123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 26.5. klo 15:00 OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Ottelu on ensimmäinen uuden päävalmentaja Alexei Eremenkon alaisuudessa ja samalla se on Kotijoukkue-päivän ottelu.

Kotijoukkue-päivä on tapahtuma, jossa Seinäjoen suuret palloiluseurat, SJK, JymyJussit ja SMJ, yhdessä kiinteistövälitysyritys Kotijoukkueen kanssa, nostavat esiin junioripalloilijat. SJK ja JymyJussit pelaavat molemmat kotiottelunsa lauantaina ja juniorit ovat niissä paikalla. Molempiin otteluihin seurojen juniorit myös myyvät yhteislippuja, joilla pääsee molempiin otteluihin. Tuotot käytetään lyhentämättömänä junioreiden toimintaan. Päivään liittyy pelien lisäksi myös muuta tapahtumaa ja voit lukea järjestelyistä aiemmasta uutisesta, tästä linkistä tai tämän otteluennakon alaosasta.

SJK:n leirissä suurin huomio kiinnittyy ottelussa vaihtopenkillä olevaan uuteen mieheen, Alexei Eremenkoon. Hän on valmistanut joukkuetta otteluun tiistaista alkaen apuvalmentajansa Umar Marhievin kanssa, ja pohtinut lähestymistapaa tulevaan otteluun.

Se on tietenkin meille todella tärkeä ottelu monella tapaa. Se on kotiottelu ja meidän pitää saada joukkue takaisin raiteilleen, alkaa keräämään pisteitä, ja saada joukkueen itseluottamus takaisin, sanoo SJK:n uusi päävalmentaja Alexei Eremenko.

Eremenko kertoi lehdistötilaisuudessa torstaina iltapäivällä, että varmasti kaikki tietävät, että hän haluaa joukkueensa pelaavan kaunista jalkapalloa, mutta se ei ole kuitenkaan tärkein asia. Ei varsinkaan nyt. Tärkeämpää on alkaa voittamaan ja saada pisteitä. Jos voitto tulee kauniilla pelillä, se on vain bonus siihen päälle.

Odotan meiltä aktiivista jalkapalloa, tahtoa mennä kohti maalia ja tahtoa voittaa. Ei saa unohtaa myöskään puolustusta. En halua kuitenkaan nähdä mitään päätöntä hyökkäämistä, vaan sen pitää olla systemaattista. Me haluamme saada pelistä kolme pistettä. Meillä ei ole ollut vielä paljoa aikaa hioa taktisia kuvioita, mutta se mitä olen jo huomannut pelaajista, on se, että he ovat älykkäitä. He haluavat pelata hyvää jalkapalloa ja he ymmärtävät nopeasti, miten me haluamme heidän toimivan, ja mitä ideoita me heille tuomme. Olen siinä mielessä varsin positiivinen otteluun lähtiessä, kertoo Eremenko.

Tietenkin loukkaantumistilanne joukkueessa on vaikea, mutta me emme voi miettiä sitä, vaan keskittyä vain niihin asioihin, mille me voimme tehdä jotain. Me keskitymme näihin pelaajiin, jotka meillä on nyt käytettävissämme. Kokoonpanon valitsemisen tulen jättämään kuitenkin aika viime hetkille, että saan varmasti parhaan ryhmän mukaan. Kaikesta huolimatta, olen erittäin positiivisin mielin ja melko varma siitä, että voimme voittaa lauantaina, päättää Eremenko.

Eremenko on pelaajien keskuudessa varsin arvostettu, jo hänen oman mittavan peliuransa vuoksi. Moni arvostaa myös miehen aiempaa työtä Pietarsaaren Jaron peräsimessä, vaikka seuran resurssit olivat siellä melko pienet. Myös laaja kokemus kansainvälisestä jalkapallosta herättää kunnioitusta.

Mielestäni tämän parempaa valmentajaa kuin Eremenko, on todella haastava löytää. Ainakaan Suomesta. Se mitä hän on osoittanut ja saanut aikaan Jarossa todella pienellä budjetilla, ja kasvattanut kolme todella huippupelaajaa, kommentoi Mehmet Hetemaj arvostavasti.

