puolustuksesta SJK-kasvatti Kalle Taimi.

Kalle Taimi oli mukana, kun SJK nousi Veikkausliigaan

Pelaajia tervehtynyt flunssasta

SJK saa mukaansa lauantaina edellisestä ottelusta flunssan takia sivussa olleet Johannes Laaksosen, Teemu Penninkankaan ja Youness Rahimin.

Sen sijaan sivussa on edelleen Emil Lidman, Toni Lehtinen ja loukkaantuneena olevat Aleksis Lehtonen sekä treeneissä jo mukana hölkkäävä Richie Dorman.

Uutena poissaolijoiden listaan joudutaan lisäämään puolustaja Henri Aalto, joka loukkantui VPS:aa vastaan pelatussa ottelussa keskiviikkona. Loukkaantuminen ei ole tällä tietoa vakava, mutta ainakin se pitää hänet sivussa viikonlopun ajan.

Joukkueen mukana harjoittelee edelleen testipelaajina keskikenttäpelaaja Matej Hradecky, hyökkääjä Gora Ndiaye ja keskiviikkona mukana ollut puolustaja El-Hadji Gana Kane. Kaksi heistä nähdään varmuudella mukana myös lauantaina. Liigacupin säännöt sallivat kaksi sopimuksetonta testipelaajaa kokoonpanoon.

SJK voitti edellisen ottelunsa keskiviikkona ja maalintekijöinä 2-1-voitossa kunnostautuivat Ariel Tuco Ngueukam ja Roope Riski. Riskin voitto-osumaan komean syötön tarjoili vaihdosta sisään tullut Alexei Eremenko. SJK:n aiempi Liigacupin ottelu vieraissa Kuopion Palloseuraa vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin. Voitolla lauantaina SJK ottaisi lohkon kärkipaikan haltuunsa. Uudistuneessa Liigacupissa pelataan kahdessa lohkossa ja yksinkertaisen sarjan jälkeen lohkojen voittajat pelaavat finaalin. SJK on voittanut Liligacupin tulokaskaudellaan 2014.

Riski iski keskiviikkona voitto-osuman VPS:n maaliin.