123 456 7890

SJK matkustaa Turkuun ja kohtaa Veritas Stadionilla lauantaina 13.4. FC Interin klo 15.00 alkavassa ottelussa. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelussa ja Vierasmatsi Live on tällä kertaa poikkeuksellisesti Helmi Bar & Pizzan tiloissa Seinäjoen keskustassa. Alaikäisetkin ovat tervetulleita. Peliin lähtee myös SJK Kannattajien ja Kloppien kaikille täysi-ikäisille avoin bussireissu, josta voit lukea lisää heidän omilta kanaviltaan, tästä linkistä.

Veikkausliiga alkoi SJK:n osalta voitollisesti kotiottelulla HIFK:ta vastaan viime lauantaina. Nyt pelit jatkuvat ja vastaan tulee kärkikamppailuihin povattu FC Inter, joka on täysin uudessa valmennuksessa. Inter on ehtinyt pelata Veikkausliigaa jo kaksi ottelua, kun se ensin hävisi avauspelin HJK:lle ja sitten voitti VPS:n. Molemmat ottelunsa Inter on pelannut vieraissa ja nyt se pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä eteen.

Turussa Veritas Stadionin nurmi on melko keväisessä kunnossa ja osaltaan taatusti vaikuttaa tulevaan otteluun.

Nurmikon kunto on ainakin sama molemmille joukkueille. Interkin on pelannut kaksi edellistä otteluaan tekonurmella ja he ovat myös treenanneet tekonurmella ennen ottelua. Joten se on sama tilanne molemmille, arvioi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko olosuhteiden vaikutusta peliin.

Meillä on takanamme hyvä peli, josta saimme erityisesti hyvän tuloksen. Olemme saaneet hyvän harjoitusviikon sen perään. Olemme valmistautuneet hyvin ja analysoineet menneen ottelun. Pikkukolhuista toipuvia pelaajia saadaan takaisin ja jotkut aiemmin loukkaantuneena olleet pelaajat ovat taas entistä paremmassa kunnossa. Uudet pelaajat ovat myös päässeet paremmin meidän kuvioihimme mukaan. Siksi me menemme Turkuun positiivisissa tunnelmissa, Eremenko jatkaa.

Olemme valmiita taisteluun ja uskonkin, että siitä tulee semmoinen. Pelaamme siten kuin kenttä siellä sallii, ja olen varma, että pelaajamme tekevät kaikkensa saadakseen täydet pisteet sieltä, päättää Eremenko.

Päävalmentajan ajatukset jaetaan myös pelaajistossa.

Voiton jälkeen on todella hyvä fiilis ja luottavaisin fiiliksin lähdetään myös Turkuun hakemaan kolmea pistettä. Joukkueen sisällä on hyvä meininki, sanoo SJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi.

Toki siitä tulee varmasti tiukka vääntö. Enkä ole vielä ihan varma, millainen kenttä meitä siellä odottaa. Tuskin se tässä vaiheessa vuotta ainakaan hirveän hyvässä kunnossa on. Eli tulee aivan varmasti taistelupeli ja pitää valmistautua siihen. Eli kentästä vähän riippuu, pystytäänkö pelaamaan fudista vai pitääkö tapella, vääntää ja kääntää, Yaghoubi arvelee.

Heidän FIlip Valencic on tosi hyvä pelaaja ja todella vaarallinen. Viime pelissä Vaasaa vastaankin hän teki kaksi maalia. Joten totta kai meidän pitää huomioida hänet, eikä saa päästää vetämään ja tekemään hyviä pystyjouksujaan. Eli pitää olla varovainen hänen kanssaan, muistuttaa Yaghoubi vielä lopuksi vanhasta pelikaveristaan.

Lauantaina 13.4. klo 15.00 FC Inter – SJK Veritas Stadionilla. Paikalle matkaavat SJK-kannattajat sijoittuvat kaikki Olympiakatsomon O-lohkoon, joka on pääkatsomoa vastapäätä, oikeassa laidassa. Siellä on heille omat palvelut. Kaikki omillakin kyydeillä paikalle tulevat toivottavasti löytävät mukaan kannustamaan omia yhdessä. Ennakkoliput 10€ hintaan SJK-kannattajien osioon vain tästä linkistä. Lisätietoja ottelun muista järjestelyistä FC Interin katsojainfossa.

OmaSp Stadionilla pelataan samaan aikaan KPV – RoPS -ottelu ja siksi Veikkausliiga Live on siirretty Helmi Bar & Pizzan tiloihin Seinäjoen keskustaan. Tervetuloa sinne mukaan, jos et lähde paikan päälle otteluun.

Ottelu on myös Veikkauksen kohteena ja kaikki vetokohteet löytyy tästä linkistä.