Nyt on aika meidän pelaajien herätä, ja toimia ja elää kuten ammattilaiset, Hetemaj herättelee.

Tässä vaiheessa me tarvitaan pisteitä. Lauantain pelistä tulee meille vaikea, sillä he pelaavat omalla systeemillään ja meiltä on tässä vaiheessa turha odottaa vielä mitään hienouksia. Meidän pitää vain raapia pisteitä. Se on helpommin sanottu kuin tehty. Jokaisen meidän täytyy ottaa oma vastuu ja tehdä työnsä kuin ammattilainen, jatkaa Hetemaj.

Peliin on tulossa paljon junioreita ja heille SJK:n kapteenistoon kuuluvalla Hetemaj’lla on vielä viesti.

Kyllä sitä toivoisi, että junioreita olisi aina paikalla, oli tapahtuma mikä tahansa. Aika hassu sattuma, mutta itse ainakin nuorena kävin juuri Eremenkoa katsomassa. Olin siellä ihan lämmittelyistä lähtien ja hän on oli minun idolini. Joten toivoisin, että junioreita olisi täälläkin aina entistä enemmän katsomassa. Ja nyt kun heitä tulee, niin toivon että saadaan hyvä tapahtuma ja he tulevat jatkossakin, toivoo Hetemaj lopuksi.

Yhteislippuja sekä SJK:n että JymyJussien otteluun voi tiedustella joko SJK-junioreiden, SMJ:n tai JymyJussien junioreilta. Hintaa lipuilla on kymmenen euroa. Näitä lippuja on myynnissä myös lauantaina Lakeuden puiston tapahtumassa ennen ottelua. Liput normaalisti myös SJK:n verkkokaupasta ja SJK shopista. Lippuja on myynnissä myös SJK:n myyntipisteellä perjantaina 25.5. klo 18-19 Wilson Barin terassilla.

SJK – IFK Mariehamn lauantaina 26.5. klo 15:00. Tervetuloa!

Lauantain vastustaja IFK Mariehamn

Jos ei ole SJK:n alkukausi sujunut toivotunlaisesti, niin lauantain vastustaja IFK Mariehamn on SJK:n kanssa hieman samassa tilanteessa ja tämän hetken sijoitus on keskikastin alapuolella. Menestys ei jatkunut kauden 2015 cupin voiton ja 2016 Suomen mestaruuden jälkeen yhtä lennokkaana. Peter Lundbergin valmentama IFK sijoittui viidenneksi, mikä on varsin tuttua saarelaisille. IFK Mariehamn on pelannut Veikkausliigassa 13 kautta, joista yhdeksän on päättynyt sijoille 4-7. IFK oli lähellä päästä europeleihin myös tälle kaudelle. Santeri Hostikan maali HIFK:ta vastaan aivan lopussa vei Lahden europeleihin, ja tiputti IFK:n viidenneksi.

IFK oli viime kaudella kotikentällään odotetun vahva, ja vain mestaruuden vienyt HJK keräsi enemmän pisteitä kotikentällään. Vieraspelaaminen sen sijaan oli erittäin takkuista. Joukkue voitti kauden aikana vain kolme liigaottelua vieraskentällä, ja niistä kaksi tuli lokakuussa. Mestaruuskaudellaan saarelaiset olivat vasta neljänneksi paras kotijoukkue, mutta vastapainoksi koko sarjan paras vierasjoukkue. Tällä kaudella IFK Mariehamn ei ole voittanut neljästä pelaamastaan vierasottelusta kuin yhden.

IFK Mariehamn ehti pelata jo tällä viikolla kotonaan tiistaina, kun se kohtasi FC Lahden. SJK oli silloin huilivuorossa ja tiedotteli valmentajan vaihdoksista. Kotijoukkue joutui taipumaan FC Lahdelle 1-2-luvuin. IFK:n ainokaisen teki Aleksei Kangaskolkka rangaistuspotkusta. Kokenut Aleksei Kangaskolkka voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden viime kaudella, ja taistelee siitä tälläkin kaudella, vaikka nyt maaleja on kasassa vasta kolme. Kangaskolkka on pelannut urallaan kaksi 16 maalin kautta, vaikka on kärsinyt myös loukkaantumisista ja on käynyt ulkomaillakin.

Ahvenanmaa on aina ollut turvallinen vaihtoehto ruotsalaispelaajille, mikä on näkynyt myös tämän talven hankinnoissa. Ruotsalaiset Pontus Åsbrink, Nicklas Maripuu ja Simon Silverholt tulivat hakemaan uralleen nostetta. Aiemmista ruotsalaisista tai Ruotsissa vaikuttaneista pelaajista lähtivät Bobbie Friberg da Cruz, Robbin Sellin, Andreas Vaikla ja Brian Span. Joukkueessa oli jo ennestään ruotsalaisia, joista Phillip Sparrdal Mantilla ja Gabriel Petrovic ovat pelanneet Ahvenanmaalla jo useamman kauden.

Kysymysmerkki on joukkueen maalivahtipeli. Nuorten maajoukkuerinkiin kuuluva 20-vuotias Marc Nordqvist pelasi hyvin viime kaudella muutamissa peleissä, mutta onko nuorukainen vielä valmis täysipäiväiseksi ykkösmaalivahdiksi. Kakkosmaalivahti Anton Lepolalla on kokemusta vain Kakkosesta. Edessä on kuitenkin turvallinen topparipari Kristian Kojola – Ivan Tatomirovic, mikä helpottaa paljon.

Viime kaudella SJK ja IFK kohtasivat kolme kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi 1-1, toinen 0-0 ja viimeisen IFK vei 2-1-numeroin. Kaudella 2016 IFK Mariehamn voitti kahdesti 1-0 ja kertaalleen SJK vei täydet pisteet samoilla luvuilla.

Loukkaantumiskierre ei helpota

Vaikka SJK saisikin miehiä takaisin loukkaantuneiden kirjoilta, tuntuu, että sinne lisätään aina uudet miehet tilalle. Viime ottelussa kentältä jouduttiin kantamaan paareilla ulos puolustaja Marc Vales ja alustavan arvion mukaan toipuminen pelikuntoon vie pari kuukautta. Myös Jordan Mustoe joutui tulemaan edellisessä ottelussa ennen aikojaan pois ja hänkin on sivussa muutaman viikon.

Pitkään takaisin odotettu Billy Ions on jo mukana harjoituksissa, mutta ei ole vieläkään pelikunnossa. Pari edellistä ottelua missannut Aristote Mboma sen sijaan saattaa olla mukana jo lauantaina.

Alexei Eremenko onkin siirtänyt katseet rohkeasti SJK:n akatemian joukkueiden suuntaan ja nostanut mukaan ainakin kuusi pelaajaa harjoitusrinkiin ja moni heistä saatetaan nähdä jossain vaiheessa lauantaina myös kentällä. Kenties näemme jopa debytantteja ottelussa? Eremenko kommentoikin pelaajatilannetta aiemmassa lehdistötilaisuudessa siten, että nyt nuorille pelaajille tulee näytönpaikkoja ja moni pääsee ensimmäistä kertaa kokeilemaan, miltä tuntuu vauhti meidän maamme pääsarjassa.

Ainakin pahin flunssakierre on jo taltutettu ja esimerksi juuri Suomen U19-maajoukkueen leirille yhdessä Maximo Tolosen kanssa valittu Ville Tikkanen on jälleen käytettävissä.

Lauantaina lipunmyynti ja järjestelyt

Ensimmäistä kertaa ensi lauantaina 26.5. vietettävä Kotijoukkue-päivä alkaa isolla yhteistapahtumalla Lakeuden puistossa klo 11:00. Siellä on paljon mukavaa tapahtumaa, seurojen maskotteja, jalkapallokaukalo pihapeleihin ja nopeustutka. Myös päivän pelien kokoonpanoihin kuulumattomia pelaajia on mukana tapahtumassa. Puistossa myydään ennakkolippuja otteluihin junioreiden toimesta. Seipark ja järjestävät seurat tarjoavat Kotijoukkue-päivän yhteydesssä ilmaisen pysäköinnin koko päiväksi (la 26.5.) Torikadun kadunvarsipysäköintipaikoilla ja P-Torikeskuksessa. Kadunvarressa pysäköinti on ilmaista siis ainoastaan Torikadulla, ilmaiset alueet tunnistaa pysäköinnin lippuautomaattien Kotijoukkue-päivän merkinnöistä.