FC Inter Jose Riveiron valmennuksessa

Vielä kaudella 2018 HJK:n kakkosvalmentajana toiminut espanjalainen Jose Riveiro siirtyi viime kauden päätteeksi FC Interin pääkäskyttäjäksi. Riveiro on ollut Suomessa kakkosvalmentajana Shefki Kuqin apuna, ensin Hongassa, sitten PK-35 Vantaan riveissä ja lopulta HJK:ssa Mika Lehkosuon kaverina. Päävalmentajana hän on vielä nuori, vasta 43-vuotias, mutta jo melko paljon kokemusta kartuttanut.

Talvella hänen valmentamansa FC Inter eteni Suomen Cupin karsintalohkosta jatkoon voittamalla niukasti IFK Mariehamnin ja HJK:n sekä 3–1-tuloksella HIFK:n. Inter kuitenkin hävisi lohkossa FC Lahdelle ja FC Hongalle. Jatkopeleissä se voitti ensin 2–0-tuloksella vajaamiehisenä pelanneen JS Herculeksen ja hävisi puolivälierän VPS:lle. Veikkausliigassa se aloitti ensin tappiolla HJK:n vieraana ja sitten otti voiton viime maanantaina VPS:stä 2–1-luvuin. Molemmat Interin maalit teki Filip Valencic.

Kaudella 2017 vuoden veikkausliigapelaajaksi valittu FIlip Valencic lähti kesken viime kauden HJK:sta ovet paukkuen Norjaan, jossa peliaikaa ei kuitenkaan Stabaekissa tullut halutusti ja nyt Valencic palasi Veikkausliigaan lainasopimuksella. Slovenialainen Valencic on vahva ja taitava hyökkäävä keskikenttäpelaaja, joka on nyt Interissä ottanut entistä selvemmin hyökkääjän roolin. Inter on 27-vuotiaan Valencicin viimeisen kymmenen vuoden aikana jo kahdeksas seura. Hän on pelannut kotimaansa lisäksi Suomessa HJK:ssa ja PS Kemissä, Englannin Notts Countyssa ja Italian Monzassa. Veikkausliigassa hän on pelannut yhteensä 65 ottelua ja tehnyt niissä 23 maalia sekä antanut 15 maaliin johtanutta syöttöä. SJK saa olla hänen kanssa taatusti tarkkana lauantaina.

Inter vahvisti myös puolustustaan tälle kaudelle, kun mukaan liittyi naapuriseura TPS:stä Miro Tenho, RoPS:sta palannut Juuso Hämäläinen ja hollantilainen Daan Klinkenberg. Hämäläinen loukkaantui avauskierroksella ja oli sivussa Interin toisessa ottelussa. Toisessa ottelussa puolestaan Tenho sai hieman kolhuja ottelun loppupuolella, mutta saattaa olla mukana taas lauantaina. Varmuudella joukkueen riveistä on sivussa pitkään loukkaantuneena ollut laitahyökkääjä Albion Ademi.

Viime kaudella SJK ei onnistunut voittamaan kertaakaan Interiä, kun Inter voitti ensimmäisen kohtaamisen Seinäjoella 1–0 ja kotikentällään 2–0-luvuin. Kauden päätöskierroksella pisteet tasattiin Seinäjoella 2–2-tuloksella. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa 15 kertaa. SJK on voittanut näistä seitsemän, Inter viisi ja kolme kertaa on peli päättynyt tasan.

SJK pääsee matkaan laajalla ryhmällä

Bussi lähtee kohti Turkua jo perjantaina ja päävalmentaja Alexei Eremenkolla on positiivinen ongelma ryhmää valittaessa. Ainoastaan Jarkko Hurme on sivussa varmuudella. Sarja-avauksesta sivussa ollut Joonas Sundman on vielä pienellä kysymysmerkillä, samoin flunssasta toipunut Jesse Sarajärvi ja kevyemmin alkuviikosta harjoitellut Dion Acoff, mutta hekin saattavat olla mukana jo lauantaina.

Mukana on myös uusina mukaan liittyneet Trevor Elhi ja Serge Atakayi, jotka molemmat ovat nyt päässeet pelin jälkeen myös harjoittelemaan täyden viikon joukkueen kanssa. Harjoituksissa on ollut mukana myös Joona Lautamaja. Viime lauantaina Denys Oliinyk pelasi täydet minuutit ja teki maalin. Jälleen vaihdosta sisään tullut ja pitkään ennen sitä loukkaantuneena ollut Billy Ions on hänkin pääsemässä pikku hiljaa paremmin ja paremmin pelikuntoon.

Lauantain ottelun jälkeen SJK pelaa kaksi kotiottelua lyhyen ajan sisään OmaSp Stadionilla. Ensin torstaina 18.4. klo 18.30 vastaan tulee HJK ja maanantaina 22.4. klo 18.30 vieraaksi saapuu Ilves. Molempien otteluiden ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Pääsiäisen ajaksi on luvattu myös todella kaunista säätä, jopa +16 astetta, joten nyt kannattaa lähteä kannustamaan SJK:ta voittoon OmaSp Stadionin tunnelmaan.