Lakeuden puistosta marssitaan yhdessä suurena kulkueena klo 14:00 poliisisaattueessa OmaSp Stadionille, jossa potkaistaan klo 15:00 käyntiin Veikkausliiga-ottelu SJK – IFK Mariehamn. SJK-kannattajat osallistuvat mukaan marssiin ja liittyvät kulkueen keulille Seinäjoki Areenan kohdalta. Marssiin voi osallistua vaikka koko kaupunki, se on jopa toivottavaa. Ottelun jälkeen suunnataan Kotijoukkue-areenalle, jossa alkaa klo 18:00 Superpesis-ottelu JymyJussit – Alajärvi.

OmaSp Stadionilla jatketaan iltaa vielä Superpesis-ottelun jälkeen suuressa iltatapahtumassa ja Mestareiden Liigan finaalia katsomalla yhdessä. Tunnelmaa pitää yllä finaalin lisäksi DJ Amanda Harkimo. Iltatilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta siihen on ikäraja K18.

SJK – IFK Mariehamn -ottelutapahtumassa ovet aukeavat tuttuun tapaan kaksi tuntia ennen peliä, klo 13:00 ja tunnelmaa Carlsberg Sports Barissa nostaa DJ Amanda Harkimo ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussit kulkevat normaalisti aikataulujen mukaan, samoin ilmainen ja valvottu lapsiparkki palvelee pääkatsomon alla. Lisäksi yhteistyökumppani Valakian VR Shootout Challenge -peli on testattavissa pääportin viereissä katteen alla. Pelissä pääset torjumaan virtuaalisesti SJK:n pelaajien ampumia rangaistuslaukauksia.

SJK – IFK Mariehamn -ottelussa vain kausikorttipaikat ja VIP-tuolit ovat etukäteen varattuja. Kausikorttipaikat on merkitty selkeästi tarroilla. Muuten junioreiden myymät liput käyvät suoraan kaikkiin katsomoihin ja niillä ei ole merkittyä paikkaa. Junioreilta ostettu lippu käy sellaisenaan suoraan portilla.

Muut ennakkoliput ja porttiliput myynnissä normaalisti. Ennakkoliput SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Lisäksi katsomolohko 107, riviltä 6 riville 11, paikat L1 – L6, on anniskelualuetta. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä.

Carlsberg Sports Barista voi varata itselleen pöydän tarjoiluineen ja isäntineen, joka pitää huolta ryhmästänne. Palvelut räätälöidään tarpeesi mukaan. Näissä voi ottaa yhteyttä SJK:n myyntiin puhelimitse: 040 – 721 5585 tai sähköpostitse: myynti@sjk.fi

OmaSp Stadionin vip-ravintoloissa, pelaajien ruokailuissa ja muissa pisteissä, jää monesti erittäin maukasta ruokaa, joka on vaarassa joutua pois heitettäväksi tapahtuman jälkeen. Ilmaisella ResQ Club -sovelluksella, voit varata itsellesi valmiit annokset erittäin edullisesti ja hakea seuraavana päivänä valmiit ruuat kotiin. Jatkossa kaikissa OmaSp Stadionin ottelu- ja muissa tapahtumissa hyödynnetään ResQ Club -sovellusta. Lataa ilmainen sovellus mobiiliisi Google Play tai AppStore -sovelluskaupoista.

Kaikkein näppärimmin paikalle pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Huomioithan että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä. Tässä ottelussa on käytössä katsomoanniskelualueet, jotka ovat vielä uutta asiaa myös meille, joten toivomme katsojien huomioivan tämän. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Paikalle mahdollisesti tulevien vieraskannattajien paikat löytyy Itäpäädystä skriinin puoleiselta laidalta. Jos heitä on ennakkoilmoituksella tulossa riittävästi, avataan sinne heille myös omat palvelut ja mahdollisesti oma lippulinkki jaettavaksi omiin kanaviin.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista, varsinkin Wallsportin edustalla, missä on tällä hetkellä osa alueesta varattuna jäähallin rakennustöille. Parkkialueita löytyy kuitenkin Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!